Archívum: 2007 (52)

Tevékenységtérkép

2007.12.03. Hétfő

Azt majdnem elfelejtettem rögzíteni itt, hogy új kipufogó született a kiskocsira, ami kicsit morcosabbra sikerült, kicsit boxeresebbre, kicsit erőszakosabbra...    De nagyon tetszik így a hangja, és menet közben sem elviselhetetlen, bár ettől egy kicsit tartottam eleinte, mivel egy abszolút fojtás nélküli dob került fel. :)    De szerencsére nem vészes, még az asszonynak is tetszik.
Első utunk a helyi Multi mélygarázsába vezetett, hogy leteszteljük az autók riasztóján, mennyire hangos a kiskocsi.   Háááááát.... volt egy pár, amelyik megszólalt egy-egy gázfröccsre. :D

2007.12.17. Hétfő

Az elmúlt hétvégén, valamint az azt megelőző pár napban a Mátrában jártunk Baz-ékkal kicsit kikapcsolódni, nyaralni. Rám fért már, meg szerintem másokra is.
Sok érdekes, szép dolgot láttunk, na meg persze havat is. Mivel Baz sokat gyakorolt, elég hamar feltudott jönni ő is a szálláshelyre, hogy az ő szavaival éljek. :D :D :D :D
Nagyokat mókáztunk, autóztunk, beszélgettünk, kirándultunk, és természetesen csapattunk is . :D
Meglepő volt, hogy amikor még sehol nem láttunk havat az első napokban, Kékestetőn már akkor is volt. Sőt az utolsó 3-400 m-es szakaszon volt meglepő, mikor az egyik kanyar után hirtelen lett hó.


[flash=http://www.youtube.com/v/2yEwtJ_-bag&rel=1]


2007.12.06. Csütörtök

Azt hozta a Mitulá Báti, hogy elkészült a motor fúrása, a főtengely köszörülése.
Megérkeztek az új dugattyúk is, valamint az új gyűrű szett is.
Lassan elkészíttetem a hengerfejet, valamint a vez.tengelyt is, és elkezdődik idővel az összeszerelés.
Remélem addig kibírja majd a mostani motor.
Főleg hogy itt az évvége, karácsony, egyebek lesz kiadás bőven ezen kívül is.
Majd csak lesz valahogyan, ez a motor el fog készülni, s majd meglátjuk hogyan muzsikál. Meg azt is, hogy a mostani motorral mi volt a gond.
Egyenlőr megy, és ez a fontos. Remélem így is marad.

2007.11.21. Szerda

Azt hiszem eltoltam a motorral. :(
Ráadásul bele estem abba a hibába, hogy minél hamarabb össze akartam dobni, nem kellett volna.
Tudni illik hiába járattam óvatosan, nem bántottam ( nekem is hihetetlen ) az első olajcsere után 1000 km megtétele után jelentkezett az a hiba, hogy nincsen elegendő olajnyomásom üzemi hőfokon.
Senki nem érti a dolog okát.
Ebből kifolyólag 3-szor cseréltem eddig olajat. Volt benne Casrol GTX3,. Valvoline Maxlife, egyszóval jobbnál jobb olajakat "locsoltam ki az ablakon". És sajnos a dolog nem változik. Indításnál irreálisan magas az olajnyomás, üzemi hőfokon pedig 4-5000 res fordulatnál sem éri el a 2 Bar-t. Valami nem jó, csak nem tudjuk hogy mi. Kínomban cseréltem már olajszűrőt is, hogy nem-e esetleg aban tapadt le a szelep, de nem.
Olajban nincsen víz, vízben nincsen olaj. Mind a 4 henger jár szépen, szépen ki vannak égve a gyertyák.
Olajnyomást néztük már mechanikus mérőórával is, mert mindenki azt mondta, hogy az óra bolundult meg, ilyen nyomás nincsen. Közlöm velük ezuton is, hogy még is létezik....
 Jobb megoldás hiányában, másik motorépítésbe fogok. Teszem ezt amiatt, hogy ne kelljen hetekig leállítani a kisautót. Ez a motor meg megy amíg megy. Igazság szerint már régen megkellett volna állnia, mivel 4000-re sfodulaton nem túl egészséges a 0,9-1,2 bar -os olajnyomás. Még sem sült meg eddig szerencsére.
Pedig azóta voltam jópárszor vele Pesten, és kapott a pályán rendesen szegénykém.
:(
Nem tudom mi van, és nem érti senki.

