Archívum: 201905 (1)

Tevékenységtérkép

Ez most leginkább Nektek és Nekünk szól, Rólatok és Rólunk

Sok mindenre gondoltam annak idején, de erre talán nem...
Nem igazán tudnám máshogyan kezdeni ezt a kis bejegyzést, még ha akarnám sem.
Mert valóban sok mindenre gondoltam annak idején 2004-ben a Fóti Cora parkolójában megrendezett kis egy napos találkozón, de azt szerintem remélni sem mertem, hogy még 15 évvel később is összfogunk járni ezzel a társasággal.
Igaz sokat változott ezidő alatt a világ, a kis társaságunk összetétele, az érdeklődési körök fontossága, de a közös hobbink és a barátság megmaradt.
Megmaradtak az oszlopos tagok, a kis autók.
S megmaradtunk embereknek, barátoknak, társaknak a mai napig, amit nem sokan mondhatnak el szerintem manapság sem magukról, sem másokról.
Eltelt 15 év, s nem felejtettük el, hogy honnan is indultunk, hogy honnan jöttünk, s hogy mi az ami összehozott minket.
Ez idő alatt gyakorlatilag bejártuk az országot, megismertünk olyan helyeket, amelyekről valószínűleg fogalmunk sem lenne, ha nincs ez a társaság.
Eljutottunk olyan helyekre, épületekbe, gyáregységekbe, objektumokba, bányákba, barlangokba, hegyekbe, stb ahova biztosan nem jutottunk volna el nélkületek.
Megmentettek egy páran országos szinten ha lerobbantunk, s megmentettünk egy párat mi is, ha valaki bajba került. Senkit sem hagytunk soha egyedül a bajban lehetőség szerint. Lehetett ez télen a fagyban, nyáron a dög melegben, fényes nappal, vagy akár hajnal kettőkor is. Az idő, s a távolság sem igazán számított soha, hiszen Értetek, Értünk, Magatok és Magunk miatt tettük valahányszor, s azért hogy legközelebb is találkozhassunk.
Sőt amiatt, hogy legyen legközelebb.
S ilyenkor, mikor eljutunk egy ilyen találkozóra, mint ami most is volt, óriási elégedettséggel, büszkeséggel, örömmel tölt el a tudat, az érzés, hogy ismerhetünk titeket, hogy Barátok lehetünk 15 éve már.
2004...
- ebben az évben bővült az Európai Unió 10 tagállammal, köztük Magyarországgal
- ebben az évben jelent meg az első bluetooth-on keresztül terjedő mobil vírus
- ebben az évben Athénban rendezték az olimpiai játékokat
- ebben az évben volt teljes Holdfogyatkozás, mely Magyarországon is látható volt
- ebben az évben szerel le az utolsó sorkatona hazánkban, s szűnik meg a sorkatonai szolgálat Magyarországon
- ebben az évben adják ki a Mozilla Firefox 1.0-ás változatát
- ebben az évben volt sajnos a Karácsonyi szökőár is
- ebben az évben lettek sikerfilmek: Shrek 2, Harry Potter és az azkabani fogoly, Pókember 2, A hihetetlen család, A passio, Holnapután, Vejedre ütök, Trója, Cápamese, Ocean's Twelve
- ebben az évben vetítették az Argot, a Magyar vándort, az 50 első randit, az Alien vs Predatort, az Átkot, A Bourne-csapdát, az Én a robotot, a Feketék fehérent, a Fűrészt, a Haláli hullák hajnalát, a Hirtelen 30-at, a Holtak hajnalát, a Kill Bill 2-őt, a Megtorlót, a Nemzet aranyát
- ebben az évben szerzi meg Michael Schumacher 7. Forma 1-es világbajnoki címét
- ebben az évben a Ferencváros nyeri az NB 1-et


Szóval sok minden történt ekkor, ami alapján talán az ember jobban betudja lőni a saját emlékei között, hogy kb mikor is volt ez.
De ami számomra a legfontosabb, hogy ebben az évben jutottam el az első találkozónkra Fótra, ahol megismertelek Titeket.
Köszönöm Nektek ezt az elmúlt 15 évet! Nélkületek nem ment volna. ;)

És borzasztóan jó érzés látni, hogy a gyerekeink együtt játszanak, jól érzik magukat ebben a "nagy családban", hogy ott vannak, hogy ott vagytok, hogy ott vagyunk. Együtt. Veletek.

Hazafelé az autópályán kb ezen járt az eszem folyton, miközben a viharos széllel és esővel küzdöttem, hogy akik hozzám hasonlóan anno vigyori kis "felelőtlen" fiatalok voltak, mostanra családot alapítottak, megnősültek, férjhez mentek, gyereket vállaltak.
Azt szándékosan nem írtam, hogy megkomolyodtak. :) ;)

És persze köszönet Dömiéknek az elmúlt hétvége fáradtságos találkozó szervezéséért, munkájukért, lelkesedésükért, azért, hogy összehozták ezt a nagyon jó találkozótm ahol újra együtt lehettünk. Mi nagyon jól éreztük magunkat még a rossz idő ellenére is. A szállás nagyon szuper volt, az étterem is nagyon szuper volt, a kerámiások voltak a legnagyszerűbbek és legkedvesebbek, és végül de nem utolsó sorban Ti voltatok a legjobbak akik eljöttetek és ott voltatok!
Most az Élet úgy hozta, hogy egy ideig majd lehet hogy nem találkozunk, de bízom benne, hogy elmúlik majd ez az időszak mihamarabb.
Marczin Róbert @ . 23 fotó . 3 komment