2008.12.11. Csütörtök

Hol is kezdjem...
Akadt némi nemű probléma a kis kocsival, aminek elég sok előzménye van, így elsőként talán az alapvető szabályokkal kezdeném, amik a felmerült probléma kapcsán fogalmazódtak meg:
1. Mindíg csak ésszel keményíts, miután ésszel ültettél!
2. Mindíg csak addig menj keresztben ameddig ez feltétlenül elvárható!
3. A hajszál repedt lengőkar nem javítható maradandó károsodás nélkül!
4. Jobb ha a városban szakad ki a futóműved 40 km/h-nál, mint 2 nap múlva az autópályán!
5. A keményített gátlóknak szép a hangja, amikor átnyomja magát a lengőkaron!
6. Mulatságos a gátló nélküli közlekedés, ugyanis kicsit megváltozik a menetstabilitás!
7. Lecibálhat az összes betelepült roma-tolvaj fajzat, előbb-utóbb ismét megtalálom ki lopta el a lámpáimat, és garantálom hogy egy életre megjegyzi majd kitől nem érdemes lopni!!!

( A Bejegyzést hamarosan folytatom, valószínűleg még az éjjel befejezem legkésőbb, de most mennem kell futóműállításra az Ata barátommal. )

És akkor most folytatom:
 Tehát tény, hogy az ültetésnek, és a keményítésnek megvannak a hátul ütői. Akár mit is csinálsz a kocsival, mindíg lesz egy gyenge, gyengébb pontja ami engedni fog sajnos az idő múltával. Szóval hiába csak ésszel lett ültetve, és nem flex-szel elvágva, hiába nem gyári gátló van alatta, hanem állítható keménységű gázos Bilstein rendszerű Katona féle gátló, a lengőkar az, ami gyári állapotát tekintve nem bír ki ezekkel a gátlókkal 2-3 évnél többet. Így a Pesti talit követően szépen lebontjuk a hátsó lengőkarokat kompletten, meg természetesen minden sallangot róla (fékalaplap, fékcsövek, hardy, csapágy, egyszóval minden) és szépen neki állunk megerősíteni az új lengőkarokat a gátló körül, hogy mégegyszer ne következhessen be ez a szörnyű malőr, hogy átszakad a gátló miatt.
 Kereszt irányú közlekedés is erősen befolyásolja a dolgokat, mivel kereszt irányú repedések, és hosszirányú repedések is voltak rajta, de érdekes, mert mindegyik csak alul. Minden esetre ezt igyekeztem orvosolni még Kanizsa előtt azzal, hogy CO-hegesztővel precízen végig varrtam, ahogyan kell. Kanizsát ki is bírta. ;) Én vártam túl sokat tőle, mert tavaszig szerettem volna húzni a cserét. Nem jött össze.
Akit érdekel esetleg, a két lengőkar hátra szilentekkel együtt, valamint a legnagyobb baráti kedvezménnyel volt kompletten 16.000.- Ft. Nem voltam túl boldog, mert ezelőtt 3 évvel valószínűleg elfekvő készletből sikerült vennem a kettőt együtt 10.000-ért, most meg lassan darabja ennyi. Nincs mit tenni, mennek az árak itt is felfelé. :(
 Annak valóban örülök, hogy mst szakadt ki a lengőkar, és nem mondjuk a Pesti talira menet, vagy mondjuk Kanizsára menet, mert más 40 km/h-nál korrigálni, és más 110-120 km/h-nál. Valószínűleg nem is sikerült volna ilyen sebesség mellett megfogni, mivel ennél a 40-es tempónál is mókásan viselkedett a szakadást követően. Ugyanis ezzel megszünt a csillapítása is az autónak a vezető oldalon, így a rugó következtében kellemesen libeg, billeg folyamatosan.
 Elég ijesztő hangja van egy ilyen futómű szakadásnak, most már sajnos ezt is tudom, mert kellően nagyot szól ahhoz, hogy tudd, valami nincs rendben az autóval. Ráadásul ezt követően méginkább igyekeztem kerülni az úthibákat, de féltem attól is, hogy a kilógó gátló végét nehogy letépje egy-egy ilyen úthiba. Necces volt az út a garázsig, volt para rendesen. :(
 Ami pedig a tolbajlást illeti, sajnos a múlt héten két napot itthon aludt az autó, amit a betelepült seggfejek kiszúrhattak, ugyanis kedd, vagy szerda reggelre meglovasították az első indexeimet, valamint a hátsó lámpákkal is próbálkoztak. Mivel ezutóbbit nem sikerült elvinniük így összetörték. Remélem a lámpákból befolyt óriási nyereséget mind az anyjuk sírjára, vagy a gyógyszeres kezelésükre kell köteniük!!! Csak hogy képbe legyenek az emberek, egy pár komplett első index összesen 2300.-Ft-ba kerül. Ez az az összeg szerintem ami miatt normális ember nem kockáztatja azt, hogy ha elkapom akkor bizony kérdés nélkül le fogom tépni az arcát. A legbosszantóbb az egészben, hogy barbár faszparaszt módon próbálta kiszedni a lámpákat, így a fényezést is javítanom kell rajta, nem gond ezt is ő fogja bánni jobban. Ha nem egy hétne belül, akkor egy éven belül, ugyanis Magyar ember nem felejt. ;)
 Nem vagyunk elkeseredve, az ilyen barbárok sem tudják elvenni a kedvem teljesen ettől a szép kisautótól, ráadásul a helyi csibészek ismét felajánlották, hogy amint tudnak valamit, szólnak és addig is megteszik a kellő lépéseket. ;)

