2009.10.02. Péntek

Folyamatos javulás...


Szavak nélkül...


Meg a f@szom! > ;) :D > ;)


Szóval szépül a kisautó továbbra is, de minimum letisztul itt-ott, amik anno elmaradtak.
Ilyen volt többek között pl a km-óra, ami házgyári volt, hogy ne gyári fekete legyen a Pilot-os fehér műszerek között.
Régóta terveztem a cserét, akárcsak a Himalája megmászását - jelentem ez utóbbi még várat magára - de az előbbivel elkészültem némiképp.
A terv már agyban megszületett annak idején, csak a kivitelezés váratott magára sokat, az is főként saját részről. Ugyanis a számlapot ezúttal Tibor-nál készíttettem el, aki az Ignis kékítését is bevállalta  BENETT kb 5 hónappal ezelőtt. Felkerestem, egyeztettünk, alkudoztunk, kompromisszumot kötöttünk, s ő nekiállt a gyártásnak a saját elképzeléseim, valamint a saját tovább fejlesztett ötletei alapján.
Majd megszületett a végkifejlet, ami már csak a beszerelésre várt. Erre azonban vagy 1-1,5 hónapot, mert nem volt soha alkalmam foglalkozni ezzel a részével. :(
Most hogy lett egy kis időm, neki álltam a beszerelésnek is, valamint egy kevéske szigetelésnek, és fűtéskorszerűsítésnek is. Ugyanis a tavalyi megoldás nem volt teljes mértékben rossz ugyan, de távol állt a jó megoldástól, meg attól az időszaktól, amikor Február közepén egy szál pólóban vezettem le Bakonybélbe a Téli találkozóra. Igaz akkor még léghűtéses volt, de le a kalappal az akkori fűtése előtt.
Szóval az installáció nem egyszerű feladat, ezért nem is ugrottam neki eddig, mivel az egész műszerfalat ki kell bontani hozzá, mivel nekem egyben van A-oszloptól A oszlopig. Ehhez azonban a kormányoszlopot is le kell bontani, s így tovább... :D
De túl tettem magam a dolgokon, s kiborítottam belőle mindent, ahogyan azt illik.
A km órát itthon faragtam össze, cseréltem számlapot, számlálót, üzemanyag szint jelzőt, háttérvilágítást, valamint az ikonok megvilágító LED-jeit, mivel a számlap olyan eljárással készült, mint a nagyoknál, alap esetben nem látszódnak a jelzések, csak tényleges jelzésnél (ezt jól megfogalmaztam...)
Miután ez megvolt, vittem próbálni a kisautóhoz a garázsba, majd hoztam haza, vittem vissza, hoztam haza, vittem vissza ugyanis a LED-es megvilágításnak köszönhetően vagy 3-szor kellett minden LED-et pozicionálni, hogy pont az ikonra világítsanak. Nem volt egyszer, de számomra megérte.
Valamint a háttérvilágítás is úgy készült, hogy két sor LED került beépítésre egy sor kék, egy sor piros, s ezeket egy potméterrel lehet szabályozni a kívánt szín, és fényerő elérése érdekében. A próbák jól sikerültek, így az óra mehetett a helyére, s hogy az utastér felé ne az eddigi megoldás virítson, esztergáltattam egy alumínium gyűrűt az óra köré, hogy valamelyest egységes legyen a többi órával. (Erről sajnos csak most látom, hogy nem készült kép. :( )
Ezt követően elkezdtem polioam szivaccsal kibélelni a csomagteret, mivel a hűtő érdekében vágott orrlemez nyíláson nem kevés hűvös szellő tép az orcánkba egy-egy tél alkalmával, hiába le van burkolva a hűtő, mégsem légmentesen zár.
