Műszaki vizsga és egy kis upgrade

 Eltelt ismét két év Martina HIGNIS felett is, így aktuláis volt a műszaki vizsga. Nem vártam meg az utolsó napot vele, vittem hamarabb, hiszen lejárat előtt 30-napon belül vizsgáztatva az eredeti dátumhoz számolnak továbbra is már egy jó ideje. Különösebb problémáról nem tudtam, nem éreztem semmi jelét annak hogy esetleg valami nem stimmelne az autóval, hiszen a kopó alkatrészeket rendszerint cseréljük.
 Az autót délelőtt bevittem az ITALGAZ telepre, ahol vizsgázni szoktak az autóink többnyire és ott hagytam. Abban maradtunk, ha meg van a vizsga akkor értesítenek.  Így is volt, nem sokkal később délután csörgött a telefon, hogy az autó átvehető friss vizsgával a telephelyen, semmi probléma nem volt vele. :) Újabb két évig rendben van ez a rész is. :)

 Valamint egy ideje tervezgetem és halogatom már, hogy kiküszöbölöm az egyik olyan "hibát" az autónál, ami gyárinak mondható, s láttam már más típusnál is. Mely szerint a csomagtér világítás a plafonra került (ezzel még nem is lenne gond...), de biztos ami biztos, a kalaptartó gátolja az izzó által kibocsájtott fény csomagtartóba jutását... ellenben a kalaptartót jól megvilágítja.
Sokszor jól jött volna már ha éjjel látom mit is keresek és hol a csomagtartóban, mindezt lehetőleg úgy hogy mindkét kezem szabad és nem kell mondjuk a telefonnal világítanom. Apróságnak tünik a prbléma, de kellően bosszantó tud lenni.
Még régebben Jani rendelt LED-paneleket a netről próbaképpen, amik végül nálam kötöttek ki, teljesen ideálisnak találtam őket erre a feladatra, mivel a mostanában divatos LED-szalagokat nem akartam ragasztgatással elhelyezni egy olyan részen ahol sérülhet, szakadhat, esetleg leválhat a pakolások miatt.
A lehetőségekhez képest igyekeztem esztétikus megoldást választani, így abban maradtam hogy kibontom a komplett hátsórészt, megkeresem a megfelelő vezetékeket, süllyesztve elhelyezem a LED-paneleket az oldalsó kárpitokban, hogy ne is legyenek útban valamint hogy az utastér világítással együtt működjenek. Így ha szükséges fixen is tudom majd kapcsolni, ugyanakkor ajtónyitásra is reagálnak majd, s mivel LED-ekről van szó, így a fogyasztástól sem kell túlzottan tartanom.
A szerelési, telepítési procedúrával nem volt különösebb gondom, inkább az időjárás nehezítette egy kicsit a feladatot, mert folyamatosan szemerkélt az eső, de ha már rászántam magam a dologra, akkor megcsinálom. ;) Ha pedig már úgy is hosszabb szerelgetés, bütykölés jött szóba akkor lehúztam az üléshuzatokat és kárpittisztítóval átmostam az üléseket amíg a huzatok mosásban voltak. Volt bennük némi por lerakódás, amit nem is gondoltam volna mindaddig míg a tiszta vízben nem jelentkezett a szennyeződés. Így most az utastér is friss, tiszta, kellemes érzéssel tölti el az embert ha beül, a csomagtérben pedig éjjel is látom hogy mit és hol keresek immáron gond nélkül. ;)

Kommentek

Marczin János

Jó lett a csomitér vili! ;)

Marczin Róbert

Marczin János #55612:
Köszi, nekem is tetszős. ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!