2009.08.08. Szombat

Van egy kis elmaradásom.
Szóval:

GARAGE 2.0

Velencei találkozót megelőzően Baz megint nálunk járt, (lehet lassan a nevemre is fogom venni...) s mivel nálunk járt, csináltunk még egy garázst, ha már úgy is itt volt... :D
Igazából ez csak egy (már évek óta létező) kocsibeálló fedél építése volt, hogy ha ne adj isten úgy alakul, hogy szerelni kell, akkor a környezeti hatások kevésbé tegyenek ebben keresztbe.
Az építésnél a szokásos kis csapat volt jelen, ami jó anyámékkal bővült még ki ebben az esetben, mivel a telkünkön építettük ezt a garázsféleséget, ők pedig épp kint töltötték a hétvégéjüket. Így a munka végeztével bátran állíthatom, hogy ez is egy nagyon jól sikerült kis szerkezet lett Baz jóvoltából, s ezzel jobban is haladtunk, mivel már számunkra (amatőrök számára) sem volt már idegen a fa anyaga, illata, szerkezete stb. Így már némiképp többet tudtunk a keze alá dolgozni Baznak, így haladósabb tempóban tudtuk nyomni. Olyannyira, hogy belefértek még plusz munkák is, pol dió fa, és szilva fa kivágása, gallyazása a tetőszerkezet mérete miatt. :)

2. Velencei találkozó:
Természetesen mi is jelen voltunk a Club126 Nemzetközi találkozóján a kisautóval, ami nagyon viselkedett ezúttal is, igazából nem lehet panaszom, még a kezdeti kellemetlenséget tekintve sem, mivel én tehetek arról, hogy ha a rendszám az eredeti helyén van, akkor sajnos autópályán nem kap elég levegőt az ellenszél következtében sem 80 km/h-nál, sem pedig 120 km/h-nál. :( Így az első autóspihenőnél inkább kiálltunk, mivel nagyon meleg volt már délelőtt 8-9 körül pénteken amikor is Velence felé vettük az irányt. A vízhőfok sajnos elég magasan állt a zárt rendszer ellenére nem szerettem volna úgy eljutni Velencére, hogy 100°C-on virít végig a hőfokjelző, így eltávolítottam a hűtőrács elől a rendszámot, s jobb megoldási lehetőség, valamint eszközök hiányában kábelkötegelőkkel rögzítettem a rendszámtáblát a lökhárító alsó részéhez, ezáltal szabad utat biztosítva a hűtő alsó része felé is a levegőnek, ellenszélnek. Ami szerencsére be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, s a továbbiakban a vízhőfok a változó tempó ellenére sem szökött 90-92°C fölé, ami bőven jónak mondható. Így az autót is kíméltem, s magam is nyugodtabban tettem meg a km-eket. Útközben sokan integettek, villogtak nekünk sőt le is kameráztak az autópályán egy épített Tuningolt BMW-ből. ;)
Az M0-ás manőver ez alkalommal sem jött össze, mivel a GPS mindig a belvárost favorizálja, így a kerülő feléről behozott minket Budapestre, na ekkor azt hittem, hogy megreptetem a készüléket.... Hazafelé már rutinosan jöttem, és lehalkítottam az adott szakaszon, s magunkra hagyatkozva jöttünk végig gond nélkül. ;)
Velencére megérkezést követően kipakoltunk a szálláson, majd megkezdődött a mindenki számára már régen várt 3 napos party, amiért minden elismerésünk a rendezőknek, szervezőknek. ;) Idén is nagyon jól éreztük magunkat, bár idén nem nyertünk tájékozódási versenyt, de lehet hogy amiatt, mert nem is indultunk idén abból az okból kifolyólag, hogy mások számára is megadasson a nyerés lehetősége.... :D ;)   Pénteken nagyokat fürdőztünk a Velencei tóban a többiekkel, , megtartottuk a Club126 alapító közgyűlését Ricsi vezetésével, valamint jól bevacsoráztunk Azoktatóék jó voltából. Ezúton is köszönet érte nekik még egyszer, de még vagy százszor inkább, mivel mindenki elégedetten tért pihenőre a koleszterin szegény vacsi után. ;) Ami számunkra sajnos nem tartott túl sokáig, mivel elég jelentős vihar lett hirtelen kialakulóban