2010.03.28. Vasárnap

Hétvégi történések jegyzete következik.
Közben meg szóljon egy kis zene újfent a Punnany Massiftól:
[flash=http://www.youtube.com/v/GbbZEJBPGK8&hl=en_US&fs=1&]
Először is pénteken előhoztam egy kicsit a garázsból a "kicsit", a jó időre valamint a régi autózásnak köszönhetően. Ideje volt már kicsit megjáratni megint a kisautót, így le is mostam, szépen letakarítottam, kitakarítottam a portól, és miután visszatért a garázsba, felkerült rá a takarófólia is, amit még a barátaimtól kaptam vagy 1,5 évvel ezelőtt. Eleinte amiatt nem használtam, mert szabad ég alatt nem akartam letakarni, télen meg megint csak nem szerettem volna, ellenben most remélem jó szolgálatot tesz majd a por elleni védelemben. Köszönöm még egyszer a barátaimnak ezt a meglepetést is. ;)
Szombaton a garázsban is történt némi előrehaladás, a villamos vezetékek fixre forrasztása volt a kezdeti program, mivel a gyors-csatlakozós megoldás annyira nem vált be, mint amennyire eleinte bíztunk benne. Forrasztást követően meglepően jobb lett a fényhatás is az energiatakarékos izzóknak köszönhetően, még most sem értem. :O
Ezt követően autóztunk egy kicsit Janyboy-al, néztünk neki jó árasított felnit, és persze végül vettünk is egy kis alkudozást követően. Van öröm és bódotttá. :)
Vasárnap megint garázzsal kezdtük a napot, csináltunk zárat a gyalogos forgalmi ajtóra, végre egy normálisabb kivitelt alkalmazva, ami kb 1 órát vett összesen igénybe, így nem értettük miért nem ezt csináltuk már anno az elején is, amikor fejtörést okozott, hogyan is tehetnénk zárhatóvá, hogy a szél ne csapdossa mint az ólajtót. :)
Szóval ez is meg lett oldva, kicsit pakolásztunk is, rendszereztünk is, közben a lányok főzőcskéztek, így hirtelen ötlettől vezérelve, valamint a jó időnek hála úgy döntöttem hogy lecserélem a hátsó lökhárító tartóvasakat is a Bodáéktól beszerzett krómos kivitelűekre.
A manőver nem volt egyszerű, mert ugye ezek a tartók a gyári 85 mm helyett csak 55 mm-re tartják el a krómlökhárítót a karosszériától, amivel alapesetben nem is lenne gond, csak ugye a 903-as motor miatt nekem fel lett vágva a hátfal egy kicsit, hogy elférjen az ékszíjtárcsa is kényelmesen. Na most ennek köszönhetően a középső részen elég vészesen közel van a króm lökhárítóhoz a hátfal-gerenda, így egy picit variálni kellett a rendszámtábla világítással, de végül megoldottam ezt is.
Plósz kollégától beszereztem még régebben egy krómlökhárítóra való rendszámtábla világítást, így azt gondosan szétkaptam atomjaira, és alaposan letisztogattam hogy amikor felszerelésre kerül a sor, már ne legyen erre sem gondom. Így a régi világítás helyére felkerült a felújított kivitel, és a szerelés közben arra is rájöttem, hogy ebből a világításból is létezett minimum kétféle, s most mindkettő itt volt előttem, aminek hála egyik sem kompatibilis a másikkal. :)
De a lényeg, hogy felkerült hátra is az új lökhárító tartóvas, és tetszik. :)
Valamint felkerült a Téli Találkozó matrica is a többi közé az ablakra.
Jöjjenek a képek.
Por elleni védelem érdekében Ajándék volt bariktól Krómlökhárító króm tartóvassal Krómlökhárító króm tartóvassal Krómlökhárító króm tartóvassal, kicsit necces rendszámtábla világítással Kisautó a nagy lepel alatt Krómlökhárító króm tartóvassal - legalább látom, hogy még tisztítani kell a lököst. :) Kisautó a cégnél Kisautó otthon Nem túl elegáns zármegoldás, de működik Nem túl elegáns zármegoldás, de működik Nem túl elegáns zármegoldás, de működik Nem túl elegáns zármegoldás, de működik Nem túl elegáns zármegoldás, de működik Nem túl elegáns zármegoldás, de működik Az ajtóhatároló is meg lett oldva Az ajtóhatároló is meg lett oldva Van már fali kiskuka is felszerelve Az első cinkék egyike

