Nem tudtam őszintén mosolyogni...

 Tegnap reggel, hirtelen ötlettől vezérelve, úgy gondoltam, hogy a Puntoval megyek intézni a dolgom, meg melóba is. 
Reggel el is indultam a szomszédos településen lévő Tüzépre megrendelni az építőanyagokat.
Amint meghúztam az ablakot, menetközben iszonyatos benzinszag áradt befelé, de nem kimondottan az ablakon keresztül, sokkal inkább a létrejött huzat volt az ami rántotta befelé a benzinszagot.
Alig vártam hogy visszaérjek Miskolcra, az autósbolt előtt szét is kaptam gyorsan, a hátsó ülés alatti takarólemezt eltávolítva a következő kép fogadott. Az üzemanyag pumpa gyakorlatilag áll a benzinben szó szerint, a tank tetején szintén állt a benzin. :( A csöveket megmozgatva hamar szembesültem a ténnyel mely szerint a nyomóág műanyag csonkja tőben el van repedve, így szállítás közben jelentős mennyiséget fúj ki a szivattyú gyakorlatilag önmagára... :(
Beazonosítottam, megrendeltem.
Megérkezett potom sok Forintért, de természetesen a komplett üzemanyagszivattyúnak nem tartozéka a tömítés.... így rendeltem azt is inkább újat.
Miután ez is megjött, neki is láttam a szerelésnek, majd gyorsan abba is hagytam, ugyanis a Punto esetében az utastér felőle van behelyezve az üzemanyagszivattyú a maga 140mm-es átmérőjével egy 152mm-es szerelőnyíláson keresztül, ami épp olyan, mint egy üveglap mögé helyezett pina..... látod hogy ott van, de nem igazán férsz hozzá sehogyan sem...
Így rendeltem egy ÜZEMANYAGSZIVATTYÚ KISZERELŐ SZERSZÁMOT is,  potom pénzért, mert abból sok van ugye... Ez gyakorlatilag egy 3 karos állítható szerszám, ami a 3 körmös olajszűrő leszedőhöz hasonlít leginkább, csak ennek nem gömbölyűek a lábai, hanem laposak, ezáltal a szűk helyen is leférnek, majd egy 24-es kulccsal rá lehet fogni s letekerni a 20 évvel ezelőtt felcsavart műanyag szorító anyát.
Erő persze még ekkor is kell hozá bőven. Már már azt hittem a műanyag fog eltörni, de szerencsére kibírta a lazítást.
Ezt követően kivettem a tankból  arégi szivattyút és a tömítést, majd ezekből bekerültek az újak, s kezdődhetett az összeszerelés fázisa.
Nem volt teljesen egyszerű dolog mindez egy bolt előtt az út szélén, de mivel szereti az ember a kihívásokat, így sikerült ezt is megoldani.
Köszönet a VDF-KER-nek a beszerzésekért, valamint Sipinek a lelki támogatásért!
Kint a régi, bent az új Az üzemanyagpumpa állt a benzinben gyakorlatilag azon a részén is, ahol nem kellett volna... Minden tiszta benzines volt Az új szivattyú

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!