Miután ezzel is megvoltam, jött a nagy dilemma, hogy melyik radiátor menjen bele vissza. Ugyanis eddig egy Skoda 120, vagy Favorit radiátor volt benne, amit egy másik kedves cimborám burkolt be üvegszállal. Azonban időközben szert tettem 2 komplett bis-fűtés rendszerre is, amivel már szintén régóta "játszani" szerettem volna, miel a Bis-tulajok megvannak elégedve vele. Csak ugye mivel a kisautó 1983-as, így ebben nincs kivágva a fűtő ventilátornak a helye a csomagtérben, amin nem is kívántam változtatni, mivel van már rajta vágott lyuk elég így is. :)
Végül hosszas agyalás, mérlegelés után rájöttünk Janival, hogy 2 évvel ezelőtt óriási hibát követtem el, amikor a fűtést kitaláltam bele. Ugyanis én kis balga a radiátor elé tettem e fűtőmotort, gondolván, hogy majd jól átfúj a rostélyokon, s meleg lesz bent akkor is, ha Gyula nem ül bent a kocsiban. Nem így lett, pontosabban nem annyira, mint szerettem volna. S ez a mostani megállapítás igazolni látszik a problémát, hogy a radiátor mögött kellett volna elhelyeznem a motort.
Így bekerült a Bis fűtésrendszerének egy vágott verziója, valamint egy csigaventi, és a fűtés nélküli próba már igazolta is a hibámat. Le a kalappal előtte, hogy mennyivel intenzívebben tolja így a levegőt az utastérbe. Remélem télen is jól fog muzsikálni.
Ugyanis a régivel az is gond volt, hogy nem pont merőlegesen kapta a szelet a ventilátortól, hanem egy közel 30 fokos beesési szögben így inkább visszaverődött a radiátorról, s nem pedig azon keresztül távozott. :( Sebaj, tanultunk ebből is.
Így bekötöttem a víz rendszerbe, s elindultunk a próbakörökre.
Jelentem a vízzel nem volt gond, a fűtéssel sem, a hűtéssel sem, csak a km-óra nem akart mérni. Így irány a kertbe, be a beállóra, s szerviz, hogy a váltónál nem csúszott-e ki a a bovden. De jelentem igen, ami orvosolva is lett Lajos által.
Szám fülig, jobb lábam a padló aljáig. :D :D :D :D :D
Majd szám csak fél fülig, mivel a számláló nem megy valami miatt, csak a sebességmérő. Azonban ennek már nem álltam neki, mivel éjfélre mennem kell dolgozni, meló után meg reggel 8-kor indulunk Pestre, majd másnap Tatabányára.
Így csak ezt követően tudom a hibát feltárni majd.
ilyen lett, csak itt még nincs fent az alu gyűrű a számlapon. Ilyen volt eddig Ilyesmi lesz Méregetünk, szabdalunk... Próbálgatunk A hátteret majd ők színezik Kék és piros egy-egy sor ilyen lenne pirosban ilyen lenne kékben ilyen lenne lilában Itt már tesztelünk s szembesülünk azzal, hogy nincs pozicióban a fénypont Valami ilyesmi lesz, csak megy rá egy gyűrű A piktogramok meg ilyenek. Csak nem egyszerű lefotózni... Valami ilyesmi Némi tervezgetés után így maradt, ilyen lett a fűtés Némi tervezgetés után így maradt, ilyen lett a fűtés Némi tervezgetés után így maradt, ilyen lett a fűtés Némi tervezgetés után így maradt, ilyen lett a fűtés

