2010.08.22. Vasárnap

Több mint 180 fotó + Video!!!
 Hétvégén, ahogyan már Andrei említette, megrendezésre került a 8-ik KGST Party a Pócsi fivérek rendezésében, melyen oly sok év után megjelentünk. Jelentem egyáltalán nem bántuk meg a dolgot, sőt sokkal inkább csak azt, hogy egy napra sikerült lemennünk, nem pedig háromra. :(
Még hét közben összespanoskodtunk a Trabisokkal, meg páran Polskisok, és egy Ladás, hogy mi lenne ha hétvégén esetleg... Hát így lett szombatra ez a programunk, és 1/2 10 körül elindultunk Tokaj érintésével Nyíregyházára szépen lassan Zolival, két autóval összesen vagy 2000 cm3-vel. Ő a kis zöld méregzsákkal, mi meg persze a kis kékkel. Jani meg a Sárga borháznál ért utól minket, onnan 3-an autóztunk tovább. Már majdnem meg is érkeztünk a célponthoz, mikor Nyíregyháza-Sóstó előtt eltereltek minket, mert hogy olyan forgalmi dugó van Sóstón, hogy nem engednek be autóval, csak busszal, vagy gyalog... vicces ilyet hallani a cél előtt 1820 m-rel... Így telefon jobbra, GPS balra, kerülő Nagyhalász felé, át a parkon, és már a címen is voltunk. :) Mondhatni már vártak minket a többiek, foglalták a helyet a parkolóban, helyet a szesz mellett... utóbbi sajnos kimaradt, mivel este jöttünk is vissza.
Gyors leparkolás, köszöngetés, ismerkedést követően körbejártunk, fotóztunk, ismerősökkel találkoztunk, majd 16:00-tól indult a felvonulás, ami irigylésre méltó minden szempontból!
Az egész város jó formán minket várt, a rendőri biztosítás egyszerűen fenomenális hiszen ha valaki be akart pofátlankodni, azt kiküldték kiszedték rendre utasították, egyszerűen tökéletes, nincs benne kivetni való, minden kereszteződés le volt zárva.
Vissza érkezést követően ismét kitettek a Trabisok magukért, az elsők között visszaérkezők foglalták a helyeket nekünk, le a kalappal előttük, és köszönet érte! Némi beszélgetés és iszogatás közben elkezdődött a motoros-show, ami szintén nem volt egyszerű, valószínűleg nem a hétvégére kapta a szülőktől a 3-as tanulmányi átlagért a fiatal ember a motorjait, és jócskán van alatta pár megtett km, nagyon szépen terelgette a vasat az aszfaltcsíkon, legyen az "gyorsasági" quad, vagy pocket kivitel. Nem más ő mint Hidi Miki.
[flash=http://www.youtube.com/v/IaxKbUX4hes?fs=1]
Majd elbúcsúztunk szomorúan, és hazafelé indultunk ismét 3 autóval, csak Zoli helyét átvette Plósz Gyuszi. :) Szépen nyugisan autózva, néha egy kis kipufogó kiégetéssel vegyítve persze mikor csak a tiltás szabhatott volna határt, ha lett volna az autóban... nem volt. Így haza felé több dolgot kellett konstatálnunk. A Polskiban a váltó lassan hangosabb mint a motor, pedig az nem kis szó. A Lada nem harap úgy, ahogyan kellene neki, szét lesz szedve kicsit. A Polski ehhez viszonyítva viszont igen jól megy, mert volt ahol le kellett villognom 130 körül. :) Az SX4-es szerintem örült hogy megszabadult tőlünk, mivel kanyarokban esélye sem volt, és körforgókban illetve előtt-után sem, valahogy mindig lemaradt. :)
 Hulla fáradtan értünk Miskolcra, telefonon elköszöntünk Gyusziéktól, mi elkerülő M30-ason haladtunk tovább, természetesen ami a csövön kifért jelleggel.
 Összességében az autók igen jól viselkedtek, a hétvégi program pedig egyszerűen zseniális volt.
 Nagy köszönet a Pócsi fivéreknek a szervezésért, Nyíregyháza városának, valamint a támogatóiknak pedig azért, hogy látnak a programban fantáziát, és segítik is őket a munkájukban.
Mosás után, garázsban Bővült a matrica lista is, csak sajnos nem lett éles a kép A regisztrációs csomag Regisztrációs csomag Regisztrációs csomag Regisztrációs csomag A nyeremény csomag Nyeremény csomag A nyeremény csomag A nyeremény csomag Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő motorok Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő motorok Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő motorok Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő motorok Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Résztvevő autók Nyereménnyel térünk vissza MVK-sok is nyertek

Kommentek

norberto

Le a kalappal elõttük! :)

Marczin János

Én is ( mi is ) jól éreztük magunkat !
Köszönöm ,hogy rádumáltál ,illetve hogy a fülembe tetted a bogarat ! :)
Az új helyszín nagyon jó választás , komplex egyszerûen !

Marczin Róbert

norberto #46839:
Szó szerint! ;)

Marczin János #46840:
Na ennek örülök! ;)
Meg annak is hogy eljöttetek.
Meg örülök a Lada szerelésnek is. ;) Meg a mosásnak is. ;)

Sztancsik Viktor

Nem semmi, ahogyan a srácok nyomják a motorozást a videón. :)

baz

Hmmm...
kar hogy nem voltunk, ...
A tavalyihoz kepest sokkal jobb buli lehetett!
Majd legkozelebb!
Gatula a helyezeshez! :)
Amit beszeltunk a teli letevest, az feledzsed el!!!! A sunyuki nem pordul olyan jol! :)

Marczin János

baz #46866:
Utolsó mondat :
Pedig azon én is agyalok - ha bejön a sós leves-latyakos idõszak ... :O

Marczin Róbert

Sztancsik Viktor #46843:
Valóban nem voltak egyszerûek. :)

baz #46866:
Ti sajnos errõl a hétvégérõl maradtatok le, mi meg a következõrõl fogunk sajnos. :(
Köszönjük a gratulációt. ;)
Téli leálláson azért töröm a fejem, mert macera a téli-nyári futómû átállítás, és jelentõsen kevés km-t megyek vele ahhoz, hogy ezzel ne legyen értelme foglalkozni. Komplett elsõ futómû le, laprugó le, trapézok le, alubakok le, ugyanez a sorrend visszafelé, és utána futómû állítás. Tavasszal megint ugyanez. :O

Marczin János #46868:
Errõl nem is beszélve.

Plósz Gyula

Marczin Róbert #46872:
segitek ha ugy van,azért ne álljon a vas :)

Marczin Róbert

Plósz Gyula #46876:
Nem a munka részével van a fõ gond, mert szívesen bíbelõdök vele, csak feleslegesnek érzem a minimális téli alkalmak miatt, ráadásul elõbb-utóbb megadja magát a trapéz csavar is, mert nem erre találták ki, hogy 5-6 havonta le-fel rakosgassák.
:(

Plósz Gyula

Marczin Róbert #46879:
világos ;)
trapézt minek levenni amugy?
ha nem megy télen a vas akkor venni kell egy szakadtabbat,mert veretni akkor is kell :D :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!