Téli felni

 Azt szeretem az ötleteimben, hogy olyan egyszerűen kivitelezhetőek, megvalósíthatóak. Mondhatni pikk-pakk. :D
Volt egy garnitúra alufelnim, ami még a Lancia Y 10 Turbo-val került hozzám. Tipikusan az a felni, ami kell is nem is, eldobni nem akarja az ember, de túl sok fantázia sincs a formájában. Némi agyalást követően arra jutottam, hogy lehomokoltatom őket mindenképpen, s majd meglátjuk, hogy polírozom-e őket, vagy sem. 
Homokszórás aránylag hamar elkészült, s teljesen jó áron szerencsére egy 10-es volt össz-vissz, cserében kívül-belül meg lett szórva szépen. Nézegettem még vagy pár napig a felniket szürkén, aluminium színűen, végül arra jutottam, hogy téli felni lesz belőle, s nem lesz polírozva. Hiszen a só, a latyak úgy is kikezdené, annak meg nem látom értelmét, hogy polírozott felnit lakkozzak a védelme miatt. 
Így az már el volt döntve, hogy fényezve lesz, csak még az nem hogy milyen színben, milyen összeállításban. Ezzel is eltelt egy pár nap, mire sikerült rájönnöm, hogy valami teljesen idegen színben érdemes gondolkodni, ami nem köszön vissza máshol az autón. Felmerült még a rózsaszín is, de azt erősnek éreztem. :D
 Végül megszületett a döntés, már csak a megvalósítás volt hátra, amit alapos körbejárás követett, hogy mivel is érdemes fényezni. Ugyanis több színről volt szó, s szerettem volna elkerülni, hogy esetleges reakcíóba lépés során ledobják magukat a felniről. Ezzel sikerült fejtörést okoznom a festékboltban, de még a területi vezetőnek is, s abban maradtunk, hogy nem tudnak egyértelmű választ adni azzal kapcsolatosan, hogy megfogják e tűrni egymást egymáson, mivel ezzel a párosítással még ember nem próbálkozott főleg nem felnire.   Jól kezdődik. ;)
 Mivel bátraké a szerencse, így nem variáltam sokat, megvettem a különböző típusú festékeket, majd a garázshoz érve, neki is láttam az első sornak, a feketének a felni belső oldalán. Majd kapott egy sort a palástra is, végül pedig a külső felületére. Majd egy napi száradás után ugyanezt mégegyszer. Következő napon kezdődhetett a maszkolás, majd másnap megkapta az alapozó színt a küllők közé, majd két órával később kapott még egy sort. Utána következő napon megkapta a kiválasztott színt is az alapozóra, majd két óra elteltével még egy sorban.  Kis száradást követően már szedtem is a maszkolást lefelé, s szomorúan konstatáltam, hogy itt-ott beszökött a festék olyan helyekre is, ahova nem szerettem volna. :( Nem volt mit tenni, másnap újra garázs, és újra maszkolás, csak most az előzőnek az inverzével. Egy élmény volt... Na mindegy, elkészült, s így következő napon kapott még két sor feketét biztos ami biztos alapon, majd eltávolítottam a maszkolást. Hazudnék ha azt állítanám, hogy hibátlan, de nagyságrendekkel jobb mint volt, s megközelíti azt amilyet szerettem volna. Azt pedig végképp ne felejtsük el, hogy téli felni lesz, tehát fog kapni rendesen, ha minden jól megy. ;)  Így nem maradt más hátra, mint hogy megkapja a lakkozást kívül-belül-alul-felül, s mehet  a gumishoz. ;)
 Nekem tetszik, szerintem elég beteg, s ez a lényeg. ;)
Homokszórás után Egy sor a belsőre Egy sor a palástra Egy sor a külső peremre Majd egy sor a küllőkre Próba kontraszt Próba kontraszt Próba kontraszt A maszkolás nagyon jó játék... A maszkolás nagyon jó játék... Egy sor fehér alap Egy sor fehér alap Egy sor szín Egy sor szín BDSRSTNT!!! BDSRSTNT!!! Még pár sor fekete és jó ;)

Kommentek

viandr

A felniből azt hiszem sikerült kihozni a maximumot. Ez a színkombináció kifejezetten jót tett neki, gratula!
Bár egyelőre nem tudom elképzelni a kéken, kíváncsi vagyok milyen lesz az összkép!

Marczin János

Jó lett! Tetszős!
Kérdés:
Régi felniket használod valamire?
Mármint amit eddig télinek használtál...
Mert ha nem, akkor esetleg lehet, hogy tesztelném.

Marczin Róbert

viandr #55943:
:)
Ettol betegebbet csak neon rozsaszin-neon zoldben tudtam volna elkepzelni. :D

Marczin Róbert

Marczin János #55944:
:)
Szerintem megtudunk oldani barmit, van hasznalaton kivuli 2-3 13-as Fiat garnituram. ;)

baz

Csinos lett! Fogod használni is? :) :)

obrotka gyula

Amiről a minap beszéltünk, most én vagyok szopóágon. Homokszórós srácot kirúgták, szóval lehet én viszek majd Miskolcra cuccokat. :)

Én még a peremét is sárgára toltam volna, de ezt már mondtam. :)

KeMa

Nagyon állat! :)

Marczin Róbert

baz #55949:
Én szoktam IS! ;)

Marczin Róbert

obrotka gyula #55950:
Ha gondolod, közgyűléskor visszafelé már tudok is hozni egy fordulót. Azt nem ígérem hogy két nap alatt meg van, de legalább nem aranyárban. Nekem itt Miskolcon, mint mondtam 35.000.-et ajánlott az aki 3 évvel ezelőtt ugyanennyiért szinterezte is a Seicento felniket. ;)
Perem volt is tervben, de szinte esélytelen lett volna úgy elmaszkolni, hogy az jó is legyen. Főleg hogy akkor nem csak a szélső peremét fújtam volna, hanem ahonnan gyakorlatilag kiindul a felni kúp középtől.

Marczin Róbert

KeMa #55952:
Köszi, tudtam hogy te biztosan megfogsz érteni majd a Peu felni után. ;) :)

obrotka gyula

Marczin Róbert #55954:
Még futok egy kört, mert a szinterezős cég is elkezdett foglalkozni a dologgal és hátha nem egy kiló heroinért dolgoznak óránként.
De azért köszike!

Földi zoltán

Jó lett! Gratula!

baz

Marczin Róbert #55953:

Egyszer én is fogom IS! :) Korábban lemaradt a shift IS ! :)

Marczin Róbert

obrotka gyula #55957:
ok. Nincs mit. Majd szolsz ha ugy van. ;)

Marczin Róbert

Földi zoltán #55958:
Koszike. ;)

Marczin Róbert

baz #55960:
:D ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!