Kommentek

Plósz Gyula

zsir,ügyesek vagytok ;)
de a plósz nevet nagyon utálom.
felnit mennyirõl alkudtátok le? :D

Plósz Gyula

ja és a kilincs még nincs lepolirozva? :D :D :D

obrotka gyula

Jani felnijérõl rendes fotó? :)

A rendszámos cuccról is érdekelne kép. Az tuti, hogy magából a mûanyag szarból és a vasból is van kettõ féle.

Marczin János

Jó az a zár ,nincs azzal semmi baj ! ;)
Én meg egész hajnalban a tolóajtó záron agyaltam ,hogyan lehetne kivitelezni . Eddig nincs használható ötletem ,de rajta vagyok ezerrel .

zsólP kolléga ! Majd dumcsizzunk már ...

Marczin Róbert

Plósz Gyula #42861:
Köszike, mindig is tudtuk. :D
Akkor ezentúl csak P. Gyula Miskolci lakosként foglak megemlíteni majd. :D
Felni áráról nem nyilatkozhatom, hogy honnan indult. :D :D :D :D :D :D

Plósz Gyula #42862:
Basszus! Tényleg!!! :D

obrotka gyula #42874:
Jani felnije legyen a Jani gondja. :) :D :)
Mûanyag geciben igazából az volt a meglepõ, hogy az eredeti tervem az volt, hogy a kettõbõl csinálok egyet, mert voltak egyiknek is, másiknak is szépséghibái. Csak akkor jöttem rá hogy nem fog ez menni, mikor szétborítva láttam mindkettõt, hogy ugyanúgy 4 db-ból áll, csak más-más a kiképzésük. Egyiknek pl csak egy lap az átlátszó rész, másiknál ez adja az egésznek a házát is, amibe belepattan a foglalat, míg az elõzõnél rápattan a foglalat.
Szóval érdekes volt, de megoldottam, majd ami nincs felrakva azt valamikor lefotózgatom neked.

Marczin János #42875:
Nem kell rajta agyalni, mert egyenlõre felesleges rá szerintem. ;)

Miszory Béla

jól látom ott a háttérben, hogy azok BMW sokküllõs aluk??csak nem Janinak lesznek??pókira felférnek faragás nélkül?? :) ..a kérdés felettébb komoly, mivel majd valamikor én is szeretnék egy ilyen szettet... :)

Miszory Béla

a kapkodás árka, hogy nem olvasod el az elõzõ kommenteket.. :) ...szal Jani felnije :D amúgy azt a fehér transzportert nem tudom miért fényképezted le...annyi szép kék...szemetes...van azon a képen :D :D :D :D :D :D

Marczin Róbert

Miszory Béla #42878:
Jaja, szerintem BMW felnik, és szerintem azon kívül, hogy 4*100-as más gond nem igazán lehet velük, bár az ET-je is elég kicsi emlékeim szerint így kifelé szélesedik talán.
Majd megnézem neked. ;)

Miszory Béla #42879:
Nem kedvellek. :D :D :D :D :D ;)

Marczin János

Plósz Gyula #42861:
Marczin Róbert #42876:
A felni 20-ról indult ,ami már úgy is elég jó árnak lett volna mondható - de ugye ismerjük Robit ... Alkuman ! :D
Lehet ,hogy ha nincs olyan vacak idõ és tovább tudunk maradni ,a végén ingyen lett volna és még a hölgyike lett volna "kedves" velünk ... > ;) :D :D ;)

obrotka gyula #42874:
Csinálok majd blogot ,csak az én ízlésficamom szerint szépítek még a felnin s majd egy összefoglaló blogot szeretnék . Türelmet kérek ! :) :)

Plósz Gyula

Marczin János #42875:
okés beszélhetünk :D
Marczin Róbert #42876:
Gyuszi egyszerûbb :)

Marczin Róbert

Marczin János #42882:
Nekem minek írod? Én ott voltam. :D :D :D :D :D :D :D ;)

