2009.06.24. Szerda

Első sorban köszönet Baznak, és örök hála!!!

Ha már egyszer az a neve, hogy GARAGEBLOG, akkor Blogolok a Garage-ról. ;)
Bár sokkal több, újabb dolgot magam sem fogok tudni írni, mint amit már a bátyám leírt, esetleg lesz egy-két kép, ami más szögből készült.
GARAGE 1.0
Az egész úgy indult, ahogyan ez is említve lett már egy másik bejegyzésben, hogy valóban megelégeltem az egyre gyakoribb, s már-már megmagyarázhatatlan jégesőket, amikhez lassan már kánikulai meleg sem kell, mint eddig... :(
Első körben először a ponyva garázs készítése merült fel, majd ponyvagarázs vásárlása, mivel macerásnak éreztem a fából való készítést, valamint tartósabbnak is gondoltam. Azután persze beugrott, hogy van nekem egy Baz barátom, s többszöri beszélgetést követően, valamint egy potya Miskolc-Újfehértó-Budapest-Miskolc utat, s némi számolgatást követően hagytam meggyőzni magam arról, hogy ez a garázs bizony fából lesz. Valamint arról is, hogy nem elég egy, hanem összesen 3 lesz, de erről majd később. :)
Szóval Bazzal egyeztettünk, ő számolgatott, rajzolgatott, majd összehangoltuk a hétvégénket, s nekiálltunk garázst építeni a bratyóéknál. Baz hozta az OSB lapokat Pest felől, az oszlopnak valót pedig itt helyben készíttettük. Pénteken volt az áruszállítás, valamint Baz Mazdáján egy villám-futómű állítás Farkas Zsolti barátunknál. Első körben 1,5 óra, második körben kb 3 óra, de cserébe sok mindent megtudtam, megértettem a futóművet illetően általánosan, s nagyon jót beszélgettünk aminek nagyon örültem, mert kedvelem a hasonló beállítottságú, felfogású embereket. S abban maradtunk, hogy ha sikerül kivitelezni a dupla-lengőkaros felfüggesztést, akkor segít nekünk úgy belőni a futóművet, hogy meglegyen a gokart feeling, s ott forduljon az autó, ahol mi szeretnénk. ;) Első körben ez jól hangzik. ;)
Tehát a hétvége garázsépítéssel telt, mókázással, meg rövidke alvásokkal. :)
Baznak ezer köszönet, és örök hála, hogy megvalósította mindazt, amit megálmodtam, hogy ezáltal védhessem az autót ha szükséges, mert inkább erre költök, mint a helyreállításra. ;)
A szerkezet meglepően masszív lett, most már elmondhatom bátran, hogy eleinte tartottam ugyan tőle, de később Baz már arra is rávett, hogy menjek fel a 126 kg-ommal a tetejére. s kijelenthetem, hogy kibírta a garázs. Majd idővel megy rá egy tolóajtó, valamint a kapu is átalakul tolókapuvá, de mindent a maga idejében.
Itt már dolgozunk ezerrel..... Na jó... Baz dolgozott is. ;) Kicsit szeret minket a kamera??? Aki megmondja van--e rajtam szemüveg, kap egy sört. :) Ha lesz időm, a maradékokból kirakok egy gerendát.... :) Sok ilyenből lett az izéje nekije... :) A bátyámmal itt szemmel hajtjuk be a csavart, amit Baz tart... Van aki létráról, van aki földről... Eleinte nem ismertem Andrást... Későbbb egyre több helyen futottam össze vele már... :) Nem... nem vagyunk rokonok, dehogyis... :):):):)

Kommentek

Marczin János

Utolsó képpel kapcsolatban azért jó ,hogy nem rövidgatyeszban vagyunk ... Túrhatnád oda a 18-as karikát. :) :D : o)

CsuTee

Te ez nagyon jó lett, meg vagyok lepve :D

VIKY-01

Fain kis garage lett! Gratula hozzá!!! :)

KG

Durva, mert Janiboy blogjában is hasonló garázst építettek. Sztem tõle koppintottad az ötletet. :) :D :D :D :D :D
Remélem mEGÉRte a sok belefektetett munkát, és még sokáig kergethetik benne a papírkutyák a porcicákat a pók alatt. :)

Marczin János #35178:
Nem hiszem, hogy lett volna olyan jó zoom a fotógépen. :) :D :D :D :D

obrotka gyula

Kõkemény!
Jöhettek hozzánk is, bár csak egy féltetõ kellene. :)

Subbass

Robi egy indiszkrét és egy gyors kérdés: :)
-az anyagköltség kb mennyi volt?

