2011.10.12. Szerda

Őszi találkozó - Pápa

 Szerencsésen teljesítettük a nem túl rövid túrát, hiszen összesen közel 900 km-t sikerült lecsavarni a hétvége folyamán.
Pénteken reggel indultunk útnak, lassan a már megszokott minimális késéssel, de csak magunkhoz viszonyítva, mivel rendszerint egyedül autózunk Keletről sajnos. :( Így igazából nem volt senkivel sem megbeszélve magunkon kívül, ami max a Pesti forgalom miatt szokott mérvadó lenni.
Kicsi izgalom volt bennem, hiszen nem nagyon volt hosszabb tesztüzem még az új gyújtásrendszerrel, így nem tudtam fogja-e bírni, fog-e melegedni, nem fog-e szétesni, tönkremenni. Így óvatosan indultam útnak, ami megint nem tartott sokáig... kb az M30-as végéig sikerült 100 km/h környékén megállt parancsolni a tempónak. Az M3-ason már nagyobb forgalom volt, sok kamionnal, így sokszor elkerülhetetlen volt a gyorsabb tempó. S épp egy ilyen kamion sor előzése közben volt alkalmunk megtapasztalni, hogy mennyi is az annyi, hiszen megint sikerült kifogni egy F Astra-s versenyzőt, aki 110-nél villantott, hogy ugyan menjek már. Így szépen negyedikben, pedált tovább nyomva kíváncsian vártam mi történik. Hamar konstatáltam, hogy vagy a fogyasztásra hajt a sofőr, vagy csak meglepődött, hiszen 130-nál már erősen kezdett lemaradni. A kis autó nem csörgött be, nem hörgött, szépen húzott. 140-nél még mindig semmi, majd jött a tompított fényszóró visszajelző, majd a töltés jelző, s valahol a töltésjelző és az olajnyomásjelző között vettem el a gázt, mert az oldalszél miatt nem volt túl bizalomgerjesztő érzés. Minden esetre nem csörgött be itt sem, nem volt már egészséges hangja ugyan, de nem volt gond sem szerencsére, a gyújtáselosztó is egyben maradt. :) Örültem mint majom a farkának. :)
Pest előtti Lukoilon szokás szerint megtankoltam a kisautót, kb 7-re jött ki a fogyasztása, ami igen csak jónak mondható. Pesten nem volt kivel csatlakozni, mivel Gyula szervízelt még, a többiek meg elvileg 3-kor indulnak majd. Ekkor volt azt hiszem kb 1/2 1, így tovább indultunk, kényelmesen átaraszoltunk Pesten, majd zúztunk tovább az M1-esen Győrig, már kevésbé gyilkos tempóban. Majd onnan Pápára a szállásra, ami kicsit meglepett, mert minket földúton navigált el a házig, aminek nem örültem túlzottan az eső miatt. :( De szerencsére odataláltunk, csak senki nem volt ott éppen 1/4 3 körül, ám Raver jelezte hogy jönnek hamarosan, így addig mi megtankoltunk, majd visszatértünk a szállásra, annak is a csendesebbnek nevezett részére. Majd szépen befutottak a többiek is lassacskán kisebb-nagyobb csoportokban. Este még bevásároltunk picit Béciékkel, majd a szálláson csendesen elbeszélgettünk, elpoharazgattunk Azoktatóékkal, Béciékkel, Ricsiékkel, s Kimiktm kollégákkal, s én ezek után kb ki is dőltem a fáradtságnak köszönhetően kb éjfél, egy óra körül. A másnap nem volt kellemes, nem a mennyiség miatt, sokkal inkább amiatt, mert sikerült pár félét megkóstolni, most már megint tudom, hogy nem kellett volna. :) Így a szombati program elejéről kicsit lemaradtunk, ezúton is elnézést érte, de nem voltam képes autóba ülni csak később, így a többiek után mentünk, s később csatlakoztunk.
Jártunk Cseszneken a várnál, ahol az ebéd volt leszervezve, (finom volt, elég volt köszönjük), a kastély látogatásból kimaradtunk a betegeskedés miatt sajnos, majd ebéd után az eső miatt elindultunk vissza a hosszabb úton Bécivel, Bazékkal, Fzrtomékkal, és Gyulinhoval külön csoportban a többiek után Zirc-Bakonybél érintésével, így mi lemaradtunk arról, amikor Tunyi tetőre rakta a szekeret. :( Nem azt sajnálom itt, hogy nem láttuk, hanem azt hogy eleve megtörtént. :( Minden esetre gyors, felelősségteljes döntést hozott, amikor nem a márkatársat, nem a szemben érkezőt, hanem az árkot választotta a pillanat tört része alatt. Sajnálom az esetet Tunyi, fel a fejjel, s tényleg minden elismerésem, hiszen sok ember ilyenkor nem mérlegel, hanem kapkod felelőtlenül, s megy amerre viszi a szél... Az autó javítható, nektek nem lett bajotok ez a lényeg.
Este a szálláson ismét beszélgetés hajnalig, ezúttal részemről alkohol nélkül, csendesen, hogy ne zavarjam a hangosan italozókat... ;) közben megérkezett a Biztos úr is, akit Abadi kolléga szállított le Pápára. :)
Reggel stabil koleszterin szegény villás reggeli A'la Abadi módra, mely kísértetiesen hasonlított a szombat reggeli szintén energia szegény reggeli A'la Reni félére. :) Jól esett mindkettő, főleg a társaság miatt, így köszönjük szépen. ;)
Majd szedelőzködés, készülődés, s indulás hazafelé mert hosszú út volt még előttünk. M0-ig együtt haladtunk Kolonics Attival, majd ott tőle is elbúcsúztunk. Valamikor talán 1/2 4 körül értünk Miskolcra.
Nagyon jó találkozó volt, jó társasággal, jó szervezéssel így hatalmas köszönet érte mindenkinek. ;)