2007.12.03. Hétfő

Az elmúlt hétvégén ismét Pesten jártunk. Megvolt a 2007-es közgyűlés. Meg persze némi szerelés, bütykölés, de szerencsére nem az enyémen. :)

2007.10.12. Péntek

Mivel jön a tél, a hideg, így lassan időszerű némi fűtést is eszközölni a kiskocsiba.
Az már bizts, hogy idén ez a megoldás szép nem lesz, de reméljük annál hasznosabb.
Ja és küldöm a képet azoknak, akik nem hittek abban, hogy még egy cső befér a váltó alagútba. :D :D :D :D

2007.10.02. Kedd

Ma felkerült a hengerfej délután, természetesen alá az uj tömítés, valamint a himba sor.
Majd erre rá a karbi, meg minden egyéb. Hiszen kocsival jöttem haza. Kicsit még szokni kell, meg nem szabad bántani, amíg gyűrűk be nem kopnak. Na ez fog nehezen menni...

2007.10.01. Hétfő

Elkészült mára a hengerfej, így mehet az összerakás.
Bekerültek a dugók, szépen, lassan haladunk, előbb utóbb autó lesz belőle. :)

2007.09.28. Péntek

Kiszedtük a dugókat a motorból, mivel rá kellett jönnünk hova tünik el a víz a motorból. Meg persze némi olaj is. Lekerült ugye a hengerfej, amin volt némi nyoma annak, hogy beenged a tömítés némi vízet, olajat az égéstérbe sajnos.
Így a hengerfej ment síkolásra, kerülnek bele új szelepek, amiket frankón becsiszolunk.
És meglátjuk hogyan muzsikál utána.
Ahhoz képest, hogy hengerfej tömítés cserélnek indult, egész jól belemelegedtünk. :)

2007.11.28. Szerda

A különbség az bizony szembetünő. :)
Ahol eddig csak óvatosan mertem bekanyarodni, most már sokkal bátrabban is megy. Természetesen kilincsel előre. :)
Sokkal stabilabb lett tőle az autó, sokkal biztonságosabb a sávváltás, meg minden.
Egyszóval nem bántam meg a kemény beruházást. Sőt, nagyon gondolkodom azon is, hogy az elsőket is kicserélem ilyenre. :)

2007.11.26. Hétfő

A hétvégén ismét Pesten jártam. Voltunk Kg-nál, megcsináltuk Baz kocsiját, meg egyúttal bekerültek a Bilstein Gátlók az én kiskocsimba is. Kíváncsi leszek a különbségre nagyon. :)

2007.11.06. Kedd

Elkészültek a Bilstein gátlóim.
Ugyanott csináltattam ahol Baz, mivel neki bevált, így remélem nekem is befog.
Katona bácsi nagyon szép gátlókat készített nekem alig 4-5 nap leforgása alatt. Állítható keménységű, nagyon durva szerkezet. :)
Öröm és bódottá van. :D
Olyan szépek, hogy velük is aludtam. :D :D :D :D :D

2007.10.22. Hétfő

Megvolt a Pécsi tali is.
Itt legalább megtudtunk jelenni a kék kisautóval. Sajnos ez a Keleti Taliról nem mondható el idén sem, mint ahogyan tavaly sem.
A kis autó szerencsére jól szuperál. Bár mióta használom (lassan 4 hónapja) az a trend, hogy 1 hónap - 1 váltó. Nem értem miért, pedig vigyázok rá nagyon, ahogyan a srácok mutatták, kímélem. ;) :D :D :D :D :D :D
Ennél nagyobb baja soha ne legyen. :)
A Pécsi hosszú úton is jól muzsikált a motor.
A találkozó pedig jó volt.

2007.09.04. Kedd

Elkészült az autó orra. Minden fent van. Olyannyira belejöttünk, hogy le lett cserélve az autó jobb oldali sárvédője is, mivel a baleset következtében némileg sajnos elcsavarodott a jobb oldali sárvédő is, és jobbnak láttuk a cserét, mint a foltozgatást.
Mivel a fék illetve a futómű nem sérült, így bele lesz pakolva a a hűtő, a lámpák, egyszóval minden, és lábon viszem le a kisautót a telephelyre, majd onnan a festőhöz. Már most hiányzik a polskizás, így nem hívunk autómentőt. :D
A biztosítót azóta is természetesen hetente 2-szer hívom fel. Pillanatnyilag ott tart az ügy, (pontosabban erre hivatkoznak) hogy a károkozó nem küldte el a szükséges papírokat. Természetesen volt anyázás is a részemről, mivel az enge nem érdekel, hogy nekik milyen dokumentációs problémáik vannak, engem az érdekel hogy a biztosítottjuk kárt okozott nekem, amit a helyszínen elismert. (próbált volna más tenni...)
Ha minden kötél szakad, akkor megyünk a MABISZ-hoz az autó teljes dokumentációjával. No kakec, or kec-mec.
Új bal, illetve jobb első sárvédő, új csomagtér tető, és új orrlemez. Ami nem Elegant, de mégis másabb, mint a gyári, bár ez gyári. Mégsincs benne a homlokfalban a két lámpatest közötti törési él. Nekem tetszik. Ilyene nincsen másnak. ;) :)

