2010.10.19. Kedd

Tegnap, hosszas agyalást követően rászántam magam, hogy lecseréljem a Suzukiban a fagyállót, hiszen még a gyári volt benne, aminek elvileg semmi baja sem volt, közel -38°C-ig állta volna a sarat, de a szakaik tanácsát megfogadva inkább csere érettre ítéltem. Állításuk szerint pár év (4-5) elteltével már nincs meg a szükséges kenése, melyre a vízpumpa szímeringjének pl szüksége van.
Úgy voltam vele, hogy inkább fagyállót cserélek, mint vízpumpát, vagy annak szimeringjét, így vettem 10 l fagyálló folyadékot aluminium hűtőrendszerhez, meg 10 l ioncserélt vizet. Enni egyik sem kér, ráadásul szerintem a Polskiban is kell cserélnem, valamint az anyámék Wagon R-je is rám vár.
Első körben keresgélni kezdtem a neten, hogy hogyan is kell lecserélni, lecserpálni, egyáltalán mit, és hogyan tanácsolnak. Szerencsére találtam erről leírást egy átfogó .PDF formátumban, így ez alapján kezdtem neki a műveletnek. Így kapott 3 rendszerátöblítést, majd egy végleges feltöltést -35-38°C-ra keverve. Az ellenőrző mérés is meg lesz vélhetőleg a héten, csak még nem tudom, hogy meglepjem-e magam egy optikai fagyállómérővel. Mert a TG-sekben nem nagyon bízom, miután kétszer egyformát még nem nagyon sikerült mérni velük. :) Csak az előbbi 15-18.000.-/db, az utóbbi 900-1.400.-/db. :)
Janinak köszi a segítséget. ;)
A téli gumik is felkerülnek lassan ha így folytatja az időjárás, hiszen javarészt éjjel járok vele, amikor már nincsenek azok a baszott melegek.
Maci kutya 26-28 kg Maci kutya 26-28 kg Ilyen volt anno :)

Kommentek

Marczin János

Nincs mit ,szívesen ! ;)

Döntöttem :
Szerda -csütörtök délután átcsiszolom a Bömös lemezfelniket és átkenem a maradék Alvikorral .
Szép nem lesz ,de mindenesetre szebb lesz ,mint rozsdafoltosan .
Hátra megmarad a méhsejt-mintás ruszki gumi ,elõre meg felmegy a régi Michelin helyett a Debica .
A Michelin jó profilú csak már elveszítette a téli gumi tulajdonságát ...
Megmarad ,hátha valakinek kell csúszkálósnak ...
155 /70 13"

Kopányi Sándor

Ezt a fagyállót használom én is, kb 40ezret tekertem bele, uj vízpumpával, semmi baja és nem fogy egyáltalán.
de én is cserélem, mert már csak -18at tud... Tavaly még a -20as reggelen sem volt baja, de tuti ami ziher ;)
3. képen futás közben aludt el? Tünemény :)

Marczin Róbert

Marczin János #47937:
Hogy dolgozol? Majd írd már meg, mert szerintem holnap megoldom a Wagon R-t is, meg lehet hogy a Polskira is rászánom magam, bár egyre sanszosabb, hogy a télen nem fogom elõhozni. :(

Kopányi Sándor #47941:
Nekem eddig gyári volt benne, az minden éven tudta kb ugyanazt, de már sokadik éves volt, és km is került bele egy kevés. Remélem beválik majd nekem is.
A 3-ik képen próbáltuk nyújtva fektetni, de végül feladtuk, csak szerettem volna viszonyítási alapot a régi és a jelenlegi állapothoz. :) Nõtt egy keveset. :)

Kopányi Sándor

Marczin Róbert #47943:
mondjuk hozzátartozik a történethez, hogy 2 litert vettem, majdnem 3 liter desztvíz ment mellé, de amilyen tél tavaly volt nem kockáztatok, most 3 literhez dobom majd a vizet ;)
Nekem csak akkor sikerül éles képet csinálnom a Westie-mrõl, ha alszik. Átérzem a helyzeteteket :)

Marczin János


Marczin Róbert #47943:
Pü. ment.

Marczin Róbert

Kopányi Sándor #47944:
:D Csak ha alszik... :) ;)
Ez jó. :)

Marczin János #47945:
Köszike, olvastam. ;)
Majd úgy kalkulálok akkor. ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!