így a hajnal 01:00-nás lefekvést követően 02:10 körül már KG-val, Béciii-vel kémleltük az eget, a fákat, a szelet, a villámokat, hogy enyhén illuminált állapotban hová is kellene betenni az autókat, hogy se a szél, se az esetleges jég ne tegyen benn károkat. Jobb ötlet hiányában kitettük az autókat a szabad füves placcra a fák alól, hogy legalább faágak ne essenek rájuk, s hosszas tökölés után 04:50-körül nyugovóra tértünk. Közben tudtuk meg azt is, hogy Thony flancolt, és kék villogós autóval ment el a kempingből, de szerencsére jobban lett ő is. ;)
A Szombat elég nehézkesen indult, nem tudom mi lehetett ennek az oka. :D 09:00-körül indult a tájékozódás verseny, amin hosszas győzködés ellenére sem indultunk el idén, kicsit nem is bánom most jó volt ez így számunkra. egy kicsit próbáltunk segíteni Emesének és Baz-nak, túlzottan nem sikerült... ;)
A tájékozódási verseny célja a szabad strand volt, ahová az autókonvojt mi vezettük át Nyuszy kérésére, s elkezdődtek ott is a játékos programok a bekötött szemes szlalom-tól a golyós szlalomig. ;)   Majd ezek végeztével késő délután indultunk rendőri biztosítással a már megszokottá vált Velencei tó körüli felvonulásra. Az idei felvonulás biztonság szempontból szerintem az egyik legjobb volt, köszönhető volt ez a közreműködő rendőröknek, valamint az indulást megelőző felhívásoknak, hogy külsősöket mellék útról nem engedünk a zárt konvojba... ;) Bár tavaly mi a sor végén jobban mulattunk, hiszen rendőri biztosítással tudtunk veretni végig anélkül hogy bárki is szólt volna egy rossz szót is. ;) Ráadásul idén majdnem kicsit összetolt minket a sor végén a szlovák elnök, de szerencsére mindenki résen volt, így nem lett gond. ;)
Vasárnap az ipari parkban voltunk már ahol szintén autós vetélkedők voltak rendezve számunkra. Hosszas unszolást követően én is rajthoz álltam bár a hátsó ülés tele volt minden lommal, mivel menetkészen vonultunk ki már ide. Így a gyorsuláson jól el is picsázott mindkét másik 900-as kolléga, valamint az akkumulátoros polski is. Ez van. ;)    13:30-körül visszamentünk a kempingbe hogy fürdőzzünk még estig inkább, és ne a 40 fokos melegben kelljen autóznunk hazáig. Így a Pesti bagázs egy részével, valamint Béciii-ékkel múlattuk az időt a tó parton. Ezúton üzenem Bécinek, valamint barátnőjének Reninek, hogy isteni keze van...  Nem kell egyből rosszra gondolni. ;) (vagy jóra??? :D ) Tudni illik olyan kellemes masszírozást kaptam a nyakamra, hogy elmúlt a fejfájásom, Bécinek meg elkezdett fájni, de az kit érdekel, mikor az enyém elmúlt, és ez a lényeg. :D :D :D :D :D Szóval köszönöm még egyszer Reninek, majd egyszer valahogyan meg is hálálom, mert olyan jó volt, hogy egy cigit is elszívtam utána... :)
Majd valamikor kora estefelé elindultunk szépen lassan haza, ami egészen Velence végéig tartott kb, ott ugyanis szépen felmentünk az autópályára, és toltuk neki ami a csövön kifért. ;) Meg sem álltunk csak Miskolc előtt az  M30-as elkerülőre hajtás előtt a kagylós kúton, ahol a következőkre jöttem rá. Ha hosszú nyelezés után gázfröccsel állítom le a kocsit, a hátunk mögött összegyűlt kútkezelők összefossák magukat a leállítást követő 30-40 cm-es lángcsóvától, majd harsányan nevetnek, és kérik, hogy még vagy 100 ilyet csináljunk.  Ráadásul közben szembesülök azzal is, hogy a hallásomat erősen tönkreteszi a fojtás nélküli kipufogó végig 5-6000-es fordulaton Velencétől majdnem Miskolcig, s a kiszállást követően csak monoton zúgást hallok, valamint halként tátogó embereket.... :D De kárpótol az érzés, így a többit lefosom. :D

