2009.02.28. Szombat

 Először úgy volt, hogy kormányt flokkoltatok, mert sajnos a Sparco Safari kormányom már kicsit kopottnak tünt a nem kesztyűs vezetés miatt. :( Úgy volt hogy KG viszi magával Pestre az Aggteleki talit követően, de előtte ugye beugrottunk Emődre Zsolt barátomhoz, aki ezáltal szemügyre vette gyorsan a kormányt (mint versenyző, gyorsan ajánlotta is, hogy adjam el neki. :) ). Végül az ő tanácsára amellett döntöttem, hogy kimosom a kormányt, mielőtt még elküldeném flokkolásra, ugyanis egy gyári, minőségi velúr kormány, mégis csak velúr kormány. A flokkolás időtartósság szempontjából meg ugye közel nincs annyira tartós, bár tény, hogy az is nagyn szép tud lenni.
 Így egyik éjjel nekiestem a kormány mosásnak, eleinte kicsit félénken, később annál bátrabban, csak akkor lepődtem meg, amikor kezdett sötétedni a víz...
Semmi mást nem mertem használni, csak folyékony szappant, mert az kellőképpen zsíroldó is, kellően ki is mosható. Egy mosást követően már szembetünő volt a változás, valamint az is, hogy amit eddig kopásnak hittem, az valóban csak zsírlerakódás volt a felső bőrhámrétegből, a kezemről. Így öröm és boldogság van, mert gazdasági válság közepén nem örültem volna a flokkolásnak, ráadásul napokig, hetekig kormány hiányában, hanyagolnom kellett volna a kispolskit. Így azonban kb 2,5 napig volt csak kormány nélkül a kisautó, s elégedett is vagyok a munkával, mert végül is jólett. És ez a fontos. ;)
 Így mehetett vissza a kormány a kisautóba. De előtte még megoldást kellett találnom a duda gomb végleges, valamint normális rögzíésére, így ellátogattam az Autolux-ba, hátha találok valamit. Találtam is az eladónak köszönhetően most már normális csavaros rögzítése van a Spírco kormányomban  az Abarth - duda gombnak. ;)
 Ennek örömére jöhetett egy rövidke kis élmény autózás a városban, kicsit megmozgattam magamat is, a kisautót is, meg a belváros forgalmát is, mert ahol elfért, ott átfűztem. :D
Ilyen volt Meg ilyen Meg ilyen Mosás közben Ilyen lett Ilyen lett Ilyen lett, kigyüttt belüllllle az zsííííííííííííír Ezt még Dömiék lőtték a 2009-es Téli Talin

Kommentek

Grosso

Azért nézett ki úgy az a kormány, mert nem is használtad :D :D :D

Szép lett. :)

KeMa

Szép lett!

Valami bõrápoló szerrel nem kened be? Olyasmivel, mint amit a hasított-bõrös cípõhöz szoktak használni.

Marczin Róbert

Grosso #30189:
Az is lehet. :D :D :D :D :D

KeMa #30192:
Nem erõltetném ezt a kormánykenegetést, bár lehet hogy én gondolom rosszul. Nemtom. :( Jó ez így, félek hogy több kárt okozok vele, mint hasznot.

Grosso

Marczin Róbert #30203:
1/ bár néha sokat kell ellenkormányozni :D :D :D

2/ félõ, hogy csúszna a kezed a kormányon utána, ezek gondolom szilikonalapúak.

KeMa

Marczin Róbert #30203: Értem. Mondjuk, most eszembejutott, hogy lehet hülyeséget írtam, mert kellemetlen, ha valamilyen krémtõl fogna utána :D :D :D
Mondjuk egy tisztességes bõrápoló nem árthat neki (nem autós bõrápoló, mert az tényleg árt)

Grosso #30208: Az igazi bõrápoló az nem szilikon alapú. Nem az autósboltban kapható bõrápolóra gondoltam, hanem mondjuk olyat, amivel a cipõt szokták ápolni. Az messze van a szilikontól.

Marczin Róbert

Grosso #30208:
1. Ennyi. :D :D :D :D :D
2. Ettõl tartok én is többek között. :(

KeMa #30229:
Az lenne a legkevesebb ha fogna, bár nem örülnék azonos színû váltókarnak, bajuszkapcsolóknak, sima kapcsolóknak, asszonynak... :D :D :D :D
Sokkal jobban tartok attól, hogy elveszíti ezt a jó tapadóképességét. Emiatt kellett a mosás is, mert ez az úgynevezett faggyú, zsírréteg eltömi a velúr pólusait, és letapadnak..

KeMa

Marczin Róbert #30232: 2, de a velúrápolónak pont az a lényege, nem? hogy ne legyen olyan. Mindenesetre így a biztosabb. Nomeg, ez úgysem sétálgat az utca porában, nem koszosodik olyan gyorsan.

