Olajcsere

Mindig rájövök, hogy érdemes vezetgetni a blogot mindenféle szempont miatt, de leginkább amiatt, mert így a legegyszerűbben tudok utána nézni annak, hogy melyik autón mikor is volt az aktuális olajcsere, és még mennyi km van a következőig. :)
Probléma szerencsére nincs, minden rendben az autóval, de elérkezett egy újabb olajcsere.
Motorolajból ezúttal próba képpen Mannol Extrem 5W-30-as került bele, már csak amiatt is, mert egyre inkább megtapasztalom, hogy gyártó és gyártó között is óriási különbség van nem csak árban, hanem minőségben, összetételben, viselkedésben is. Castrol párti voltam nagyon sokáig, de ezt talán már említettem is az évek során, viszont eljött az a pillanat, amikor a Suzuki pl minden előzmény és tünet ellenére elfogyasztott olajcserétől olajcseréig 1,5 liter olajat ami ráadásul meg is volt égve annak ellenére, hogy nem sport céllal van hajtva... Szerencsére ahelyett, hogy a motort széthúztam volna az esetleges hiba feltárása érdekében, úgy döntöttem, hogy olajat váltok, s láss csodát az Eneosból azóta is kb 2dl fogy el 10.000 km alatt, amit nem neveznék olajfogyasztásnak semmilyen szinten. És nem is feketedik meg mint az előbb említett márkatársa...
Visszakanyarodva az olajhoz, ennél az autónál is tapasztalható, hogy nem mindegy, hogy mivel használja az ember. Sokan a Liqui Moly-ra teszik a voksukat, páran a Xado-ra (ezt próbáltam magam is, tény, hogy jelentősen kevesebbet fogyasztott el belőle, de nem túl pénztárca barát termék), s páran a Total-t használják, én pedig úgy gondoltam megnézem Mannol-al mit mutat.
Hangban nincs különbség, színeződni nem színeződik jobban mint bármely másik egyelőre semmi negatívumot nem tudok megemlíteni, remélem ez így is marad. ;)

Motorolaj: Mannol Extreme 5W-30
Olajszűrő: Valeo
Levegőszűrő: Valeo
Pollenszűrő: Valeo
Km óra állása: 220238

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!