2010.02.10. Szerda

Téli Találkozó 2010.

Erről majd később. Menjünk szépen sorjában. ;)
Először is, sikerült eldönteni a lökhárító kérdést, legalább is azt hittem. Mert hogy az eredeti terv az volt, hogy torkon fosom az NKH-t, és visszateszem a csöveket, ám az utolsó előtti pillanatban csak meggondoltam magam, és feltettük a króm lökösöket, miután jártam az NKH-nál, és pár órát elvesztegettem az életemből csak amiatt, hogy pár perc alatt közöljék a pillanatnyilag hatályos jogszabály szerinti állásfoglalásukat, mely szerint csak gyári alkatrész helyezhető el a gépjárművön. Az sem igazán hatotta meg őket, hogy az autó egy átépített autó, és hogy az elmúlt 7 évben így vizsgázott ahogyan ti is ismertétek.
Elvették a jó kedvem. Ekkor volt 2010. Február 10. a nap melyen betöltöttem 30. életévemet, mondtam is magamban, hogy szép egy ajándék az élettől a sorstól. :( Ez van sajnos, meg kell válljak a gallytörőimtől, melyektől egyéni, egyedi volt a kisautó. És elindultam haza, nem kissé elkeseredetten. Ekkor akartam feltenni a krómokat, beszereztem 2-2 pár köd és szúrófényt is, hogy majd azokkal teszem fel, de végül elvetettem az egészet, s megint a gallytörők mellett voksoltam. Lámpákat vissza a boltba, s gondoltam elhalasztom másnapra a szerelést, mert 1/2 órám volt sötétedésig, így inkább haza indultam, mert úgy volt hogy jön a kis családom szülinapot ünnepelni.
Letusoltam, miután jól átfagytam, ez jól esett, majd készülődtünk a család érkezésére akik szépen lassan szállingóztak is. Majd elkezdődött a köszöntgetés, iszogatás, amikor is jött egy telefon Jani bátyámtól, hogy menteni kellene menni, mert nem indul a Lada. Mivel már volt az arcomban egy-két atmoszféra házi pálesz, így a sógorjelöltet a hónom alá csaptam, hogy menjünk Janit menteni. Nem kérette magát, főleg hogy előtte való nap őt kellett menteni. Már pörgött az agyam, hogy mi miatt nem indulhat a Lada, szépen végigmentem fejben a hibalehetőségeken, s közben meg is érkeztünk. Gondoltam leszek bátor , s megpróbálok egy indítást. Pedált a padlóig, majd gyujtás, indítás, és láss csodát a Lada jár. Jani meglepetten, én annál büszkébben, hogy egy-két pálesz után egyszerűen zseni vagyok, és beindítok bármit, Uri Geller meg elmehet a picsába. ;) (Legalább is gondoltam ezt akkor még.)
mindenki vissza a saját kocsijába, majd elindultunk, mert sógornak még volt valami elintézni valója az egyik ügyfelével, így mondta, hogy ugorjunk már be hozzá. Mondtam neki semmi gond, menjünk, Jani is mondta, hogy inkább jön velünk, nehogy lerobbanjon.
Megérkeztünk a helyszínre, ahol az ügyfél már várt, és osztotta a sógorjelöltet rendesen, hogy mióta vár már rá itt, és mindenki elment már haza, csak ő van itt egyedül, de egy kávét szívesen főz nekünk. Ekkor lépett be Jani is a Múzeumba, mondtam Attilának, hogy akkor főzzön már hármat, mert hogy hárman vagyunk. Belement, nem ellenkezett. És elkezdte elhúzni a függönyt, amikor is arra lettem figyelmes, hogy sötétben ül egy nagy csomó ember, meg egy piros LED virít felém hátulról. Ismertem ezt a LED-et, valahonnan ismertem...
Majd lámpát gyújtottak, és ott állt egy nagy halom a családból, barátokból, kollégákból, én meg kb annyit tudtam mondani a meglepettségtől mint utóbb kiderül, hogy "asztakettébaszottrohadtkurvaeget". Nem kis meglepetésben volt részem, ami olyan szinten le volt szervezve, hogy le a kalappal mindenki előtt ennek kapcsán. Semmi jelét nem éreztem annak, hogy valami meglepetés lenne szervezés alatt, fű alatt. Tudtam hogy 30 leszek, tudtam, hogy a B-oldal forog lassan, tudtam hogy nem veszek már tartós tejet, de azt álmodni sem mertem, hogy egy életre szóló emléket kapok azoktól, akikre mindig számíthattam, akiket szeretek. (na elég a csöpögős részből)
Szóval hirtelen azt vettem észre, hogy se köpni, se nyelni nem tudok, itt van a családom, a kemény mag, és a kollégáim, s mindezek együtt egy helyen.
Még egyszer köszönöm nektek!!!
Sandinak, Jó anyámnak, Lajosnak, Jani bátyámnak, Erikának, Mónikának, Martinnak, Rolandnak, Denise-nek, Csillának, Tomikutyának, Bálint Atinak, Dokinak, Suszinak, Bertinek, Plósz kollégának, KG-nak, Rékának, OGy.nek, Losinak, Somának, Csajosnak, Baznak, Emesének, Bécinek, Reninek, Abadinak, Anikónak, Milánnak, Béresnek, Baranzónak, Kucsmának, Attilának a házigazdának, a Salsa táncosoknak, és végül a Sissy étterem és kávézónak a helyszín biztosításáért!!!
Volt itt minden az este folyamán, kaja, pia, meglepi, aji hegyek, és Salsa táncosok, Ez az este egyszerűen így volt tökéletes, és emlékezetes. ;)
Kaptam olyan forgó széket a barátaimtól, amilyen nincsen senkinek sem. Polski keréken áll, fékdobon forog, polski ülés van rajta, és mivel buktatható, így van alatta egy kedves csomagtér, amiben egy üveg Jager figyelt 6 pohárral.
:)
Majd jött a hajnal, és hazaindultunk, majd nyugovóra tértünk.

