Archívum: 2006 (8)

Tevékenységtérkép

2006.07.10.Hétfő

Már nincsen sok hátra , ahhoz, hogy elkészüljön teljesen a gép. :) Utána kellene neki egy kis homokszórás, majd mehetne a fényezőhöz.

2006.06.23. Péntek

Voltam ma megint a lakatos bácsinál, és örömmel vettem észre, hogy már a vezető oldala készül az autókámnak. Ezek szerint az utas oldal már készen van. :) :) :) Akkor ez már fél siker??? :) :) :) :)

2006.06.12. Szombat

Na! Voltam megint megkukkolni a verdát. Kezd nagyon kúúúúúl lenni. :D :D :D Már van neki sok mindene. Sárvédői, kívül belül, küszöbje kívül belül, meg padlója itt-ott, illetve merevítése is. :) Így már jobb ránézni.

2006.06.01. Csütörtök

Kicsit lassan, de halad a munka. Csak sajna a lakatos bácsi lebetegedett, így jelentős csúszás várható a végeredménnyel kapcsolatosan. De természetesen ha ezen múlik, hogy jó legyen, meg szép, akkor akár fél évig is lakatolhatja. Nagyon tetszik a bácsi munkája, nem bántam meg hogy hozzá vittem, remélem nem is fogom. :)

2006.05.23. Kedd

Asszony pajtás volt ma megnézni az ótót, mert nekem ez mostanság sajna nem jön össze, egyéb dolgok miatt. :( Készített egy pár fotót is. Sajna túl sokra megint nem haladt a lakatos bácsi. Legalább is szerintem még nem látványos a haladás, ahhoz képest, hogy hogyan indult neki. No de talán majd legközelebb. Időm mint a tenger, pénz van szarásig, anyag van, az is aki megcsinálja, akkor miért aggódnék??? ;)

2006.05.10. Szerda

A mai napon ismét meglátogattam a lakatos bácsit, aki az autókámat csinálgatja. Sajnos ismét nem tudott túl jó hírekkel szolgálni, mert ahol kopogtatta a kasznit, ott át is szaladt a kalapács....... Nem voltam túl boldog, de inkább most, mint mondjuk 2 év múlva ismét. Illetve teljesen korrekten közölte, hogy az előzetesen megbeszélt összeg, az ilyen nem várt korrodációs állapotok miatt növekedni fog. Mert rosszra számított ugyan ő is, de ennyire sajnos nem. Állítása szerint az autó karosszériája nagyon el volt hanyagolva, és nagyon barbár megoldásokkal volt "lakatolva". Belülről nem volt lekezelve, illetve továbbra is talál olyan elemeket, amik nincsenek levarrva rendesen, így a víz ki és bejárt az illesztéseknél.

2006.05.09. Kedd

Sikerült végre utána járni az Okmány irodában annak, hogy elvileg nincsen papírformai akadálya az autóm átépítésének. Motor van, váltó van, közdarab van, vízcső van, tehát alkatrészek megvannak bőven, csak tervnek, meg engedélynek vagyok híjján sajna. :(:(:( De ez utóbbiknak nagyon. Még az Okmány irodában is azt mondták, hogy nincsen efféle törvényi megkötés, amire a Közlekedési Felügyeletnél hivatkoznak. Valószínűleg ez valamiféle kibúvó akar lenni, az engedély kiadása alól. Szeretem Magyarországot....... Meg a magyar törvényeket...... Meg a jogszabályokat....... Amik leginkább arról szólnak, hogy basszunk ki a paraszttal, ahol és ahogyan csak tudunk...

2006.05.06. Szombat

2006. Május hónappal megkezdődtek a felújítási munkálatok a kiskocsin. Lakatos bácsi nem kis meglepetésére sokkal jobban szétvan rohadva sajnos az autó, mint azt gondolta volna. Ráadásul az előző tulaj ( ezúton is csókoltatom, meg a lakatosát is.... ), olyan balfék módon lakatoltatta az autót egy kóklerrel, hogy az első sárvédőknél 20-25 cm-es darabon nem volt összevarrva a két lemez, így csak az alvázvédő takart, amennyit akart. :( Így ezen a részen található rohadások 90 %-a ebből ered. Lesz vele munka bőven, sajna az sem biztos, hogy elkészül a nyárra. :( Nem vagyok túl boldog, de ha elkészül, akkor lesz egy 2006-os évjáratú pókom. Ezzel nyugtatom magam.