Nézem egy ideje a sárga lámpákat...

...de most megelégeltem őket.
Egy ideje szinte állandósult a CHECK ENGINE jelzés az autóban, hiába szereztem be minőségi, kínai, Bluetooth-os OBD2-es hibakód olvasót-törlőt, a jelzés mindig visszatért a műszerfalra hogy az 1-es lambdaszonda magasfesztségi körén szakadás van. Tekintettel arra hogy bármi más esetleges hiba kapcsán nem fog erősebben világítani ( :) ) valamint hogy jó eséllyel a fogyasztást is befolyásolja, továbbá hogy megjavulni sem fog magától, így a csere mellett döntöttem. Rendeltünk bele egy Denso-t, gyárival megegyezőt, hogy elkerüljük az esetleges univerzális szondák okozta hibákat. A cseréhez nagyon nagy segítségünkre volt ismételten a Sila Front-Car KFT, ugyanis szerszámos és szakmai segítséggel is támogatták a beavatkozást. Ezúton is hatalmas köszönet érte! ;)
 Továbbá volt még egy sárga lámpa is a műszerfalon, az ABS ami gyakran virított. Mint azt kiderítettük a jobb hátsó tengelyen nem érzékelt a rendszer kerék forgási sebességet. Tettem egy gyenge kísérletet nem olyan régen a szenzorok megtakarítására, ám ez nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket sajnos. Így ezt is cserére  ítéltük. Az persze más kérdés hohy a gyári helyre nem fért be rendesen a gyári szenzor és rendesen, szó szerint reszelni kellett rajta...
De a lényeg hogy sikerült ennek a cseréje is és a hibatörlést követően egyelőre nem tértek vissza a hibajelzések a megtett 200-250 km alatt.
Olajcsere is volt, így 257.000 km-nél ez is letudva. Ismét visszatértem a Castrol Magnatec-hez, majd kiderül hogy válik be.

Laci barátomnak hatalmas köszönet a segítségért ezúton is!!!

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!