2007.08.27. Hétfő

Nem tökölünk. Az autó orra le lett vágva, oszt cső. :)
Nem jó így látni, de legalább haad a dolog.
Biztosítótól még semmi hír.... Saját zsebből kell egyenlőre finanszírozni a dolgot, máskülönben csak sokára készülne el... :(

2007.08.24. Péntek

Felvittem ma az autót a lakatoshoz, mivel a hétvégén nem sok időm lesz rá. Utána meg ő nem nagyon fog ráérni, mert mennek nyaralni, de előtte még összehozzuk a szekeret, hogy mehessen mihamarabb a festőhöz.

2007.08.21. Kedd

Nem bírtam tovább, felhívtam a kárszakértőt, mivel nem halad a dolog.
Rögtön tudott mondani egy összeget, amit elfogadtam némi számolgatás után, mivel minimális veszteséggel újra lehet építeni az autó orrát.
Ha nem fogadom el, akkor pótszemle, pót kárfelvétel, pót-pót-pót.... és persze mindez majd.... Az autó meg soha nem készül el.
:(

2007.08.14. Kedd

Ma volt kint a kárszakértő, megnézni a kisautót.
Független kárszakértőt kaptam, mivel a károkozó a Posta Biztosítónál van biztosítva, és ennek a biztosítónak csak Pesten van központja. Oda meg most "nincsen kedvem felvinni" az autót.
Bácsi jött, megnézte, korrekt volt azt leszámítva, hogy minden csere darabot a bontóban szeretett volna megvásároltatni velem. Ebbe nem mentem bele, mivel minden új elem volt rajta, ami tört. Sikerült meggyőzni, ezalapján vette fel a kárt, számol és hív, amint tud pontos összeget mondani, mivel készpénzes javításra vette fel.

2007.08.09. Csütörtök

A baleset 4 napja történt. A kárbejelentőt a baleset után 1,5 órával elküldtem. Azóta sem trötént semmi. Se egy telefon, se semmi. Ráadásul túl sok jóval nem is kecsegtetnek az emberek.

2007.08.06. Hétfő

Sokáig nem tudtunk örülni annak, hogy elkészült az autó közel 1,5 évnyi várakozás után, mivel vannak sajnos emberek itt is, akik nem ismerik a KRESZ-t.
Történ ugyais, hogy a városközpont felé haladva hétfő reggel, egy Astra-s bácsi nem állt meg az elsőbbség adás kötelező táblánál, és kihajtott a főútra körültekintés nélkül. Ezáltal lenullázott egy Bömöst, meg az én kis szekeremet. Ráadásul olyan pillanatok alatt, hogy eleinte azt hittem a Bömössel ütköztem. Miután kiszálltam, a srác mutatta meg az Astra-t, hogy ő tört össze minket... :(
Nem voltam túl boldog, sőt el sem akartam hinni a dolgot, hogy ilyen velem is megtörténhet. Szétcsúsztam. Rendőr bácsi jött, cigivel, meg egyéb jó tanácsokkal kínált meg... Eddig azt hittem csak másokkal történhet ilyen. De ugye ez mindíg nézőpont kérdése...
Minden esetre kevés ez ahhoz, hogy eladjam, és vegyek egy Buzukit például. No nem mintha kifogásom lenne a márka ellen, egyszerűen csak nem ezért kínlódtam 1,5 évet, hogy most átüljek másba egy ilyen bamba pöcs miatt.
Emberünk elismerte hibáját, de sajna ettől nem jutok előbbre már érzem.
Majd lesz valahogy.

2007.07.29. Vasárnap

Mivel az autó debütálása megvolt a Velencei talin, így elmentünk publikus képeket készíteni a természet lágy ölére.
Nekem tetszik. ;)

2007.07.23. Hétfő

Megvolt az idei Velencei Találkozó. Nagyon jó tali volt, sok autóval, sok régi, és új arccal, valamint a kisautó is itt debütált igazából, mivel eddig a konkrét átalakításról csak páran tudtak. Büszkén elmondhatom, hogy elismerő szavak tömkelegét gyüjtötte be a kis autó.
Voltak jó programok, kellemes esték, viták, ivászat, evészet, versenyek, stb. Jó buli volt. Bár az idei tájékozódási versenyből sajna kimaradtunk, mivel szervízeltük az autót Imivel. Gyujtás problémái voltak a kisautónak, így kompletten kicseréltük az egészet.
Fel is lett avatva az uj gyújtás rendszer... :)
A felvételekért köszönet Lajoskának, és Gyulának.