Köszönöm Nektek ezt a napot!!!
30 Hmmm.... :) Csak a keresztgyerekre lehetett számítani nekem mint bénának.... Na jó, meg KG-ra, meg mindenkire aki ott volt. :) Csomagtere is van Tele fontos dologgal ilyen egy 30-as Egy torta a sokból még egy torta a sokból Családom, barátok, kollégák Családom, barátok, kollégák Családom, barátok, kollégák Családom, barátok, kollégák Családom, barátok, kollégák Salsa táncosok Családom, barátok, kollégák Családom, barátok, kollégák Családom, barátok, kollégák Salsa táncosok Salsa táncosok Salsa táncosok Rakom össze az ajándék forgószéket Elkészült az ajándék Értékes csomagtér, egy csillagcsücsörikisgádzsi hátsójával Értékes csomagtér egy csillagcsücsörikisgádzsi hátsója nélkül

Kommentek

Marczin János

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Áldjon meg az Isten ,Tökikém ! ;) :)
Azért azt tudd ,hogy innen már csak egy köpés a 4x ,nekem elhiheted ... > ;)

Marczin Róbert

Marczin János #41527:
Tudom tudom...
Új cipõt, tartós tejet már nem veszek, hosszú távú befektetést nem tervezek, miután a B-oldal forog. ;) :)

Marczin János

Marczin Róbert #41528:
Milyen B oldal ,dili gyerek ?! :O
Ez még neked csak az A oldal közepe ... ! ;) :D :D

KeMa

Marczin Róbert #41528: Ez még nem a B oldal, csupán most kezdõdött el az életed hátralevõ része :D

Marczin János

Ja ,figyu ! Tesztelted már a Frame-t ? Mûxik ? Fogadja a pen-t ?

