2010.11.06. Szombat

Így 4,5 év elteltével jobban láttam kicserélni a gumi vízcsöveket, mivel a szélsőséges hőhatás miatt egyre inkább láthatóvá váltak a gumicsöveken a repedések.
Csodát akkor sem vártam tőlük, minden esetre még így is elégedett vagyok velük, hogy ennyit is kibírtak. A régiek helyére ugyanazon típus új csövei kerültek be, a 353-as Wartburg 90°-os vízcsövei.
Kisebb módosítás is végbe ment a vízrendszerben, melyről egyenlőre nem tudok nyilatkozni, még teszt üzem van. Bekerült ugyanis egy hátsó légtelenítő megoldás, ahogyan azt Attila autójáról ellestem, valamint a fűtőradiátor kimeneti ága át lett kötve a hűtőradiátor alsó ágából a felsőbe, így nem a hűtő által hűtött vízbe ömlik be a fűtés még meleg vize.
A vicces az, hogy volt fent olyan gumi cső, ami az elmúlt 4,5 évet úgy húzta ki, hogy nem megfelelően volt rögzítve, hiszen az 1/4-e ki volt fordulva a bilincs alól. De tartott, és nem eresztett. :) Minden esetre most igyekeztem ezekre még jobban ügyelni.
A szomorú, hogy a Yokohamák már teljesen halálra vannak ítélve, kopás jelzők kint vannak, a tapadás, pedig meg sem közelíti a kiindulásit már sajnos. :( Persze ha ezt az ember észben tartja, akkor még autózható, de rá kell számolni a féktávra, és a kanyarsebességre is, tehát csak ésszel. (Na ez utóbbi nem megy még nekem mindig. :D )
Közben vettem 4 db téli gumit felnivel a Duenről, amolyan kihagyhatatlan félét annak ellenére, hogy nem szeretem a használt gumikat, 145/70 R13-as Debica Frigo-k, 4,5 x 13-as Fiat lemez felniken. 20.000.-re voltak hirdetve, 18.000-ért hoztam el, enni nem kérnek alapon. ;)
Ha minden kötél szakad, és nem fér el sehogyan sem, akkor Janinak van négy téli gumija, nekem meg négy lemezfelnim, amin kíváncsian várom, hogyan fognak állni a 175/50 R13-as Yokohama A539-ek, hiszen egyenlőre még el nem dobom őket.
Meg persze a vízcső cserékkel egybekötöttük a fagyállózást, a Polskin is, hiszen már időszerű volt.
Majd kiderül. ;) Minden esetre annyit megért. ;) Fuga is van rajtuk bőven. ;) Új gumi vízcsövek, és átalakított fűtés csatlakozás A gömbfej miatt egyszer vissza kellett bontani, de így már vígan elfér ismét Az Attilától lopott ötlet alapján. ;) Köszi! Nagy gázra megemeli az orrát/1 Nagy gázra megemeli az orrát/2 Suzuki - Könnyen így járhat, akinek van ellensége... :):):):):) Lassan 5 hónapos a csöppség. :):):):)

Kommentek

Laceeee

Nézegettem a téli gumikat mert az enyémek már 8 évesek és nekem is ez a debica frigo tûnik a legszimpatikusabbnak.
Kutya aranyos :)

Marczin János

Szerintem nem fog szépen állni a Yoko ezeken a felniken . Ezek - nekem legalább is - így ahogy vannak a bejövõsek ... :) :)
Boltoljuk el ! :) :) :)

Plósz Gyula

Marczin János #48128:
jaja,yokok jöhetned ide apához :D :D :D :D

Marczin Róbert

Laceeee #48121:
Igazabol nekem 12-esben mar boven bizonyitottak. ;)

Marczin János #48128:
A Yokonak nem az lesz a dolga, hogy szepen alljon, hanem hogy szepen menjen keresztben. S ha megsem adja ki, akkor ne alufelnit basszak oda, hanem lemezt. ;)

Plósz Gyula #48130:
Arra volna eszed... :D

Laceeee

Marczin Róbert #48140:
El is felejtettem, hogy neked az átlagnál kisebb gumi a méreted;> ;) :D :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!