Olajcsere - 175474 km - váltó és motor

Újabb periódus végéhez értünk, leginkább olajcsere periódus témában.
Tegnap rendeltem meg a komplett csomagot Lajos autójához (Suzuki Wagon R+), mikor is elgondolkodtam hogy lehet az enyémen is időszerű az olajcsere. Előkerestem gyorsan a blogból a legutolsó olajcsere bejegyzsét, s hamar szembesültem a ténnyel, hogy az Ignácom is olajcsere érett lett. 
Így összesen két komplett csomaggal (motor olaj, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő, váltó olaj) valamint jelentős vásárlási kedvezménnyel, kimagasló kiszolgálással, készséges együttműködéssel, maximálisan pozitív véleménnyel távoztam a VDF KER-től ismét. ;)
Lajossal pedig nekiláttunk az időszerű munkálatoknak, s lecseréltük mind két autóban az olajakat. Az övével könnyebben, az enyémmel kissé nehezebben végeztünk, ugyanis a váltó beöntő csavarját sajnos nem sikerült eltávolítani, aminek kb 12-es furata lett volna, így némi kínlódás után amellett döntöttem, hogy a szuszogó furaton töltjük fel olajjal. Ennek azonban kb 3-4-es furata van csupán, a külső hőmérséklet pedig kb 2 fok körül volt.... Ebből már némiképp lehet arra következtetni, hogy ilyenkor mekkora a dermedt olaj áramlása egy említett átmérőjű csövön keresztül... Remek volt, de megoldottuk ezt is, csak nem 10 perc alatt, hanem vagy 1-1,5 óra alatt. :D
Motorolajból: Mobil 10w-40-es került az autókba
Hajtómű olajból: Parnalub SX 75W-90-es került az autókba
Szűrükből pedig a szintén már megszokott Japan Parts-ok

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!