Archívum: 202003 (1)

Tevékenységtérkép

Olajcsere

Egy újabb periódus ismét eltelt (sőt egy picit túl is szaladt), így amint tudtam beütemeztem az időszakos szervizt.
De ezúttal a váltóban is cserére került a hajrtómű olaj. Tekintettel arra, hogy ez némileg egyszerűbb, ha nem otthoni körülmények között kerít rá sort az ember, így egyeztettem Laci barátommal és péntekre beütemeztük a szervízében az olajcserét, mondván, hogy egyszerűbb lesz ha nem gravitáció által folyatjuk be az olajat a váltóba, hanem felküldjük nagy nyomással. De persze túl egyszerű lett volna, ha minden rendben zajlik, ugyanis az olajszint ellenőrző furat csavarja nem igazán akart kijönni a helyéről... így végül mégis csak a lassan becsorgatós módszer játszott a levegőztető nyíláson keresztül. Ami ezáltal nem 10 perces munka volt, hanem kb 1 órás.
Motorolaj Eneos Premium 10w-40 mellé kapott K2 Militec-es adalékot a motor, a váltó pedig Xado Stage1-t, ezek legutóbb is jól beváltak és csendesebbé tették.
Továbbá cserére ítéltem a termosztátot is az autóban, mivel még gyári volt benne. Ez szintén egy nagyon finom kis munka ezen a motoron, ugyanis a szívósort frankón le kell bontani róla ahhoz, hogy hozzáférj a termosztát házhoz. Ehhez pedig gyakorlatilag le kell bontani az injektor sort is, valamint a fojtószelepházat, a levegőszűrő házat, az összes érzékelőt és szenzort a felső részről. De ez csak elsőre tűnik rettenetes melónak, valójában 1 óra alatt megvan az egész (szét és összeszerelés is egyben a hűtőfolyadék feltöltéssel együtt).

Motorolaj: Eneos Premium 10w-40
Olajszűrő: Armafilt
Levegőszűrő: Japan Parts
Pollenszűrő: Japan Parts
Km-óra állása: 292409
Hajtómű olaj: 75w-90 Gulf