Plósz Gyula #42883:
De a P. Gyula Miskolci lakos sokkal hivatalosabb. :D :D :D :D :D :D ;)

Miszory Béla

Marczin Róbert #42880:
akkor bízom én is a legjobbakban :D talán egyszer összejön nekem is a szett :) amúgy nagyon csini a garázs, a kocsi, a zár, a kuka, a cinkék, a....., és a .... :) bárcsak rajta lennél az egyik képen, mert akkor aztán übermegabrutál istencsászár kép lenne :D :D na, most már újra kedvelsz?? :D :D :D :D :D :D :D :D

Marczin János

Marczin Róbert #42884:
Azt jeleztem ,hogy nem titok az induló ár sem ... :)

Plósz Gyula #42883:
Mindjárt hívlak is ...

Miszory Béla #42885:
Örülj ,hogy nincs egyik képen sem ! > ;) :D
Mondjuk torzult is a feje ,mikor a rendszámvilágítás -lökösszerelgetés elkezdte szivatgatni Csórikámat ... !
:( :D :D

baz

Csini lett!
Mikor jartok felenk egy kis autokazasra?
vagy mehetunk mi is ha van idonk! :) :)
Benõvel el merek indulni barhova! :) :)
A zar olyan mintha en csainaltam volna, de lehet bakkor nem zarodna :) :) :)

Marczin Róbert

Miszory Béla #42885:
Sõt, ha nõ lennél, el is vennélek. :D :D :D :D :D ;)

Marczin János #42886:
Jah... nem volt egyszerû, de ettõl szép a service. ;)

baz #42887:
Mindenképp szeretnék egy tavaszi autózást valamerre, már volt is szó róla, szerintem valami félutat kellene megcélozni, és akkor lehet hogy jönnének többen is velünk kirándulni. Meg már régen is találkoztunk, tehát idõszerû lenne.
De persze ha van kedvetek, van még egy két ajtó ami nem került fel. ;) ;) ;) ;) ;)

Marczin János

baz #42887:
:D :D :D :D
Dili vagy ,bakker ! ;)

Plósz Gyula

Marczin Róbert #42888:
jaja tervbe van, csak nekem majd legyen kész a vas,meg legyen rendbe a futómü.
én ugy gondoltam ,hogy ha majd megjárjuk Zsolcát, azután kéne mozdulni valamerre. ;) a félut is jo döntés,mert akkor gyöngyös -mátrafüred combó elég szép hely aztán a kékest is be lehetne pályázni.hátha jönnének Tibee-ék is arrol a környékrõl :)
csavarokért mikor mehetek testrész? :D

Marczin János

Az én képeim ...
http://picasaweb.google.hu/Janyboy72/KocsibeallobolGarazs?feat=directlink

Marczin Róbert

Plósz Gyula #42893:
Az van hogy egyenlõre fingom sincs, hol vannak a csavarok, mert reggel azzal kezdtem, hogy megakartam keresni õket. Tudom hogy egy kis zacskóban voltak, csak egyenlõre nem lelem õket. :O Minden esetre nincs elfelejtve a dolog, vagy Pusiékat tudom még ajánlani neked, ha SOS sürgõs a dolog, a gumis cimborát az Újgyõri fõtérnél a Merci bár mellett. Neki biztosan van, vagy hoz neked gyorsban, jó árasítva.
Vagy vársz amíg megtalálom õket. :( :)

Marczin Róbert

Marczin János #42894:
Te minden szart az én oldalamra ragasztasz fel???
:D : o) : o) > ;) : o) : o) :D
;)

Marczin Róbert

Marczin Róbert #42896:
Mármint a garázsban. :)
A kijárat, a tûzoltókészülék, stb... :) ;)

Marczin János

Marczin Róbert #42896:
Ott kell lennie a tûoltó-készüléknek -mivel oda férünk be ... :O
Az én autóm mellett -mögött-elõtt nem igazán van hely ...
Amúgy is csitu ! Az 1978-as aktnaptárat még most fogom pont a kocsid orrához ! > ;) :D :D :D

Marczin János

Marczin János #42898:
Akarom mondani tûzoltó-készülék ...