[flash=http://www.youtube.com/v/lHj5k0h2Ljk&rel=1]

2007.07.09. Hétfő

Nagy nap volt a mai!
Valamikor hajnali 1/2 4 körül értünk haza az autó szerelésből, és hajnal 5-re vinnem kellett az autót a vizsgabázisra.
A kisautó átlagon felül teljesített, elismerő pillantásokat és szavakat kapott miközben az aknára álltam be vele. Nagyon jó érzéssel töltött el a dolog, hogy olyan emberek ismerték el az autót, akik azért láttak már egy-két érdekes szerzeményt, átalakítást, egyedi autót stb.
 Hiba nélkül teljesítette a kis autó az elvárásokat. Egyedül a rázópadnál kellett némi leveőt szélnek ereszteni a kerekekből, ugyanis a keményített, ültetett futóműnek köszönhetően a kisautó leugrált a rázópadról. :)
 Eljött ez a nap is, röpke 1,5 év után, hogy van érvényes műszaki vizsgája az átalakított kisautónak. Így ha minden jól megy, akkor ezzel megyünk a Velencei talira.
 De előtte még azért forgalmit kell csináltatnom, mivel az uj forgalmibe vezetik már csak be a változásokat. Még szerencse hogy erre is van ember, ugyanis mint idegennek 1,5 hónappal későbbre adtak csak legkorábban időpontot.

2007.07.08. Vasárnap

 Estére ( egészen pontosan hajnalra) kemény hajtás árán összeállt a kis autó, vizsgakész állapotba került, így hétfő reggel be lehet vele állni a Közlekedési Főfelügyethez szigorított műszaki vizsgára.
 Nem gondoltam hogy valaha is eljön ez a nap. KG-nak nagyon sokat köszönhetek, hogy eljutottam erre a pontra. Utolső pillanatban azért még átrántottuk a kábelezést is a kiskocsiban, mert az előzőleg beszereltben csúnya zárlatokat találtunk sajna, így használhatatlan volt a rendszer. :(
 Minden esetre összeállt a kisautó, felkerültek a 13-as polírozott felnik, a 175/50-es Yokohama gumikkal, bekerültek a Sparco Torino ülések, a négypontos övekkel, bekerült a Sparco Safari kormány, bekerültek a fóliázott ablakok, egyzsóval minden. És mindez teljesen legálisan, mivel mindere megvolt kérve az átalakítási kérelem, és van mindenről műbizonylat, ahogyan azt kell.

2007.07.04. Szerda

Megint volt lent Kg, így tovább haladt a kis autó projekt.
Készültünk a zöldkártyára ezerrel, mert műszaki vizsgára úgy kell vinni a kisautót, hogy legyen érvényes zöldkártyája. A mókás dolog ebben csak az, hogy zöldkártyát elvileg csak érvényes műszaki vizsgával rendelkező gépjárműre adhatnak pillanatnyilag..... Ez amolyan 22-es csapdája, de megoldjuk. ;) Mindenre megvan a megfelelő ember, megfelelő cég. Ez egy ilyen világ sajnos, vagy szerencsére soha nem tudom eldönteni. :)
 Az elővigyázatosság kedvéért KG-val beríktuk az olajnyomás mérő műszert, és a vízhőfok mérő műszert, hogy a zöldkártyázásnál ne érjen minket meglepetés, nehogy megfőzzük a mocit, stb.
 Mivel műszaki vizsgája nincsen a kisautónak, így autómentővel vittük el zöldkártyára. Nem kis sikert aratott az autó, még így erősen szétszedett állapotban is. Az egészben 3 dolog tetszett nagyon. Az 1. amikor KG berakott egy tuskót a vezető oldalra, és megkért, hogy ő had álljon be vele a méréshez. Neki nem tudtam nemet mondani természetesen ez a minimum.  A 2. amikor a cég tulaja elhesegette a beosztottakat az autótól, és ő maga lőtte be a karbit a megfelelő értékekre.    A 3. hogy a tulaj folyamatosan az autóról áradozott, hogy mennyire jól sikerült és milyen jól fog kinézni, és minden elismerése, stb.
 Hízott a májunk keményen, meglett a zöldkártya is, mehetünk vizsgára, ha kész a kisautó.