Marczin Róbert

Marczin János #41529:
Ez már a B-oldal erõsen. ;)
Hiszen nem minden kazi 90 perces. ;)

KeMa #41530:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... értem akkor asszem. :D :D :D :D

Marczin János #41531:
Ha tudnám hogy mire gondolsz... :O

Plósz Gyula

Marczin Róbert #41532:
akkor még egyszer boldogot :)
Salsás picsák jok voltak :)
3:
hagyjad már õ se tudja mit akart> ;) :D :D

Marczin Róbert

Plósz Gyula #41533:
Köszike. ;)
A lányok sem voltak rosszak.... :D > ;) :D

Plósz Gyula

Marczin Róbert #41534:
buzi :)

Marczin Róbert

Plósz Gyula #41535:
Te mondtad a bulin is, hogy melegséggel tölt el a látványuk... ekkor nem mert senki felállni a székrõl. :D > ;) :D
Nézd meg a másik blog bejegyzést is, van fent kép a kisautóról. Nekem nagyon adja a króm cucc, és szerintem a 180-as lámpa túl nagy lenne rá.

Marczin János

Marczin Róbert #41534:
Fõleg a kis fekete lányka ... Hmm ... azt még becserkésszük ! :P

A képkeretre gondolok ,Agyaska ! :D

Marczin János

Marczin Róbert #41536:
Nemhogy nagy a 180-as pilács ! Azzal már vetõsort húznál ,ha alulra tennéd ... Csúnya lenne ,a kicsi elég lesz oda .

Marczin Róbert

Marczin János #41537:
Hát persze... te majd görbe bottal, én meg járókerettel, amíg Gyuszi lefoglalja a srácot... :D > ;) :D ;) : o)
Ja hogy a képkeret! Hát egy leírást majd nézek hozzá a neten, egyenlõre csak a rajtalévõek futnak, de majd este meglesem, most aludni fogok, mert megyek vissza.

Marczin János #41538:
Nemtom, de a 180-asokkal büntetne rendesen. ;)

Marczin János

Marczin Róbert #41540:
Ha bedugod a kártyát vagy a pendrive-ot amin kép van ,onnantól kezdve azt futtatja . Be lehet állítani kezdõ képet ,idõtartamot ,ilyesmit . Oldalsó és hátsó gombokkal kurva egyszerûen kezelhetõ menüje van - még nekem is ,tehát neked sem okozhat gondot . Mondjuk már ilyen korban lehet ! ;) > ;)

Plósz Gyula

Marczin Róbert #41536:
jol néz ki amugy krommal,tényleg :)
lámpákat akkor visszavitted és kicserélted?

Marczin János

Marczin Róbert #41540:
Büntetne ,mi ?! A rendõr ... Mert nem lennének meg az elõírt távolságok rendszámtól ,talajtól ,kocsiszekrény szélétõl ... Csöbörbõl vödörbe ??? :O

Marczin Róbert

Marczin János #41542:
Remeg a kezem, és nem találok bele, így maradnak a gyári képek. :D :D :D :D :D :D :D

Marczin Róbert

Plósz Gyula #41543:
Egyenlõre visszavittem, és alszom rá. ;)

Marczin János #41544:
Eleve nem tehetnék rá akkor semmit sem, mert esélytelen a méreteket tartani. ;)

Marczin János

Marczin János #41544:
Pont elég ,hogy nem képesek az út szélén különbséget tenni a ködlámpa és a nappali menetjelzõ között ...

Marczin János

Marczin Róbert #41546:
de ha nappali menetjelzõnek rakod fel ? Hopp kiskapu ?

Marczin Róbert

Marczin János #41547:
Marczin János #41548:
Ezt már említettem KG-nak is, mert akkor még nem tudtam, hogy 2+2, vagy 2+4 felrakható. Csak nem tudom hogy elfogadják-e valamelyiket nappali fénynek, mert hogy elvileg csak a feltüntetett értékû izzót tehetem bele, és egyik sem haladhatja meg a gyári fények értékét.