Kis autók Cseszneken Cseszneki vár Ebben a pince helyiségben ebédeltünk, hangulatos volt velük velük velük velük velük velük a bajuszos lánnyal s a fikázós barátjával az elszánt Abarthossal a vidám lánnyal a sráccal aki szereti ha a fülébe nyal a kutya majd együtt aludtunk a sráccal aki leharapja a lány arcát a lánnyal aki nem szereti a harapó szájszagot a lánnyal aki büszke a bicepszére és a sráccal, aki mindenben segít a barátnőjének.... mindenben.... mint akire épp rányitottak...

Kommentek

tunyi1986

hát Robi örülök hogy így gondolod,tanultam az esetbõl és igazából még csak arra nem jöttem rá hogy hozhattam volna ki úgy hogy nem törik a gép.....)
Egyébként eddíg is így gondoltam hogy mindenképpen kerülöm azt hogy másnak menjek,inkább padka,árok,fa bármi más mint hogy másnak menjek.

Miszory Béla

Jól sikerült az összefoglaló! Mi is jól éreztük magunkat, s végre tudtunk egy kiadósat beszélgetni veletek :) A képek faszántosak!!! Renivel szét röhögtük az agyunkat! :) bár jobb lenne már látni az összeset pl picasan... ;)
apropo, köszönöm ismételten a "tudod mit"...!!! :) hétvégén szerintem sikerül hadra fognom...

KeMa

"Helyes-kedves helység Bonyhád, hol a konyhád helyiség." :D
nem pince-helység, hanem helyiség :P :P :P


Faszányos a beszámoló :)

Marczin Róbert

KeMa #51871:
Jogos, javitom. Koszi.
(pofon? akciosan? egyet adok kettot kapsz okoska alapon?) ;)

raver

Köszönöm hogy itt voltatok. :) Tényleg tök rossz lehet hogy egyedül vágtok neki majdnem mindig legalább a táv felének.
Úúúúúgy szeretném akár anyós ülésrõl is kipróbálni a kékséget ilyenkor. :) meg amúgy is. :)
Kíváncsivá tett a gps-szed hogy hogyan gondolta hogy föld úton vezetett oda a szállásra, mert azért láthattad volt oda betonos út is. :)

Marczin Róbert

raver #51882:
Valoban volt, csak mi az ut masik vegerol erkeztunk a reti niggerek felol. :D

KeMa

Marczin Róbert #51876: Ptsába, azt hittem, ha a végére odaírom, hogy "faszányos beszámoló", akkor jó arcnak fogok tûnni :D

Szerintem írjuk fel a többihez. Aztán a legközelebbi találkozón max majd megölsz :D

Törölt felhasználó

jók lettek a képeid

Marczin Róbert

Suhajda Dávid #51912:
Jok voltak a temak. :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!