2007.06.25. Hétfő

Mivel a nagyja meglett a hétvégén a tervezett dolgoknak, így jutott egy kis idő az apróságokra is.
Kipróbáltuk hogyan fog kinézni a tervezett hűtőráccsal a kis autó.
A autó alváz vádelme még hátra van....

2007.06.24. Vasárnap

Lefektettük a vízcsöveket, behajtogattuk őket a váltóalagútba, szépen végig vezettük őket, és rögzítettük egymáshoz is, valamint a kasznihoz is egyaránt.
Bekerült a hűtő is a végleges helyére, reméljük jól fog szuperálni menet közben is. Elvileg működnie kell, levegőt fog kapni az tuti.
Nap végére bekerült a motor-váltó páros is a helyére, jóformán egy pina hajszál választott el minket az indítás örömétől, miután bekerült a moci.
Közben persze volt mókázás is rendesen, meg volt "megállítom a fogammal a tokmányt" verseny is. :D :D :D :D :D
 Felkerült a motorra a Baz-tól kapott 4 leömlős kipufogó is, meg felpróbáltuk a LED-es lámpákat is. Szép lesz, már látom.... ;)

2007.06.23. Szombat

Ma volt lent nálunk egy kedves barátunk, aki elég gyakran "baszta itt a fajtáját" miután elkészült a kis autó fényezése. ;)
Sok tanácstalan helyzeten, bökkenőn segített átlendülni ez a Pesti fiúcska, aki más ember szerint csak egy "Pesti bunkó..."
Szóval volt lent ma is KG, és lejött vele Zsolti is segítkezni egy keveset az autókán.
Gondosan elterveztük, hogy merre fognak menni a vízcsövek a váltó alagútban. Szeretném jelezni, hogy KG nagyon nem hitt a dologban, hogy oda be lehet rakni 2 szál vízcsövet, majd később még minimum 1-et... ;)
Volt ma motor indítás váltóval összeszerelt állapotban, természetesen raklapon, ahogyan azt illik, minimum 3 m-es benzincsővel, ami a Zsiguliba volt lógatva... :) Jó móka volt, szépen szólt a moci. :) Megpróbálok videót is feltolni idővel róla.

2007.06.17. Vasárnap

Felpróbáltam a színtelen BIS hátsó lámpákat az autóra. Szerintem nagyon jól mutatnak rajta, tuti hogy ezek fognak maradni. :)
Bekerültek az Elegant ablakok is, meg az Elegant tükrök is az ajtóba.
Még így félkész állapotban is dobnak az autón elég nagyot szerintem.
:)

Folyt. Köv.
Most hagyok helyet másoknak is Blogolni. :)

2007.06.13. Szerda

Voltunk ma az autóért a fényezőnél.
Tetszik a végerdemény, eszméletlen jól mutat a kasznin ez a szín szerintem, és olyan lett mint amilyet szerettem volna, ahogyan elképzeltem.
Szép a színe, tetszik a minősége, jól áll az autón. Mi kell még?
Ja persze. Trélerrel hoztuk hazafelé, mi mentünk a tréler mögött. Jól eső érzés töltött el, amikor az autók lassítottak a frissen fényezett kaszni mellet, és megcsodálták.  Voltak aki k szó szerint... :)
Meg nekem is jó volt végre ilyen stádiumban látni a kisautót. Végre eljött ez a nap is. Igaz némi pénzzel rövidebb lettem, de cserébe szép fényt kapott a kisautó. Olyat, amilyet megálmodtunk neki.

2007.06.08. Péntek

Voltunk megint Fényezőnél érdeklődni, nem túl nyugodt idegállapotban.....
Annak örülök, hogy haladtak vele, de annak nem, hogy a fénye még mindíg nem került fel. Igencsak eltelt az egy hónap, igen csak telik az idő, igen csak kevés van a határidőig, igencsak tele a hócipőm.... Ennek hangot is adtam.
 A kaszni szórógittben áll pillanatnyilag, mondhatni, hogy a célegyenesben vagyunk, csak a fényt kell ráfújni, és mehet az őrült hajrá.
 Minden esetre tény, hogy szépen kihozta mindenhol az autó éleit, illesztéseit még ott is, ahol némileg el volt b@szva.
 Sőt igazából elgondolkodtunk azon, hogy mi lenne, ha a szórógittezett felület lenne lelakkozva. Ilyenje úgysincsen senkinek, nekünk meg tetszett ez a "márványos kékes" felület. :)