Marczin János

Marczin Róbert #41549:
25 W lehet a nappali menetjelzõ - úgy tudom . Na ,ezzel vannak gondba a rend õrei ,mert bizonyos lámpatesteknél ahol a fényerõ érzékelését nagyban befolyásolja a fény szóródása bizony nem egyszerû ránézésre eldönteni . Legalább is sokuknak közülük ... :)

Laceeee

Robika!
Így utólag is nagyon boldog születésnapot! :) Ne aggódj nem mondom el senkinek, hogy igazából 50 is elmúltál! :)

KG

Na ez hidegrázós leírás volt. :)
Én nem is tudtam, hogy az egész család ott ül Nálatok. Az sem lett volna utolsó, ha csendben mindenki felmegy hozzátok, és csak bekopog ez a cirka 30 fõs társaság. :) :) :) :) :)

Marczin Róbert #41549:
Venni kell olyan ködöst, amiben van helyzetjelzõ izzónak is hely, oszt csõ. Vagy ledimmelni a fényét az izzónak egy külön kapcsolóval.

Marczin János

Még hogy a Lada nem indul ... Pff :D :D :D
Mikor láttam ,hogy kanyarodtok be ama bizonyos parkolóba ,ahol "lerobbantam" ,még jól meg is pumpáltam a gázpedált ,mert mondom úgy is megpróbálod beindítani és ne legyen egyszerû a dolgod . :) Ezzel is húzni akartam az idõt ,hogy Tõletek a gárda idõben leérjen a meglepi helyre ...
Jó volt ! És MINDENKI JÓ FEJ a társaságban ,mert partnerek a hülyeségben ! :D

obrotka gyula

BUÉK!

Marczin János

obrotka gyula #41562:
Na ,még Te voltál nagy szám nálunk ,ahogy a tacskónkat úgy ledöbbentetted a laza besétálásoddal -mintha ott sem lenne - ,hogy elfelejtett megharapni ... :D :D :D

Plósz Gyula

KG #41555:
lehet hogy az is adta volna :D :D :D

Marczin Róbert

Marczin János #41551:
KG #41555:
Csak ha jól megnézzük, az legalább annyira átalakítás, mint a lökhárítók esete, mivel onnan kezdve már nem gyári a cucc. :O

Laceeee #41552:
Köszike. ;)

KG #41555:
... és mindenkinek jutott volna egy fél négyzetméter. :D :D :D :D
Van olyan ködlámpa, amiben van +1 izzónak hely, csak az bajonett záras, tehát kb 3-5W-os helyzetjelzõ megy bele.

Marczin János #41560:
Megcsináltam, vagy megcsináltam? :D > ;) :D
: o) : o) : o) : o)
Nagyon durva egy kis csapat ez. ;) Le a kalappal elõttük. ;)

obrotka gyula #41562:
Kúrva élet! már Húsvét van? :D

Marczin János #41565:
A kutyát azóta is kezelésre hordjátok Csernushoz. ;)

raver

gratula ehhez a szép korhoz :D
hát én is sajnálom ezt a lökháritós dolgot :(

Marczin János

Marczin Róbert #41573:
Pillanatra ácsi ! Nappali menetjelzõt bármikor felrakhatok - amin egyébként agyalok is erõsen . Kurvára nem mindegy ,hogy lakott területen kívûl tompítottat égetek folyamatosan ,vagy egy pár 20-25 Wattos fogyasztót ... Az más kérdés ,hogy nálunk úgy kell bekötni ,hogy együtt világítson a helyzetjelzõvel . Ami nem értem miért lényeges ?! Talán hogy kiszúrják messzirõl tûzõ napsütésben a gyárilag - az én esetemben -4W-os !!! hátsó helyzetfényeket ?! :O

KeMa

Marczin János #41580: Azért lényeges, hogyha kiég az elsõ tompítottad, akkor a maradék helyzetjelzõ még jelezze a szembejövõnek, hogy nem egy motorkerékpár jön vele szembe, hanem egy kicsit szélesebb jármû ;)

Marczin Róbert

Marczin János #41580:
Nem érted a lényeget. Elvileg egy 55W-os ködfényszórót nem használhatok 25W-os nappalifénynek mert hogy az nem az. Ha meg átalakítom, akkor megette a fene.
;)

KeMa #41587:
Úgyis elférek közöttük.... :D > ;) :D

Marczin János

KeMa #41587:
Csak mert az új LED-soros AUDIknál csak önállóan világít a nappali menetjelzõ LED sor ,amivel alapból le sem vizsgázhatna elvileg ... :O

Marczin Róbert #41589:
Te nem érted . A ködlámpára kívül nincs érték írva - legalább is amit adnék neked ugyebár- azon nincs !
Van E jelölés ,van típusszám ,van márkajelzés és ennyi . Akkor mirõl mondja meg az átlag rendõr ,hogy miaz ???

