Fejcsere

 Egy ideje már nem volt teljes mértékben kielégítő és felhőtlen a zenei élmény az autóban, de mivel már jó ideje nem az érdekel, hogy "milyet lök a cucc baszod ezzel a high end szettel..." így nem nagyon törtem magam annak érdekében hogy cseréljem. Gyári fejegység teljesen jó volt a hétköznapokra, igaz nem játszotta le csak az audio CD formátumot, de nagy csodát nem lehet várni egy 2004-es technikától. Azonban az is igaz, hogy egyre gyakrabban volt tapasztalható, hogy a "zenészek kapaszkodnak a kanyarban" s ugye olyankor viszont nem zenélnek, mert nincs szabad kezük... A cserére való elhatározást nagyban nehezítette az a tény is, hogy a gyári kialakítása 2 DIN méretű a középkonzolnak, ahova nem nagyon passzol az én szememnek egy 1 DIN-es méret. Ráadásul ha már új fej, akkor játsszon lehetőleg több formátumot, sőt mivel gyerek van videót is, s ha már "nagy " kijelzős, akkor lehetne benne navi is.... és szépen lassan gyűltek az elvárások, ami egy valamire is való fejegységben már kb 2-300.000-es tételre rúg alapból, amivel még nem is mondtam sokat. Ennyit azonban nem kívántam rászánni a történetre, mivel nem az autóban töltjük a legtöbb időt napi szinten.
 Elkezdtem a neten nézelődni, és az EMAG-on, MALL-on találtam olyat ami 2DIN, pofás is, megfizethető is, de vagy nem volt épp, vagy kevesebbet tudott, így kicsit elkeseredve böngészgetve jutottam el a "távol-Keletre" és szűkítettem a lehetőségek körét. Nevetséges áron lehet hozzájutni szerintem ilyen helyen űrsklóhoz is kb... :D  Sokáig nem érdekeltek az ilyen oldalak, de mikor egy hasonló tudású cucc 10%-os áron vásárolható meg akkor nem nagyon van min gondolkodni, és szerintem ilyen differenciánál az ember még kompromisszumokra is hajlandó. Forintosítva a történetet nagyságrendileg 30.000.-ért jött egy 2DIN-es cucc "Wang Lee"-tól postával és vámmal együtt (ezt nem részletezném, mert többet töltött a vámon mint az utazással a cucc...), a lényeg hogy mindennel együtt megállt 30.000.- alatt, és benne van minden amit szerettem volna. Mechanika nélküli, Win alapú, lejátszik sokféle zenei(DIS, MP3, WMA, ACC, OGG,WAV, RA, AC3 és videó(AVI, MP4, FLV, PMP, RM, RMVB, MPG) formátumot, teljes Európa szintű navi, rádió, képnézegető, USB, MicroSD, Bluetooth, távvezérlő, tolató kamera, sok csatlakozó, stb...7021G fantázia névvel ellátott cucc. Tény hogy nem egy Nakamichi, de az ára sem az, és nem tervezem hogy hangnyomás versenyeken induljak vele ahogyan eddig sem tettem   ;)
Egy illesztő keret volt csupán amit még bekellett szereznem, mert a gyári hely az nem egy szabályos téglalap forma, hanem trapéz. Ennek az ára nagyságrendileg 3.000.-Ft volt, tehát még mindig nem vészes kategória összességében. A bekötéssel nem kívántam megkeresni senkit sem, mivel pont nem fogok garancával kínlódni úgy sem még akkor sem ha az első alkalommal elfüstöl a cucc, így magam kötöttem be. Ami nem nagy ördöngősség, főleg hogy sokat igyekeztem utána olvasgatni, gyakorlatilag csak a tápvezetékeket kellett felcserélgetni az ISO csatlakozóban, mert a tengeren túl valamiért más a táp és memória, pontosabban ez a kettő van felcserélve. Kis barkácsolással és lelkesedéssel hamar bekerült a cucc a helyére, és elndult a teszt üzem, igaz a kamera felszerelés még várat kicsit magára mert idő hiányban szenvedek, de legközelebb azt is rendelünk a tengeren túlról ;)
 Összességében nem érzem kidobott pénznek, lassan 5 hónapja van használatban és nincs vele gondom, Milla élvezi ha utazás közben tudja nézni Peppa malacot vagy Mása és Medvét, vagy gyakorlatilag bármelyik bármelyik meséjét. A navigáció gond nélkül vitt le minket Szegedre a találkozóra és bárhova máshova is. Az érintőképernyő szépen reagál, a rádió is szépen szól igaz RDS nincs rajta, gyorsan olvas kártyáról és pendrive-ról is tehát nem akadozik s nem szakadozik.
Ha valaki valami hasonlón töri a fejét, annak csak ajánlani tudom, mert ennyiért nem pénz érte.
7021g Voltak azért matek gondok a keretekkel... :) kis vágás miatt nem rendelünk új fiókot kis vágás miatt nem rendelünk új fiókot kis vágás miatt nem rendelünk új fiókot Keret nélkül bugyuta Tyúkbelet mindenhova :) Így már pofásabb az összkép

Kommentek

KG

Fejcsere cím alatt már reménykedtem, hogy Rólad van szó, és nem az autóról. ;) :) :)
Amúgy tetszett a tévé, mikor Szegeden láttam. Nem is gondoltam, hogy ilyen olcsón kijött. Ügyes.

Marczin János

Ügyi vagy!
De ez tőled már elvárás is! ;)

Marczin Róbert

KG #56528:
Gondolkoztam rajta nagyon sokat, de rá kellett jönnöm, hogy nincs még egy ilyen jó fej. ;) :D :P

Marczin Róbert

Marczin János #56529:
Köszi. ;)

simimisi

Szia! Tetszett a leírásod az Ignis rádió cseréről hasonlót szeretnék én is. Ha lehet elküldenéd hol lehet ilyen fejegységet és beépítő keretet venni?
Üdv Tamás

Marczin Róbert

simimisi #56544:
Szia!
Köszi!
Tessék, itt vannak azok, amiket én találtam:
https://www.ebay.com/p/Excelvan-7021G-7-HD-Bluetooth-Touch-Screen-Car-Stereo-Mp5-Player-With-GPS-Radio/604186309

http://www.autohifi-city.hu/?oldal=14&q=suzuki%20ignis%20radio%20beepito%20keret

http://www.autodvd.hu/automarka/valaszto/suzuki/ignis/suzuki-ignis-radiokeret

http://www.autohifibolt.net/index.php?route=product/category&path=97_126

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!