Plósz Gyula

Marczin Róbert #42895:
remélem igyekszel,mert,gondolom te se akarsz lófejjel ébredni az ágyadban> ;) :D :D

Marczin Róbert

Marczin János #42898:
:D :D :D :D köcsög! :D :D :D :D
Amúgy ha lesz egy kis kedvem, meg lehetõségem, a múltkor úgy is összeszedtem elég sok retrós képet, majd poszterre nyomatom, és mehet a falra. :)

Marczin Róbert

Plósz Gyula #42902:
Mi sem emlegetjük a testi hibáidat, jó lenne ha te sem hánytorgatnád fel folyton, nem tehetek róla, hogy ilyennek születtem. :O
:D : o) :D ;)

Marczin János

Marczin Róbert #42903:
A Te oldaladra ... :O :D :D
Az enyémre fényosztó-visszaverõ bevonat kerül ... :) :) :)

Marczin Róbert

Marczin János #42905:
Azokat szerintem mindenképp érdemes feltenni hõ, és fényszempontjából egyaránt, csak még be kell szerezni egy párat hozzá.
;)

KG

Végre használod az ajidat! :) :D :D :D

Marczin Róbert #42888:
Ha esetleg jövõ hét vasárnap mentek, akkor lehet, hogy mi is csatlakoznánk a kiránduláshoz... :)

Marczin János

KG #42907:
Jövõ vasárnap szavazni menj !
Vagy neked még nem lehet ? > ;) :D

Miszory Béla

baz #42887:
Marczin Róbert #42888:
KG #42907:

vagy esetleg késõ tavasszal mind lejöttök zalába, s megnézzük hogy mûködnek a polszkik útban a tanyára :D :D :D :D KG elõnyben, mert a ketrecnél fogva felkapja a csápos IFA, ha netán elakadna ;) :D :D :D :D

Marczin Róbert

KG #42907:
Szerintem csak késõbb, mert elõbb még nekem is át kell állítani nyári üzemmódba a kerekeit, a dõlését, az ültetését, és csak utána valamikor. Erre meg nem lesz idõm ezen a héten sajnos. :O

Miszory Béla #42910:
Eleje nem gond, végét nem kívánom. ;)

Miszory Béla

Marczin Róbert #42913:
De azért megnéznéd... :D :D :D :D :D

Marczin Róbert

Miszory Béla #42914:
Hát inkább nem, ha nem muszáj. ;)

Horváth András

BMW felnik csudaszépek, imádom a sokküllõs megoldást. :)
Ez a garázs lassan olyan komfortos lesz, hogy kiadhatjátok havi 40-ért miskolci egyetemistáknak, még õk lesznek "kedvesek". ;) :) :D
Úgy látom, a cinkét még senki se dícsérte, szóval: Szép a cinkétek is Robi! Csak fel kéne kicsit polírozni.> ;) :) :) :)

Marczin Róbert

Horváth András #42923:
Nem is rossz ötlet a bérlakás kérdés. :D
A cinke meg valóban le van kicsit mattulva, kicsit felhozom majd elõbb papírral szépen fokozatosan, vizesen, majd mehet rá a paszta. Így gondoltad Raszta? :D > ;) :D

KeMa

Marczin Róbert #42927: Újra kell cinkeltetni a cinkét :D

Kopányi Sándor

KeMa #42937:
Szerintem cinkes az ujracinkelt cinke. Nem? :D

Robi lassan tényleg jön a jóidö és akkor az Ignácot kell letakarni nem? ;)

Marczin Róbert

KeMa #42937:
Az cinkes lenne.... :D :D :D :D :D

Kopányi Sándor #42940:
Ennyi. :)
Szivem szerint ezt tennem, de nem szeretnem a Polskit vissza allitani napi hasznalatba ha nem szukseges. Maradnak a hetvegi, jo idoben torteno autozasok szerintem.

KG

Marczin János #42909:
Azt megoldjuk reggel, utána mehetünk. :)

Marczin Róbert #42913:
Jövõ hét vasárnapról volt szó, he. :)
Utána héten már OTExpo. :)

Miszory Béla #42914:
Én igen! :D :D :D

Marczin Róbert

KG #42980:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Tök mindegy, akkor sem lesz idõm erre ezen a héten. :D :D :D :D
EXPO-ra is jó lenne menni, de ez mind-mind pénz, pénz, pénz...

Szólj ha valamire szükséged van még, megoldjuk. ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!