2007.04.21. Szombat

Megcsináltuk az Elegantosítást az ajtókon, felkerültek az Elegant tükrök, melyeket ezentúl belülrőllehet állítani. :)

2007.05.22. Kedd

 Tekintettel arra, hogy kb 1 hónapban állípodtunk meg a fényezővel az autó elkészítését tekintve, ma meglátogattuk.
 Nem voltam túl boldog, valahogy nem halad az autó, de előleg természetesen kellene neki is..... Nekem meg egy Subaru Impreza...   Mindkettőnknek ugyanannyi az esélye, talán az enyémek jobbak. Fizetni csak a végén fogok. > ;)
 Volt kis szóváltás, némi anyázás is majdnem, jöttek a problémák, melyekről én nagyon sokat tehetek, mint pl: a segédjének a felesége most szült, és ezért nem tudott jönni csinálni.... stb. Válaszom: " Ehhez nekem mi közöm van? Én csináltam fel, vagy ő? "
Ennek valamelyest megvolt a hatása, belátta ő is, hogy ez nem az én problémám.
 Nehezen megértettem vele azt is, hogy szorít az idő, mivel lefog járni az átalakítási kérelmem, és nem sok esély van rá, hogy adjanak hosszabbítást.
 Minden esetre nyomatékosítottam, hogy ha kifutunk az időből, akkor részemről nem sok értelme van kifizetni az autó fényezését, mert nem sokat érek egy gyöngyház-metálfényű karosszériával, aminek nincsen forgalmi vizsgája...
 Az autó fel van gittelve, már vag kétszer vissza lett amúgy csiszolva. Csak egy hónap elteltével szerintem ez nem túl sok. Majd lesz valahogy. :(

2007.04.26. Csütörtök

Az autót kisebb variálások árán, némi idő ujbóli elteltével elszállítottuk a festőhöz. Megállapodtunk az árban és az időben. Bízzunk benne, hogy menni is fog a dolog. ;)

2007.03.12. Hétfő

Lakatos bácsinál levágtuk az autó orrát, ami szűkült összefelé elég keményen, ezáltal nem volt kellően szép, és szimmetrikus. Viszont anál áramvonalasabb volt. Mégsem tetszett. Sem nekem, sem a fényezőnek.
A következő jobb lesz.... ;)
A képek sajna telefonnal készültek, mert fényképezőgép nem volt nálam.

2007.03.31. Szombat

Ma hazafelé megláttam az autóm tervezett színét.... Jól utána mentem, és beazonosítottuk a színét az autónak a tulajjal együtt.
Felpróbáltuk a kerekeket, először csak egy oldalfalra, később az autóra is. Meg felkerült az általam elkészített 2.0-ás hátfal verzió, ami stabilabb mint az 1.0-ás. Színben kicsit eltér, de remélem majd változik hamarosan. :D
Meg persze próbálgattuk az ültetést is. Egészen addig mentünk el, hogy kivettük a hátsó rugót. Így tetszik a legjobban, igaz hogy így közúti közlekedésre alkalmatlan, de sebaj, majd hordom TRÉLEREN! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


 FOLYT. KÖV. HAMAROSAN. :)

2007.03.30. Péntek

Felkerült egy pár gumi a frissen polírozott, végleges állapotot nyert felnikre.
Eszméletlen jól néz ki, KG-nak tutira fog csorogni a nyála (és ez a cél. Amúgy már nem is csinálnám az egészet, csak őt akarom ösztökélni, hogy haladjon a kocsijával..... ;) )
Remélem olvasod! :D :D :D :D :D :D
Persze hibáztam itt is, de korrigálni tudtam.
Illett volna polírozás előtt kifújni feketére a küllök között, de akkor meg a polírozás viselte volna meg a festett felületet. Így maradt a ragasztgatós verzió, kitakarással, finom méretre vágással, festéssel, majd ragasztószalag eltávolítással. Szerintem ez is jól sikerült, nekem legalább is nagyon tetszik, és ez a lényeg. ;)

2006.12.03. Vasárnap

Azt majdnem elfelejtettem, hogy vettem üléseket is az új autóba, meg öveket.
Megint csak köszönet KG-nak, mert vele mentünk el Pesten megnézni a SPARCO TORINO 2-es üléseket, hogy jók lesznek-e a kocsimba.
Bedobtuk jobb egybe, előről méregettünk szemmel, hogy el fog-e férni a kettő egymás mellett. Aki látott minket, szerintem tutira hülyének nézett. Akkor meg pláne, amikor elmentem kipróbálni az ülést úgy, hogy csak be volt dobva a földre. :)
A haza út egy kicsit érdekes volt, mert a két Sparco kagylót az Andi kispolszkijának a hátsóülésére raktam be jobb híjjjjjjjján, és toltunk le közel 200 km-t, hogy a könyököm is hozzáért a kormányhoz, mert annyira előre kellett tolnom az üléseket. De hát ugye valamit valamiért..... :)
 Később persze ezt is belepróbáltam az Andi autójába, mint a kormányt is, hogy milyen lesz ha készen lesz. Csak ehhez ülés tartó konzolt kellett készítenem, de megoldottam. :)