Kommentek

BeZiL

Apa kezdõdik > ;) > ;) > ;)

Karki

Folyton bántod a pestieket. Meg az 500asosokat.
Széggyeld magad :D :D :D :D
Holnap lerendezzük ;) ;)

Marczin Róbert

BeZiL #38618:
mosmijééééééééééé? :D
Gondoltam frappánsak kezdek én is. :) ;) :)

Karki #38620:
Hmmm.... Ezt Gyula szokta mondani, mielõtt szájjal szeret. ;)
De amúgy holnap feltétlenül szólj rám, mert hajlamos vagyok arra hogy elmegyek olyan emberek mellett, akiket még csak netrõl ismerek. Ez szól Bezilnek is, szeretnélek személyesen is megismerni titeket is. ;)

BeZiL

Marczin Róbert #38621:
Hamarosan Robi, hétvégén nem érek rá, lehet elmegyek sétálni :D . Egyébként tervezünk rendes talit most már Ceglédre is.

Marczin Róbert

BeZiL #38622:
Ez most komoly hogy nem jössz te pesti kis $ß×<>#&@!!@@{} <<<<³í³<;*Ä|~·°°`²ÿ´½?
És akkor még finom voltam. :)
Cegléden eddig is volt tali nem? Ráadásul ORSZÁGOS vazze. :)

VadMacs

Majd megsasolnám hogy milyen menet közben. :)
Nekünk van még annyi "rásegítés", hogy a szélvédõ elõtti kopoltyún a feltorlódó levegõ is próbálja áttuszkolni a levegõt a radiátoron, így utazás közben - ha bemelegedett már az utastér - akár ki is lehet kapcsolni a ventit, mert anélkül is fût amíg menetben van.
Gondolom így is jut be levegõ, mert a légesemnél anno volt annyi ereje a csomagtérbe bejutott levegõnek, hogy átcsapja a fûtés ajtaját.

Marczin Róbert

VadMacs #38629:
Hat arra meg en is kivancsi vagyok. :) De egyenlore jol muzsikal. :)
Kopoltyu miatt nem szerettem volna kivagni a kasznit. Bizom benne, hogy igy is jo lesz. Legfeljebb majd toljuk a ventit. Bar szerintem lesz annyi huzat benne meg igy is. Majd kiderul. ;)

VadMacs

Marczin Róbert #38630:
venti csinálni fog akkora huzatot amekkora kell a frankó fûtéshez, nem félek az ellenkezõjétõl. :) Amúgy a kétfokozatú vizipók ventit raktad be?
Annak kivágni akinek nincs ott, tényleg baromság. Plusz a radiátor miatt a csomagtartó szélvédõ alatti "lefolyó" eleme is más, hogy odaférjen a szerkezet. Külön még ezekkel is szórakozni. Na meg aki kivágja a kopoltyúnak a helyet, az meg kell hogy fabrikáljon lefolyót is.
Nekem volt tartalék mûanyag kopoltyú, meg hozzávaló mûanyag szigetelés tartalékba - ha ócska kerül be, totális beázás. Szigetelõ gumit elhasználtam amikor a kéket megvettük (repedezett, meg "törött" volt), szóval most szerezhetek be megint normális állapotúakat tarcsiba.
Csak az csinálja akinek tényleg muszáj, vagy ha egy vizipók tulaj annyira az eredetiségre törekszik, max akkor hagyja meg a kopoltyúkat. Tudom ha nem lenne akkor eggyel kevesebb gond, de hát ha nekünk ez kell... :)

Amúgy volt hasznosítható abban a kevésben, amit anno elmondtam a vizipók fûtésrõl?

Plósz Gyula

kezdhetjük??? :D :D :D
amugy jo lett a mûszerfal ;) fûtéshez meg nem értek :D

Marczin János

Örülök ,hogy jobb lett a fûtésed ! :) És még pofás is lett ... ( mert így már a "melóbamenet " miatt nem láthattam :( ) Na ,meg a gyûrût sem láttam . Megyek is megnézem ,míg el nem indultok ... :)

BeZiL

Marczin Róbert #38623:
Nem is vagyok Pesti. Ceglédi kispóktaliról megvan a véleményem. Én a Cruise Night sorozatra gondoltam. Úgy néz ki elég nagy már most is az érdeklõdés utána..

Kopányi Sándor

Ez még csak a 12. komment, gyerekek húzzunk bele :)

Robi szép munka megint, csak gratulálni tudok!

KeMa

Szép lett, gratulálok! Kéken jobb, mint pirosan, de a hangulattól függõen tudod majd változtatni :) poén :) Én még küldtem volna bele fényerõszabályozót is ,de ez az én véleményem :)

Tényleg, a számlap hogyan lett megoldva? plexilap + fólia? Mostanában kezdtem újra rajzolni a számlapokat az én mûszerfalamhoz, és hasonlón agyaltam, de még nem leltem meg a tökéletes megoldást :)

nomeg, nekem régi álmom a világítós mutató, mint a fókszvágenben például :)

Horváth András

Ahogy Macs is mondja, valoban erdemes beszerezni egy ketallasu bis ventilatort, mert annak az elso fokozata epp olyan erossegu, hogy nem csap nagy hangot, jaro motornal eszre sem veheto. viszont a melegseget kellemesen fujja befele. Ellenben a masodik fokozattal, ami letepi az ember fejet, en tenyleg csak ablakparatlanitasra hasznalom. :)
A muszerfalvialgitas egyedi, szep es minosegi, ez a te stilusod Robeeertpo. ;) :) :) :)