Az már csak részlet kérdés, hogy a Suzukival közel egyidőben léptük át a Polskival is a 10.000 Km-t, így ő is olajcsere érett lett. Futómű csere után viszem futómű állításra, ellenőrzésre is, mert jobb béke. ;)
Most garázsban várja a javítást a kicsi kékség Kilóg a lóláb... pontosabban a Katona féle állítható keménységű gátló Kilóg a lóláb... pontosabban a Katona féle állítható keménységű gátló Kilóg a lóláb... pontosabban a Katona féle állítható keménységű gátló

Kommentek

Bálint Károly

adj nekik, másból nem értenek. dögevõk...

Dave07

Akkor legalább az egész fajt állj neki pusztítani, megyek segítek ;)

Plósz Gyula

Fasza:(
Dave07 #26753:
Annyi van ott már bazeg h tankkal kéne menni;´)

Tibee

Plósz Gyula #26755:
Kell, van itthon kettõ, igaz, abból egy az autón lesz. :P :D :D

Lajoska

Uhh. Csak körvonalazódik bennem, mi is történt pontosan, de részvétem.

baz

A tolvajlastol eltekintve, nem semmi erzes a lengokaratszakadas.
en mer ketton vagyok tul!
sok sikert!

Barizs László

Nem értem miért kell nekik a lámpáid?Azt nem lehet a MÉH-be vinni,mert amit lehet azt viszik szó nélkül,ja és ne sajnáld õket.

Buszos Petya

Óbazz, a szájbatekert, rongyosfaszú, százfogú, tripperes büdös buzi kurvaisten bökné ki fasszal a szemeit annak, aki egy Polskiról lop. Rá kell ereszteni az idomított arconfosó elefántot...> ;)

Marczin Róbert

Köszönöm mindenkinek az együttérzést. Sajnos ilyen világot élünk, ráadásul nálunk egy ideje már jobban is sötétedik mint kellene, ha értitek mirõl van szó... ;) De nem gond, jön mégy kutyára teherautó, pusztán csak idõ kérdése, hogy legális legyen a vadászat is. ;)

baz

szerencsed van nekem kitort belole az allitocsavar.
voltpar akora uthiba h leert a agtlo a foldre. :(
jo szerelest!

KeMa

Jaj, részvétem...

Gátló mentes kocsival mi is találkoztunk tegnap: http://uk.youtube.com/watch?v=WdSQH_KJaZU
:D :D :D :D


Különben meg rohaggggyon meg az összes befõttje a tolvaj getsziknek.

Barizs László #26769: Valószínû a ledes installáció miatt.

Egér

Sajnálatos eset:( Reméljük hamar felépül.
A lopás pedig iszonyat irritáló. A legrosszabb, hogy áll az ember és... A miénket is mikor feltörték reggelre. Áhh!!!

Laceeee

az a baj, hogy a verésbõl sem értenek:(
Én nemérgen dolgoztam egy telephelyen ahova sokszor betörnek a kátrányos helyzetûek. Egyszer bezérták õket, kihívták a rendõröket akik elengedték a büdösbõrû bandát mert ez megélhetési bûnözés és nem tudnak mit csinálni velük
Legközelebb bezárták megint õket, kaptak a pofájukra és következõ nap mentek vissza mokkákkal, bicegve lopni...