(tessék visszaszokni a kesztyûre :D )

Marczin Róbert

KeMa #30235:
Én nagyon szeretnék visszaszokni a kesztyûre, ha gyártanának normális emberi méretben is. :( Egyenlõre nem sikerült találnom, igaz a kezdeti lelkesedés mostanra alább hagyott, de most újra neki esek a vadászatnak. ;)

KeMa

Marczin Róbert #30250: Nemtudom, mennyire ragaszkodsz az autós kesztyûkhöz, ugyanis ha nem, akkor ajánlom a decathlon (ez itt a reklám helye) sportáruházat. Múltkor arra tévedtem (barátnõm maratonokat futkározik, tehát igényli a normális sportfelszerelést). Ott nézegettem futós-bringás-hegymászós kesztyûket. Nem hiszem, hogy le tudnám írni, hogy mennyiféle-fajta és méretû kesztyû volt ott, így hirtelen emlékezetbõl. Mindenesetre a skála, minõség, és értelemszerûen az árak elég széles körben mozognak, de nem holmi teszkós szarok. Ha van a közeledben ilyen, akkor érdemes beugrani szétnézni. Tuti akad szerintem neked megfelelõ is.

No, mai napra elegendõ az okoskodásból, elteszem magamat késõbbre is :)

Buszos Petya

Na ja, érdekes dolgok képesek lejönni a kormányról meg a váltógombról, fõleg ha az ember néha olajos kézzel is kénytelen beülni vezetni. Én amikor megvettem a kocsit, azt hittem, hogy a gyári váltógomb mûanyagja mállik, aztán elkezdtem kicsit pucolászni. Közben jöttem rá, hogy ami jön le, az nem a mûanyag, hanem a 18 éves retek. :D

KeMa

Buszos Petya #30268: Én hasonlóan meglepõdtem, amikor a saját egerem scrollját takarítottam ki :D

Marczin Róbert

KeMa #30255:
Megnézem, van ilyen a közelünkben, de szerintem a két kesztyû ilyen téren más. Tehát úgy gondolom nem véletlenül gyártanak külön, persze lehet hogy tévedek. Megnézzük. ;)

Buszos Petya #30268:
Szerencsére azért ezzel a kormánnyal nem voltak ilyen gondjaim. Ez egyszerûen csak az a zsír mennyiség, ami természetesen termelõdik a kezeden.

KeMa #30275:
Mondjuk az meg pláne vicces, mert ugye az embernek az az elsõ, hogy kezet mos miután hazaér. Az egér mégis koszolódik. :)

Dömi

Marczin Róbert #30276:
/2 legalább az ujjaidról leadnád azt a plussz pár kilót... :) :) :) :)

Marczin Róbert

Dömi #30277:
Asztapicsa! :D :D :D :D :D :D

baz

Hmm...
Lehetseges h nem csak a nev miatt kerult annyiba a kormany amennyibe?
Nem semmi!! Grat!

KeMa

Marczin Róbert #30276: 3, ez pont olyan, mint a halogén izzó. Hiába mostál kezet, az üveget akkor sem szabad összefogni :)

Tibee

KeMa #30308:
Azt tudom, hogy nem szabad összefogdosni az izzó üveg részét, de elmondod, hogy miért? Ráég az a zsírréteg? Vagy mi?

KeMa

Tibee #30311: Igen. A halogénizzónál a wolfrámszál, és a halogén gáz speciális párosítása miatt sokkal melegebb hõmérsékleten üzemel. Ugyanis a nagyobb hõmérséklet nagyobb fényerõt eredményez. Akár 3-4x forróbb is lehet az üveg a sima izzónál. Emiatt nem ajánlatos, hogy bármiféle szennyezõdés legyen az izzón.

Különben a halogénizzó nagyon érdekes. A wolfrám-szál benne helyenként párolog, a gázon kicsapódik, majd visszaszáll az izzószálra, stb... Folyamatos körforgásban van (ezért néz ki olyan hülyén a használt, de nem kiégett izzó szálja).

KG

Fasza lett, pedig már ki is néztem egy szép rózsaszín árnyalatot a flokkolósnál. :)
Látod, nekem nem hittél, hogy ki kéne pucolni, bezzeg Ti megvetettétek az enyémhez még a szarvasbõr kendõt is. :D :D :D :D :D

Marczin Róbert

baz #30291:
Ezt nem értem. :(

KeMa #30308:
Akkor ezentúl vezessek elengedett kormánnyal????? :D :D :D :D

Tibee #30311:
Tudod miért????? > ;) :D > ;) :D > ;)

KG #30319:
Akkor pont olyan színû lett volna, mint amilyenre én fóliáztam az ablakaidat... :D :D :D :D
Amúgy rémlett valami, hogy valakinek segítettünk anno kormány tisztítási tanácsokban, de kajak nem ugrott be, hogy te voltál az. :D :D :D :D :D :D

Buszos Petya

Marczin Róbert #30326: 2.) Tartsd a kormányt a fogaiddal. :c) :D :D

Tibee

KeMa #30315:
Érteni. :D Köszi!
Marczin Róbert #30326:
/3 Már igen. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!