Marczin Róbert

VadMacs #38631:
No!
Jelentem a tesztuzem megvolt, le a kalappal elotte!!!
Menetszel ugyan nem szallit meleg levegot, de a ventit bekapcsolva kb 15-20 masodperc alatt olyan meleg lesz, hogy nem lehet megmaradni a kocsiban, csak lehuzott ablakokkal. :D Nagyon durva. :)
Amit anno kuldtel, meg beszeltunk rola az sokban segitett, mivel anelkul nem is tudtam volna, hogy belevagjak-e.
Igy utolag is koszonom az infot. ;)

Plósz Gyula #38636:
Siman! :D
Koszi. ;)
Ahhoz sem???? :D :D :D :D :D

Marczin János #38637:
:) :) :)
Jaja nekem is tetszik az egesz. :)

BeZiL #38645:
Bocsass meg, nem sertesnek szantam, hogy Pesti vagy. :D
Ja ertem. Azt hittem a Cegledi kispolski tali fogott meg ennyire, mert te lennel az elso, akitol ezt hallom... ;)

Kopányi Sándor #38647:
Uristen! Le vagyunk maradva!!! :D
Koszonom szepen, en is elegedett vagyok, elmondhatom. ;)

KeMa #38650:
Koszonom!
Az a baj, hogy rozsaszinu LED-et nem lehet kapni... :D :D :D :D :D :D
Sok mindent lehetne, lehetett volna meg belerakni, de mikor szet van boritva az egesz, nem is tunik olyan tagasnak a hely. :)
Szamlap egy folias megoldas, amit sajnalok, hogy nem fotoztam le. :( Szoval mindenhol fekete, csak ott nem, ahol fenyt kell ateresztenie (szamok, vonalak, ikonok - amik szinesek is) Tehat hatul fekete, elol feher lap.
Vilagitos mutatot is megakarta oldani nekem a srac, de mivel a tobbi ora mutato nem vilagit, igy nem akartam eroltetni a dolgot, mert nem lett volna meg ennyire sem egyseges.

Horváth András #38654:
Ket fokozatu van benne, mert Abadi Attilatol kaptam egy komplett futest anno.
De a futesmotor zaja lenne a legkevesebb... :D :D :D :D :D
Semmit nem lehet hallani a motortol szinte. :) Most is ilyen 5000-5500-as fordulaton ^duruzsolt^ vegig a Pest-Miskolc szakaszon. Ilyenkor kicsit elmulik a hallasom is egy idore, es a benzinkuton megallva nem ertik a kutasok, hogy miert kerdezek meg mindent 3-szor toluk. :D :D :D :D :D :D
Koszonom neked is a dicsero szavakat. ;)

KeMa

Horváth András #38654: kapaszkodj: lehet kapni rózsaszínût :) Csak ritka :) .

KeMa

Na, megint nem tudok idézni.... szóval:

Marczin Róbert #38679:
lehet kapni, csak elég ritka. Itt is van egy, pölö: http://www.besthongkong.com/images/led_lamps/products/5mmPinkMarked.jpg

Marczin Róbert

KeMa #38683:
KeMa #38682:
Nagyon csincsike, asszem shoppcsikázok is majd egy ilyetcsit tutcsira. :D :D :D :D :D :D

KG

De sajnálom, hogy ezt a bejegyzést most olvasom csak. Ha tudom, hogy bent van a mûszer, akkor megnézegettem volna a hétvégén élõben. :(

Na meg a fûtést is... :(

Amúgy szép munka mindkettõ. Gondolom marad a kék világítás... :)

Marczin Róbert

KG #38695:
Mert nem mindig csak a huncut oldalakat kellene böngészned. ;)
De reméljük lesz még rá alkalom, hogy megnézd mindkettõt. ;)
Köszi. Marad, amíg nem veszek PINK LED-eket... > ;) :D

CsuTee

Uhh a lila megvilágítás nagyon adja :)
Minden elismerésem a fûtést illetõen, jól összehoztad :)

Marczin Róbert

CsuTee #38759:
Köszike. Így tudtam megoldani. ;)
De nincs okom panaszra, hacsak amiatt nem, hogy nagyon meleg van... :)

CsuTee

Marczin Róbert #38761:
Csak nehogy nagyon befûccsé ;)

Marczin Róbert

CsuTee #38836:
Áááááá dehogy!
Kiírtam magamnak direkt, hogy: Ne fûûûûûcsééééé be! :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!