No sound - Nakamicsi

A fene sem tudja, hogy miért, vagy miért nem, vagy hogy, s hogy nem...
A lényeg, hogy pár hete elmúlt a jobb hátsó csatorna.
Majd rá egy pár hétre elmúlt a bal hátsó csatorna is, minden előzmény nélkül.
Nyílván zavart és kellően kellemetlen is volt a dolog, így elkezdtem utánajárni a dolgoknak. Nyílván a garanciális javítás, vagy csere nem volt opció, így minden más szóba jöhetett. ;)
Elég hamar sikerült rövidrezárni a dolgokat, mely szerint a végfok IC az ami elment vadászni. Az okot nem érdemes túlzottan keresgélni, mivel túlhajtva nem volt, rövidzár nem volt. Egyik ismerősömmel beszélgetve, aki ilyesmikkel foglalkozik, elárulta hogy nagyon sok gyenge minőségű alkatrész van már a piacon, s hogy gyakorlatilag már az utángyártottat is utángyártják... ami persze nem lenne baj, sőt az ember komromisszumra is hajlandó, ha mondjuk fél áron jut hozzá a dolgokhoz, hogy esetleg nem bírnak annyit. A baj csak az, hogy jelenleg ez valahol ott tart, hogy a drágább alkatrészről is bármikor kiderül, hogy silány minőségű hamisítvány... :(
Lényeg a lényeg, hogy elkzedtem keresgélni, és hamar feltünt, hogy igaza lehet a cimborának, mert ugyanazt az IC-t sikerült megtalálni gyakorlatilag 880.-ért és 24.000.-ért is, ami azért nem kis szórás én úgy gondolom.
Nyílván rámentem a 880-asra, mint tyúk a takonyra ;)
kb 3 nap leforgása alatt a kezemben is volt az alkatrész, első ránézésre semmi extra, semmi szembetűnő. Kérdezősködtem, hogy valaki esetleg hajlandó-e kicserélni, nos sokra nem jutottam, mert mindenki úgy volt vele, hogy inkább nem szeretné erőltetni, mert az IC is honnan van, meg a készülék is....  mindegy is. Úgy voltam vele, hogy találkoztam már olyan emberrel, aki látott már olyat, aki hallott már ilyenről...  :) Szóval gondoltam egyet, összeszedtem minden hozzávalót és nekiláttam a cserének. Relatíve hamar ment a dolog, bár nem állítom, hogy teljesen zökkenőmentesen, de sikerült megoldanom a cserét.
Tesztüzemben azonban hamar szembesültem azzal, hogy csak nem akar megszólalni a készülék az új alkatrész ellenére sem. :(
Felvettem a kapcsolatot a forgalmazóval, aki nagyon korrekt volt, elmondta hogy sajnos volt már ilyen a történelemben, s simán előfordulhat most is. Nem mentegetőzött, nem magyarázkodott, nem kereste a kibúvókat. Felajánlotta, hogy küld egy másikat, hátha csak nem volt szerencsénk az előzővel. Ritka az ilyen. Ezúton is köszönet érte!
Meg is jött az alkatrész, igaz kicsit bekavart a Húsvét, de mindegy is. A lényeg hogy ideért. Természetesen második körben sem találtam olyat, aki vállalta volna az alkatrész cseréjét, így az egyik délutánt rászántam és megint nekifeküdtem a cserének, mert magától ezek nem fognak helyet cserélni ;)    Megkínlódtam vele újfent, de a beavatkozás sikeres volt, bekerült az új alkatrész a régi helyére.
Mivel nyakunkon a jó idő, és a gumizás, így már aznap nem álltam neki a beszerésnek az autóba, úgy voltam vele hogy majd egyszerre megoldom ezeket. És úgy is lett. ;)
Felkerültek a nyári kerekek az autóra, majd miután végeztem ezzel a feladattal, kicseréltem a készüléket is az autóban. S meglepődve tapasztaltam, hogy mennyivel másabb a hangzása, mint amilyen volt azelőtt. :o
Tény és való. hogy nem az eredeti azonosítóval ellátott alkatrészt rendeltem bele, mert nyomozgatás közben értesültem arról, hogy létezik ezzel az alkatrésszel kompatibilis ám jobb minőségű is. Így eleve erre mentem rá, és jelentem hogy nem bántam meg.
Ahogyan magát az egész beavatkozást sem, hiszen pont az a kategóriájú termék, amit ha szervízben javíttattam volna, akkor kb jobban jártam volna ha inkább vásárolok egy másik készüléket ;)
Nyílván lehet hogy nem fog 20 évig működni, de szerintem ebben az árkategóriában ez nem is elvárás ;) és nyílván nem vagyok finommechanikai műszerész sem, de a készülék működik ;)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!