KeMa

Marczin János #41591: a németországban hatályban lévõ rendelet (nem tudom mi a neve, de a hazai megfelelõje a köhém) tartalmaz egy olyat, hogy "nappali menetjelzõ". Ennek pont az a lényege, hogy feleslegesen ne égesse az ember az autó lámpáját, mert látni lát a napfénytõl, õt meg ezzel a kis plusz fénnyel bõven jobban látják. Azaz a látni és látszani elv teljesen megvalósul. Ez például a bukólámpás kocsiknál is elõny, mert ott nem csak a többlet elektromos fogyasztó növeli a motor fogyasztását, hanem a felesleges menetszél ellen dolgozó lámpatest.

Gondolom a hazai forgalomba helyezéskor vagy átprogramozzák, vagy talán módosítanak valamit a köhémen.

Érdekességként, vannak olyan országok (például Svédország vagy Izrael), ahol olyan szabály van életben, hogy gyújtás ráadáskor a tompítottnak világítania kell. Akármit csinálsz, ha a fene fenét is eszik, ha az akkud a klinikai halál állapotában van, és csak leheletnyi energia van benne, hogy mozgassa az indítót: a lámpáknak világítaniuk kell. és pont. Ehhez képest a mi szabályaink szerintem még pont elviselhetõsek :D

baz

Sokadjára Boldog 30 at "Te vén fasz" Hogy Zsolti(azoktató) szavaival eljek! :) :) :) Kezfogast ,hátbaveregetést, képzeld oda!
EBT

Marczin János

KeMa #41594:
A KöHÉM is tartalmazza a nappali menetjelzõ fogalmat ,pont ezért bosszantó az ellentét .
Másik : Ezek az Audi-k így kapnak itthon forgalomba hozatali engedélyt és nem módosítottak a KöHÉM ezen részén .De ki a bánatot érdekel ?! Sose lesz gondom Audival ... :(

" A nappali menetjelzõ lámpára vonatkozó üzemeltetési mûszaki feltételek

55/A. § (1) A gépkocsit fel szabad szerelni két, menetirányban fényt kibocsátó nappali menetjelzõ lámpával.

(2) A nappali menetjelzõ lámpa csak színtelen (fehér) fényt bocsáthat ki.

A nappali menetjelzõ lámpára vonatkozó további mûszaki feltételek

55/B. § (1) A gépkocsira csak jóváhagyási jellel ellátott nappali menetjelzõ lámpát szabad felszerelni.

(2) A nappali menetjelzõ lámpákat a gépkocsin a következõképpen kell elhelyezni:

a) az átvilágított felület alsó széle az úttest szintjéhez 0,25 méternél közelebb és attól 1,50 méternél távolabb nem lehet;

b) az átvilágított felület külsõ széle a gépkocsi legszélsõ pontjától 0,40 méternél távolabb, a különbözõ oldalon lévõ lámpák átvilágított felületének belsõ szélei egymáshoz 0,60 méternél közelebb nem lehetnek, azonban az olyan gépkocsin, amelynek a teljes szélessége nem éri el az 1,3 métert, a belsõ szélek közötti legkisebb távolság 0,40 méterre csökkenthetõ.

(3) A nappali menetjelzõ lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy csak a helyzetjelzõ lámpákkal együtt legyenek bekapcsolhatók, de - kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet - automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják."
Ebbõl a (3) bekezdés ,ami nekem nem szimpi , és ami az Audinál például egyáltalán nem is így mûködik ...