2007.03.28. Szerda

A lealapozott orrlemezen kivágtuk a hűtőnek a nyílását. Ennek elégnek kell lennie tervein szerint, meg a tapasztalt 900-as tulajok szerint. :)
Reméljük nem fogunk cslódni.
Pofásabbak lettek sokkal az új sárvédő elemek is.
Felpróbáltuk az első lökhárítót is, hogy passzol-e.

2007.02.26. Hétfő

Megjöttek a gumik is, amik a felniket valamint az autót fogják díszíteni, ha egyszer elkészül.... :)
Nagyon szépek, nagyon jól mutatnak már így is.
Nem hiába. YOKOHAMA A539 175/50 R13
:)

2007.02.22. Csütörtök

Vettem olyan kormányt is, amilyet régóta szerettem volna, ezer köszönet érte KG-nak, mert ő vette észre a Duen-en, és szólt, hogy nézzek rá.
Jól ránéztem.... :D
SPARCO SAFARI Ez volt a vágyam. :)
Ki is próbáltam. Isteni a 9 cm-es süllyesztés a kormányban. Nagyon jól jön vezetés közben.

2007.03.18. Vasárnap

Felkerült az új orra az autónak, sajna csak két darabból sikerült összehozni, de ezek legalább gyáriak, és nem csiri-csálé szarok. Normálisan áll majd bennük a lámpa, meg az index, meg a muslicák 120-nál az ellenszél miatt.... :D
Felkerültek a Gyulától kapott első sárvédők is, sokkal pofásabb úgy az autó, hogy nem szűkül az orra összefelé, mint azelőtt.
Közben meg persze okosodtam, meg ügyesedtem a lakatos bácsi mellett. Jó fej csóka, bánom, hogy először nem hozzá vittem az autót.
 Meg persze haladnak a flenik is, egyre szebbek, lassan elnyerik végleges állapotukat. Belszerettem ezekbe a felnikbe. :)

2007.03.07. Szerda

Voltunk ma megnézni, hogyan halad a felni polírozás. Meglepően jól szerintem, de egy felnit vinni kell javításra, mivel van rajta egy hajszál repedés. Utána hozni vissza polírozni.
A képen látható is, hogy meg lett csapva a perem az előző tulaj által, és javítva lett ugyan, de nem megfelelően sajna. :( Nem gond, ember van erre is szerencsére hála Pusiéknak, akikhez gumizni járok.

2007.02.12. Hétfő

Elhoztam a felniket, amit Ricsiék megvettek nekem az ország meásik felében.
Élőben még jobban tetszik mint képen, még akkor is ha ütött kopott. Most tuti, hogy az Alessio felnik mennek a "levesbe", és ezek lesznek helyette, csak kipolírozva, és 175/50-R13-as Yokohama gumikkal. Ha lúd, legyen kövér alapon. :)

2007.01.24. Szerda

Kinéztem az új felnimet....
Remélem hogy összejön, és hogy nincsen semmi olyan baja, ami nem javítható. Merész elképzelés az ország másik végéből felnit vásárolni, de szerencsére vannak az embernek barátai. És szerencsére segítettek is nekem Nyuszy, és Ricsi köszi nektek mégegyszer. :)

2006.12.12. Kedd

Volt kint a fényező bácsi megnézni az autót, hogy miből kell majd szépséget csinálnia.
A tippjei ugyanazok voltak, amiket sajna mi is sejtettünk. Sőt javaslatára több elemet távolítottunk el, mert nem volt kellően jó állapotban, szép állapotban. A Gittből való építésnek meg nem vagyok híve.
A keze száradjon le a lakatosnak, aki nem tud egyenesen felrakni egy küszöböt, meg nem tudja kimérni, hogy mennyi távolságnak kell lennie a két első sárvédő első sarkpontjai között. Mivel hogy nem fért közé az orrlemez.... Ezért ő sunyiban vágott le az orrlemez széléből..... Remélem gyógyszerre költi ezentúl az összes pénzét.... A vén köcsög....
 Na mindegy, festő bácsi közölte a tényeket, hogy miket kell cserélni, meg mikre figyeljek oda. Igyekszünk úgy csinálni, hogy most már jó is legyen.