Dave07

Srácok én benzinkúton dolgoztam...Ezek a retkek tanulni hülyék, de azt tudják, hogy 20 ezer alatt csak szabálysértés, volt, hogy tankoltak 19900 ft-ért, és elmentek a rendszámnélküli autóval fizetés nélkül. A poén az volt, hogy az egyik rendõr pont tankolét civilben, és õ jött be szólni, hogy szerinte elmentek...:S Ennyit a törvényrõl, személyre és címre szóló feljelentés lett téve a dögevõ ellen, és mégse csináltak semmit, mert csak szabálysértés, jó kutas dolgozó meg fizesse ki a tankolást...

KeMa

Dave07 #26782: Hát basszus, ha a szemét elhajt 19900 ft-tal, fizetés nélkül, akkor fogom, és hozzáírok a számlájához egy bocicsokit, és máris megvan a 20 ezer forint... ;) mifelénk így csinálják a kutasok ;)

hollo

7. Asszem ezek után egy ideig most nem megyek miskolc felé :) :) :) :) :)

Buszos Petya

Laceeee #26781: Alaposabb munkát kell végezni. Egy tolószékkel már nehéz átugrani a kerítést. ;)

Ámúgy meg ván sukár indekszem eládó, tezsvíreim, nem kõ' válákinek óccsóé'?! > ;)

Plósz Gyula

Buszos Petya #26794:
2:Asztapicsa.

Dave07

KeMa #26784:
Eredeti ötlet, csak akkor ki kell találni egy jó sztorit, hogy ha nem fizetett, hogyan vitt Boci csokit :D , de mondjuk ha kintrõl lop olajat, akor be se kell jönnie :D , amugy tényleg jó tipp, eszembe se jutott volna ;)

Buszos Petya

Dave07 #26797:
KeMa #26784: Na és a kamera felvételeivel mi van ilyenkor? Mert ugye azt visszanézik a kékek, és akkor látszik, hogy nem vitt bocicsokit, meg olajat, aztán még a végén a feljelentõt veszik elõ hamis tanúzásért meg a hatóságok félrevezetéséért.  :/

Laceeee

Buszos Petya #26794:
1/ hozzáteszem, hogy már 3-szor ellopták a vaskaput ;)
Egyébként annyit kapsz érte mint egy rendes emberért ;) Ha õ berak a tolószékbe akkor nem történik semi, talán még kitûntetést is kap ;)

KG

SZép a gátló! :D :D :D :D
Még mindig jobb, mintha a kasztniból szakadt volna ki fölül... Nekem volt már olyan is. :)
Ha verekedni kell, szólj, segítek. :)

KG

Jah, ezeket elfelejtettem:
http://cgi.ebay.de/Weber-DMTR-mit-Ansaugbruecke-A112-Abarth-Fiat-800-850_W0QQitemZ300278673355QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item300278673355&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318
http://cgi.ebay.de/OMP-Sportkupplung-Lancia-Autobianchi-A-112-Abarth_W0QQitemZ250337411676QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item250337411676&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318
Illetve MAndrás szólt, hogy van Abarth szelepfedele, karbija, és légszûrõháza 30 rongyért. :) :) Légszûrõ nélkül "csak" 25. :D :D :D

Marczin Róbert

KG #26805:
Az OMP szinteres kuplung az odabasz!
A képen látható DMTR 32-es karbi meg ugyanaz mint az enyém. :)
Mandrásnak üzenem, hogy 20-ért átveszem tõle a szelepdeklit, meg a karbit. ;)

KeMa

Buszos Petya #26799:
Dave07 #26797:
Bekiabált a nyitott ajtón, hogy lesz egy bocicsoki is... Vagy midig szokott vinni. De ez részletkérdés szerintem.

CsuTee

Tyûû ez nem egyszerû, ha jól rémlik baz járt így utoljára a pirosával.
A lopásról meg azt kívánom hogy kapd el õket, de azt ne felejtsék egy hamar!!

obrotka gyula

Király a lengõkar! Nagyon adja! :) :) :)

Lopásról meg gondolom sejted, hogy mi a véleményem. :( :)

Marczin Róbert

CsuTee #26823:
obrotka gyula #26829:
Evvvvan eztetet kell szeretni sajnos.
:(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!