Mint mondtam, nyugdíjas tempóban - Haladtam egy kicsit megint

 Ismét volt egy kis szabadidő, amit az autóra, motorra lehetett fordítani.
 Hét elején elhoztam a hengerfejet, másnap reggel le is adtam a gépműhelybe, ahol meglehetősen rövid határidővel vállalták is a javítást. Ezúttal sem csalódtam a ROBCO-műhelyben, gyorsak és korrektek voltak. Pénteken el is tudtam hozni tőlük a javított hengerfejet, immáron rendberakott gyertyamenettel az 1es hengerben is.
Megérkezett a 4 pólusú Bosch gyertya is, ami előzőleg is benne volt, valamint a hengerfej csavar garnitúra is, mert az előzőekkel már nem mertem volna mégegyszer nyomatékra lehúzni a hengerfejet.
Így semmi akadálya sem volt egy kis motorépítésnek, kiután Attilával is egyeztettem.
Felkerült az új hengerfej tömítés, a hengerfej az új csavarokkal,  3 lépcsőben le is húztam a hengerfejet 25-45-65 Nm-rel, a szelephimba sor is felkerült majd beállítottam a azelephézagokat, továbbá felkerült a szelepfedél ezúttal szárazon egy parafa tömítéssel, valamint a termosztát és a karburátor is mindkettő saját készítésű tömítéssel.
Bekerült a gyújtáselosztó oszlop is a helyére, valamint a 4 gyertya is, továbbá a levegőszűrő is a házzal együtt.
Gyakorlatilag estére összeállt a motor, már csak a beépítésre kell majd valamikor szánni egy napot.
Összeállt a motor Hengerfej rendben Mehet fel az új hengerfejtömítés Az új (Glaser) hengerfej tömítéssel Fent van már a hengerfej is A meghúzási sorrend Elkészültek a tömítések is közben Felkerült a szelepfedéltömítés is, ezúttal szárazon - a Száraz November keretein belül A szelephézagok beállítás után felkerült a szelepfedél is, valamint a termosztát is Ezek után jöhetett a karburátor WR78as Bosch 4 pólusú gyertyák is bekerültek a helyükre A gyújtáselosztó is már a helyén A levegőszűrő ház és a levegőszűrő is fent van

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!