2006.10.23. Hétfő

Volt egy kis fusi meló is közben. Andi autója erősen elkezdte elhagyni magát itt - ott. Ezért egy kicsit hegesztgettem, hamár egyszer hegesztőt is kellett vásárolnom az autóépítéshez, legalább legyen kihasználva rendesen. Meghát amíg nem lakatolódik ki az asszony kocsija, legalább a jelenlegi állagát őrizzük meg ha lehet.
Ez meg nem tartott sokból, meg kedvem is volt hozzá.

2006.10.21. Szombat

 Rászántam magam, és megint kimentem az autóhoz, hogy felpróbáljam végre a vásárolt 13-as alufelniket, mennyire passzolnak a kocsira.
Ezekkel a gumikkal sokkal jobban mutatnak, mint azokkal amikkel vettem őket. Szerencsére egyik felni sem üt, minimális felületi sérülések azonban vannak rajta sajnos, de ettől még bőven jó a dolog szerintem.
Bár a hátsó kerék esetében nem sok hely van a gumi, valamint a hátsólengőkar között. Talán fél miliméter... :) :) :) :) :)
 Mivel a 3 cm-es közdarab miatt a motorhátsó vonala hátrébb került, ezét megoldást kellett találni arra is, hogy ne érjen bele a gyári hátfal a motorba. Jobb megoldás hiányában maradt az általam kitalált verzió, hogy felvágjuk a gerendát, és kihajtjuk, majd egy betéttel kiegészítve összevarrjuk.
Természetesen az 1.0-ás verzió nem lett túl szép, ezért mentem és kerítettem egy másik gerendát, aprólékosan, precízen felvágtam, tanulva az 1.0-ás hibáiból, és a beillesztendő darabda füleket hajtottam, hogy legyen tartásuk, valamint, hogy ne élben kelljen majd összehegesztenem. A 2.0-ás verzió jelentősen jobb lett, jobban is tetszik.
 Megint örülünk. :)

2006.10.15. Vasárnap

Az autót időközben elhoztuk a laktostól, aki sajnos nagyon fos munkát végzett az autó orrával, így némi anyázás, és egyebek után elhoztuk a kasznit. Tudomásul kellett vennem sokadszorra is, hogy nem mindíg jó ismerőssel dolgoztatni, ugyanis többnyire kellemetlenség a vége, az elinte produkált minőség pedig a végére igencsak elmarad.
Valamint ezt is be kellett látnom, hogy az autó orrát le kell cserélni, ugyanis nem szép. Így volt mégyegy Lengyelországi turné, ahol szép kaszni elemekre vadásztunk, meg Gyulától átvettem két első sárvédőt, ezáltal javítható volt a probléma. Csak hát ugye 2-őt lépünk előre, utána 1-et hátra, megint csúszik minden arrébb..... :( Nem volatm túl vidám. :(
De azért közben is haladtak a dolgok, csak az autó hátuljánál a motortérben.
Elkészítettük a motortartó gerendát, meglapoltuk alatta a kasznit 2-es lemezzel, hogy legyen tartása akkor is amikor terhelve lesz. Összepróbáltuk a motort a váltóval, valamit a közdarabbal, ami némi flexelés, meg finomítás után passzolt is valamennyire. Ez sem volt egyszerű játék. Ráadásul nem volt tökéletes. :(
Na meg persze elkészítettük magát a motortartó fület is, mert hosszas keresgélés után sem találtunk olyat, ami igazából jó lett volna. :(
De legalább jól néz ki benne az új motor, meg valamit haladtunk is azért. :)

2007.07.31. Kedd

Elhataroztam, hogy visszamenoleg megprobalok datalni dolgokat, hamar anno belekezdtem ebbe a dologba. Csak sajna kozben kedvemet szegtek a nemvart dolgok, es kicsit bele is keseredtem. Volt ido aikor abban sem biztam, hogy valaha auto lesz belole ujra. :(
De szerencsere vannak az embernek baratai, akik atsegitenek a melypontokon. :)
Ezuton is ezer koszonet a Pesti Kemeny Magnak ezredszer is!!!!!
KG, Reka, Baz, Emese, Gyula, Csajos, Zsootti, valamint a Keleti galerinek, Sandinak, Atanak, Krisztikenek, Rokkernak, Arpinak!
Nelkuletek nem jott volna letre a projekt!!!!!!
Kepeket is teszek fel hamarosan a keszuletekrol.