Jok a fogaid Laci....

 Lett vegre ido es elszantsag is, hogy leugrasszuk a valtot a kocsi alol, es kideritsuk vegre hogy mik is mentek el vadaszni belole...
Bontobol sikerult keriteni egy valtot igaz feltengelyek nelkul, de ez is tobb mint a semmi, s kiinduasnak mindenkeppen jo. Egyeztettuk orainkat, Janit felvettem reggel a Suzival, mert jobbnak lattam ha van egy kisero auto is velem, meg ha esetleg alkatresz kell SOS-ben, akkor legyen mibe beugrani. Melohelyen atultem a Polskiba, es indultunk a telekre. Tukorbe nezve lattam Jani arcan igazan, hogy a kis auto kifele sem lehet halkabb, mint a kaszniban ulve.... :( :)
 Hamar feny derult erdekes dolgokra, miutan a kocsi ala fekudtem, hogy kb minden olajos es szerencsere nem a motorbol jon mindez. Hogy a nyelestengely vezeto persely, nagyon nincs a helyen es itt szokott el az olaj. Hogy a km spiral elszakadt kb toben a kihajtas utan nem sokkal. Elkezdtem bontani lefele szepen, kozben megerkezett Lajos is, hogy majd egyuttes erovel vegezzuk a mutetet, lehetoseg szerint szimultan.
Miutan lekaptam a valtot, voltak kerdeseink, melyeket nem ertettunk, hogy hogyan csavarodott ki a nyelestengely vezeto hazat rogzito M6-os csavar a valto hazabol, hogy a valto fedelen levo 4 db szinten M6-os csavarbol 1 db hogyan csavarodott ki szinte teljesen. Nem ertettuk, tanacstalanul folytattuk a boncolast, s kozben kezdtuk a mutetet is.
Boncolas kozben megtalaltunk egy par db szinkrongyuru alkatreszt a diffi alatt, tehat a tippem jo volt, ezek szerint ennek a hangjat mar menetkozben is megismerem. Remek... Fogakat szerencsere nem talaltunk, ennek viszont orultem valoban.
Miutan a gyuru darabokbol sikeresen kiraktam egy gyurure valot es meg mindig maradt belole, hamar rajottem hogy nem csak egy ment el vadaszni... :) Mindegy, a lenyegen mar nem valtoztat, kikaptuk a diffikbol a feltengelyeket, installaltuk oket a beepitendo valtoba, kozben flex-szel kialakitottam az uj valto harangot, mert ugye a 900-asokhoz picit masabb kell legyen. Sok esetben ilyenkor mindig megcsereletem a harangot, de ezuttal felejtos volt, mivel a fellazult 6-os csavar furataban nem maradt menet sajnos. 
Osszepakoltuk, feltoltottuk olajjal, kapott egykis zsirt is most a valto, es feltettuk a helyere. Kapott boven zsirt a feltengely csillag is mindket oldalon, keszre huztunk mindent, es vartuk a proba kort.
 Jelentem a mutet jol sikerult osszessegeben, megvan minden fokozat, helyen is van mindegyik, nem recseg, nem ropog, finoman lehet valtani, semmi hangja sincs a valtonak, ami most meglepoen szokatlan jelenseg. S majdnem igy is maradt egy jobbos kanyarig, ahol epp kigyorsitani akartam 2-ikban. Pattant egyet es megvaltozott a hangja sajnos. Azota motorfeknel kicsit daral, terhelesnel azonban nincs hangja.
 A jelensegbol, illetve a hangbol arra tudok kovetkeztetni, hogy a diffi nincs rendesen hezagolva es ez adhat hangot. Rosszabb eseten esetleg le is ugrott mar par fog rola... Remelem nem az utobbirol van szo, mert maskulonben igen jol sikerult lenne most a projekt. A heten remelem sikerul kideriteni hogy mi adja ezt a hangot, miutan levesszuk ujra a valtot...

YESSSSSS!
I love this game!

;)

Kommentek

Marczin János

Nem lesz ott nagyobb gond a hézagoláson kívül - bár arra jó, hogy megint egy napod rámenjen... :( ;)

Mondok jobbat!
Ki lett derítve a kipuff csörgésem oka... Találgathatsz! :D

obrotka gyula

Rohadt szépek a szinkrongyűrűk. :)

https://lh3.googleusercontent.com/-pes3H7Yysrk/UZtGSJFDdSI/AAAAAAAAIGI/Fbm_1iqxCxI/s912/DSC07751.JPG
Beszállok egy ilyennel a szép hibák sorába. :)

baz

Szép váltó! :)
Emének tettszik a foltos kutyus! :) :)

KG

:D :D :D :D :D
(Bocsi! :) )

Marczin János

baz #54581:
A foltos a legvagányabb. Kislány, de kőkemény! ;)

Marczin Róbert

Marczin János #54579:
Reméljük.
Fellazult csavaranya? ;)

Marczin Róbert

obrotka gyula #54580:
TE nálam is jobb vagy, hogy lehet ennyire szarrá törni egy rugóköteget? :D

Marczin Róbert

baz #54581:
Köszike. ;)
Jó fejek mind. :)

Marczin Róbert

KG #54583:
Köcsög!!!!!! :D
Ha jöSSSSZtök Miskolcra, feltétlenül menj be Hatvanba. ;) :) :D

Marczin János

Marczin Róbert #54586:
A régi bilincs rajta maradt dobcserekor és az zenélt. :D :D

obrotka gyula

Marczin Róbert #54587:
Nem tudom, de elviekben 160.000 kilométer volt benne és párszor meg volt pakolva a kocsi rendesen.
Eléggé meg voltam döbbenve, amikor a felső lapot két ujjal eltörtem. :)

KeMa

Marczin János #54590: Ahhh :D

Marczin János

KeMa #54592:
:D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!