Archívum: 201805 (2)

Tevékenységtérkép

Nézem egy ideje a sárga lámpákat...

...de most megelégeltem őket.
Egy ideje szinte állandósult a CHECK ENGINE jelzés az autóban, hiába szereztem be minőségi, kínai, Bluetooth-os OBD2-es hibakód olvasót-törlőt, a jelzés mindig visszatért a műszerfalra hogy az 1-es lambdaszonda magasfesztségi körén szakadás van. Tekintettel arra hogy bármi más esetleges hiba kapcsán nem fog erősebben világítani ( :) ) valamint hogy jó eséllyel a fogyasztást is befolyásolja, továbbá hogy megjavulni sem fog magától, így a csere mellett döntöttem. Rendeltünk bele egy Denso-t, gyárival megegyezőt, hogy elkerüljük az esetleges univerzális szondák okozta hibákat. A cseréhez nagyon nagy segítségünkre volt ismételten a Sila Front-Car KFT, ugyanis szerszámos és szakmai segítséggel is támogatták a beavatkozást. Ezúton is hatalmas köszönet érte! ;)
 Továbbá volt még egy sárga lámpa is a műszerfalon, az ABS ami gyakran virított. Mint azt kiderítettük a jobb hátsó tengelyen nem érzékelt a rendszer kerék forgási sebességet. Tettem egy gyenge kísérletet nem olyan régen a szenzorok megtakarítására, ám ez nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket sajnos. Így ezt is cserére  ítéltük. Az persze más kérdés hohy a gyári helyre nem fért be rendesen a gyári szenzor és rendesen, szó szerint reszelni kellett rajta...
De a lényeg hogy sikerült ennek a cseréje is és a hibatörlést követően egyelőre nem tértek vissza a hibajelzések a megtett 200-250 km alatt.
Olajcsere is volt, így 257.000 km-nél ez is letudva. Ismét visszatértem a Castrol Magnatec-hez, majd kiderül hogy válik be.

Laci barátomnak hatalmas köszönet a segítségért ezúton is!!!

Álmok, tervek jönnek-mennek...

Mit mondjak...
Van hogy az élet úgy alakul, hogy el kell engedni egy-két álmunkat, miután más lehetőség nem nagyon van.
Nos, nekem is így alakult sajnos, így szerte foszlott az a terv, hogy egyszer majd egy 1000-es Turbós sziszeg a kis autóban.
Sajnálom mert baromi ritka autó, és láttam benne fantáziát, azonban a sok más dolog ellenére az is ott van, hogy az elmúlt 4-5 évben érdemlegesen nem tudtam belefogni, hozzá kezdeni egyáltalán. Az már csak hab a tortán, hogy jelenleg nincs hol tárolni a "szarjaimat", mert így alakult...
Minden esetre veszünk egy nagy levegőt, és megyünk tovább, csak most donorok nélkül, mert mind elment...
Még Kiskarika is, mert Milla még gyorsan adott neki nevet, hiszen mindenkinek van neve, legyen neki is :)
Marczin Róbert @ . 2 fotó . 1 komment