KeMa

Marczin János #41599: Akkor itt az egyedüli probléma az az, hogy a Kreszben nem úgy szerepel, hogy "országúton, autópályán kötelezõen fel kell kapcsolni a nappali menetjelzõt, vagy ha ez nincs, a tompított fényszórókat". Vagy valami ilyesmi.

Marczin János

KeMa #41601:
A jármûvek kivilágítása

A forgalomban részt vevõ jármûvek kivilágítása

44. § (1) A forgalomban részt vevõ jármûvet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani.

(2) A gépjármûvet, a mezõgazdasági vontatót, a lassú jármûvet és a segédmotoros kerékpárt helyzetjelzõ lámpákkal és tompított fényszóróval kell kivilágítani. Nem kell a tompított fényszóróval kivilágítani az egytengelyes motoros részbõl és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló olyan lassú jármûvet, amely sík úton önerejébõl 15 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a tompított fényszóróval fel nem szerelt segédmotoros kerékpárt.

(3) A tompított fényszóró helyett távolsági fényszórót használni - fényjelzés kivételével - csak lakott területen kívül szabad. Tilos a távolsági fényszóró használata

a) másik jármûvel vagy hajtott (vezetett) állattal való szembetalálkozás esetében olyan távolságon belül, ahonnan a fényszóró a szembejövõ jármû, illetõleg állat vezetõjét elvakíthatja,

b) a másik jármû követése esetében olyan távolságon belül, ahonnan a fényszóró - a visszapillantó tükrön át - az elöl haladó jármû vezetõjét elvakíthatja,

c) ha a fényszóró az úttal párhuzamos vasúti pályán vagy vízi úton haladó jármû vezetõjét elvakíthatja.

(4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelzõ ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.

(5) Keresõlámpát és munkahely megvilágító lámpát mozgó jármûvön használni nem szabad.

(6) Fényjelzést adni a távolsági fényszóró felvillantásával szabad, feltéve, hogy ez a közlekedés többi résztvevõjét nem vakítja el.

(7) A forgalomban részt vevõ motorkerékpárt és a tompított fényszóróval felszerelt segédmotoros kerékpárt - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

( 8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevõ gépkocsit nappali menetjelzõ lámpával vagy tompított fényszóróval, mezõgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú jármûvet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

8-as pont ,egyértelmû !
Kóstolgatsz ,vazze ? > ;) :) :D

Marczin János

Marczin János #41604:
Pont a 8-as pont helyett rakott smile-t ...

Soma22

Örülök, hogy mindennek részese lehettem, és remélem tényleg nem voltunk terhetekre azon a pár napon.
Még vagy 70 ilyen szülinapot

Marczin Róbert

Soma22 #41608:
Dehogy voltatok.
Szóltam volna ha így van, vagyok olyan fain csávó. ;)

Úgy legyen. ;)

Csacsa

Boldog Születés napot így utólag :)

KeMa

Marczin János #41604: Nem kóstolgatlak! csak pont ez az, amit módosítani kellene! Hogy verõfényes napsütésben felesleges a tompítottat égetni, abban az esetben, ha az autó fel van szerelve azzal a bizonyos -már korábban említett- nappali menetjelzõ bennevolna. Nem?

Marczin Róbert

Kondráth Csaba #41611:
Köszönöm neked is. ;)

KeMa #41612:
Én már régen feladtam.... :D > ;) :D ;)

Marczin János

KeMa #41612:
De-de . Csak vicceltem ,félre ne érts ! :D

Marczin János

KeMa #41612:
A 8-as pont pontosan ezt foglalja magában ,hogy NEM KELL tompított ,ha van - és felkapcsolod- nappali menetjelzõd ...

KeMa

Marczin János #41623: Akkor mostmár tényleg nem értem... :D Akkor hol a gond? Köhém is engedi, Kresz is engedi... Elvesztettem a fonalat :D

Buszos Petya

Marczin János #41623:
KeMa #41630:

Szerintem...ööö... pina.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!