2007.11.21. Szerda

Azt hiszem eltoltam a motorral. :(
Ráadásul bele estem abba a hibába, hogy minél hamarabb össze akartam dobni, nem kellett volna.
Tudni illik hiába járattam óvatosan, nem bántottam ( nekem is hihetetlen ) az első olajcsere után 1000 km megtétele után jelentkezett az a hiba, hogy nincsen elegendő olajnyomásom üzemi hőfokon.
Senki nem érti a dolog okát.
Ebből kifolyólag 3-szor cseréltem eddig olajat. Volt benne Casrol GTX3,. Valvoline Maxlife, egyszóval jobbnál jobb olajakat "locsoltam ki az ablakon". És sajnos a dolog nem változik. Indításnál irreálisan magas az olajnyomás, üzemi hőfokon pedig 4-5000 res fordulatnál sem éri el a 2 Bar-t. Valami nem jó, csak nem tudjuk hogy mi. Kínomban cseréltem már olajszűrőt is, hogy nem-e esetleg aban tapadt le a szelep, de nem.
Olajban nincsen víz, vízben nincsen olaj. Mind a 4 henger jár szépen, szépen ki vannak égve a gyertyák.
Olajnyomást néztük már mechanikus mérőórával is, mert mindenki azt mondta, hogy az óra bolundult meg, ilyen nyomás nincsen. Közlöm velük ezuton is, hogy még is létezik....
 Jobb megoldás hiányában, másik motorépítésbe fogok. Teszem ezt amiatt, hogy ne kelljen hetekig leállítani a kisautót. Ez a motor meg megy amíg megy. Igazság szerint már régen megkellett volna állnia, mivel 4000-re sfodulaton nem túl egészséges a 0,9-1,2 bar -os olajnyomás. Még sem sült meg eddig szerencsére.
Pedig azóta voltam jópárszor vele Pesten, és kapott a pályán rendesen szegénykém.
:(
Nem tudom mi van, és nem érti senki.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!