- az a vas amit leszurtatok, amibe az oszloppallókat állítottátok, az milyen mélyen van a földbe, és kellett e vmilyen formába rögzíteni (pl: betnozni), vagy csak beleerõszakolni a földbe? :)
és azt így elõregyártva lehet venni, vagy ti készítettétek?

csak én is hasonlót szeretnék, az anyag már félig meddig meg van.. csak a gerendák hiányoznak...

jah.. majd el felejtettem, minden elismerésem a tiétek! nagyon jó lett!!! :D :P

Marczin Róbert

Marczin János #35178:
Miert??? Mert ki lenne a breeeeeeeeeee? :D

Marczin Róbert

CsuTee #35195:
Meglepoen jo, vagy meglep, hogy ilyet tudtunk csinalni???
;)

Marczin Róbert

VIKY-01 #35199:
Koszike szepen. Kisauto? Hogy all?

Marczin Róbert

KG #35201:
Kurva eget... lenyultak az otletemet.. :D :D :D :D
Nincsen benne papirkutya, mert a taplaleklanc alja kihalt, igy kihalt belole minden eloleny mar... :D :D :D :D

Marczin Róbert

obrotka gyula #35207:
Fel embernek felteto... ;) :D

Marczin Róbert

Subbass #35218:
Azt tudni kell, hogy lesz meg egy kb ugyanekkora (kicsiket nagyobb, csak masik helyen) s azzal egyutt, mindennel kb 250-korul allt meg, + gombaolo, lazur, zsindely. Ami nem feltetlenul rossz, mert igy pont akkora, amekkorat mi szeretnenk, nem pedig akkora amekkorat a Praktiker szeretne... ;)
A fem talp az pont ilyen siman leutos fajta, mivel osszesen kb 90 cm hosszu, Baz tippjere ezert dontottunk emellett, hogy ne menjen az ido a betonozassal. Foleg hogy annak ido kell hogy meg is kosson.
Kaphato szerintem tuzepen, de majd Baz megmodja, hogy o hol szerezte be.
Koszonjuk. ;)

Laceeee

Subbass #35218:
Egyébként a legjobb tudomásom szerint egy ilyen sima fa épületre nem kell engedély de ha beton alapja van akkor már kell.

baz

Subbass #35218:

Helloka!

A labak tobbfele hosszban kaphatoak. Mi a leghosszabat vettuk 95 centi volt a leszurhato reze, plusz az a 15 centi amibe beleul az oszlop. Janieknal jo agyagos a fold, igy levagtunk belole kb 20 centit, igy is alig tudtuk ennyire leutni.
Tuzepeken, faaruboltokban, nagyobb vastelepeken lehet kapni. 2000-2200 ,- ft kozott mozog! Nekem sikerult Robit is tulszarnyalnom az alapanyagok lealkudasaban, igy lett az az osszeg amit Robi leirt!


baz

Robi!

Magadnak koszond, ne nekem!
Te kitalaltad, en csak segitettem Osb-t leautoztatni, es vagdostam nemi fat.
Persze hogy nincsen sok semmit! Lekozelebbinel, is banant kerek fizetsegul! Tudom majom vagyok , de igy szerettek! ( KG is majom) :) :) :) :) :)

Marczin Róbert

Laceeee #35239:
Egy bizonyos méret felett (50 nm) már betonalap nélkül is engedély köteles a buli. Meg persze területileg lehetnek eltérõ szabályozások.

baz #35240:
Már-már szégyellem is magam, hogy rajtam is túl teszel, ha alkudozásról van szó. :D :D :D :D :D :D

baz #35241:
Túltárgyaltuk, csak jelezd mikorra rendelhetem a friss árút. ;)

KG

baz #35241:
Én hogy kerülök a képbe a majom és a banán kapcsán, azt nem értem. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!