3. Tető zsindelyezés:
Velencei talit követően volt még 2 pihenő napom, így szépen kiszaladtunk a telekre, s elkezdtem lefedni a kocsibeálló felé épített tetőszerkezetet, ahogyan tettük ezt a bratyókámnál is anno. Azonban a nagy melegre való tekintettel ezt már nem vállaltam be, hogy egyszerre felnyomom az egészet, mivel az elég embertelen volt legutóbb is. Így megcsináltam első körben a másik oldalt, majd az egyiket. Vagyis.... nem. Először az egyik oldalt zsindelyeztem le, majd a másikat. ;) Így több lépcsőben ugyan, de elkészült ez is

4. Lengyel találkozó:
Hirtelen ötlettől vezérelve egy páran eldöntöttük, hogy viszonozzuk Fifi gesztusát azzal, hogy mi is megpróbálunk eljutni az általuk Lengyelországban szervezett találkozóra, így elkezdődött az aut felkészítése, átnézése a hosszú út előtt, ami több lesz összességében mint 2500 km. A találkozó Bydgoszcz-ban lesz (Miskolctól kb 850-900 km alaphangon) ami azonban már nincs messze Gdansk-tól, ami a Balti tenger partján van (kb + 170km). így ha minden jól megy, akkor megejtünk egy Balti tengeri látogatást is majd, de ne menjünk ennyire előre az időben.
Velencei tali előtt esztergáltattam tehermentesítő gyűrűket, amiket (most már örülök neki) nem sikerült időhiányában feltennem a kisautóra. Tegnap ugyanis már belefért az életembe, s kellett még egy kicsit alakítani rajtuk felszerelés előtt az esztergályosnak, de ezt megoldottuk kb 5 perc alatt. Azonban az anyós oldali  első kerék agyból eltávozott az egyik csavar menete, holott nem feszült, nem keresztben tettem bele, ráadásul mozgókúpos csavarról volt szó, és ülve húztam a csavart. Mégis megszűnt az agyban a menet, így bővült a szerviz lista, s ki kell valamelyik ap cserélnem az első kerék agyat, mivel 3 csavarral nem vágok neki ilyen hosszú útnak lehetőség szerint. :(  Sajnálom a dolgot, de egyben örülök is, hogy nem Velence előtti éjjel álltam neki szerelni, valamint hogy inkább most jött elő a probléma, s nem Bydgoszcz felé fél úton.
Rendeltem főtengely szimeringet is, mert sajnos a fordulat következtében adódó rezonancia úgy látszik fél évente tönkre teszi a szimeringet, s szivárgásra ad lehetőséget az olajnak az ékszíjtárcsa alól. :(  Megérkezett aznap délutánra, így azt is csak ki kell cserélnem.
Kipufogón gondolkodom nagyon egy erre a hosszú útra talán valami csendesebbet megpróbálok alkotni ha időm engedi majd.
Janinak csináltunk a Ladába szivargyújtót, mivel ez eddig sajnos nem ment a Ladába, s a mai napon ők nyaralni indultak a Balatonra. Ilyen hosszú úton meg csak jó, ha van hova dugni a mit... :D Mármint a GPS-t, a hordozható DVD-t, a vállról indítható rakétát, stb. ;)
Jó utat nektek Janikám! Ha bármi gond van (de ne legyen!!!), szerintem bizton állíthatom, hogy a Polskis társadalom megpróbál majd segíteni, s nem ismerünk lehetetlent, s nem hagyunk senkit az út szélén ezt már te is tudod. ;)

Azt hiszem ennyit szerettem volna így röviden, utólagosan blogolni az elmaradott dolgokról.
Készül már garázs 2.0 mindíg csak a hülyeség.... :) garázs 2.0 garázs 2.0 garázs 2.0 garázs 2.0 garázs 2.0 garázs 2.0 Csajos Fotó Csajos Fotó Csajos Fotó Csajos Fotó Csajos Fotó Már Béci is tudja, ismeri az érzést. ;) Béci erős... :) Van szép barátnője is. ;):) Balázs már inkább szép okos a kép alapján... :) Nekik sem a lábuk fáj. :) Baz telefonos segítsége... :) Csöppségek ha összefutnak... :D Ő ilyen huzat érzékeny. Lehúzott 1-2 pohárral és jól lett. :) Gyakran itt életre szóló, meleg barátságok kötődnek... ;) Tesók. Végre együtt közel 2-3 év után. Cicccafijjjjjjú beállt mint a gerely, még jó hogy tudott kapaszkodni. :) Új tali, új stílus, ahogyan a cimbik mondták. :) Új tali új szo...s, ahogyan én mondtam. :) Ez idő alatt a másik paripa volt a garázsban. A zsindely is fent van A zsindely is fent van A zsindely is fent van Elkészült, már csak lazúrozni kell majd Biztos, hogy garázs lesz belőle???? Biztos, hogy garázs lesz belőle???? Keri-gyerek is ott volt természetesen. ;):) Nem beazonosított élőlény a tetőn. A képet elküldtük az állatkerteknek is, 3 már licitált is rá... :)

Kommentek

VadMacs

Novella látom itt is befigyel. :D

Baszki az autómról alig készült kép, de látom ez az egy rólam fotózott mûremek mindenkinek bejött. :D

Marczin Róbert

VadMacs #36698:
Jaja. Volt egy kis elmaradásom, gondoltam pótolom a reggeli kávém mellett. :)
Az isten se mossa le rólad már, hogy ott nem voltál készen mint a matek lecke. :D Jól elkapott pillanat, nem tudom kinek a kezét dicséri. :)

VadMacs

Marczin Róbert #36700:
én sem, majd eltöröm neki... :D
Mellesleg annyi is lett az ernyõnek. Gabe -ék segítettek eltüntetni a leszúrható hegyét, amikor leléptem a másik székért. Gyanítom a csõben fogom majd megtalálni... :D

baz

Huu! Jó rövidre sikeredett! :) :) :)
Alig tudok mit hozzáfûzni. Jo lett a garage valoban erre büszkék lehetünk. Tudom Ti mindkettõre azok vagytok, En inkabb csak erre! Örülök hogy jol ment a zsindelyezes!
Amúgy Nagyon szívesen maskor is! Udv EB

Törölt felhasználó

Jókat vihogtam a a képek alatti kommenteken! :) Pé nagyon durva! :D Az a jó abban a képben, hogy a mellette lévõ piás üveg, meg félig kiürített pohárka elárulja, hogy nem azért fekszik ott, mert szereti a természetet! :)
A garázs full jó lett! Majd szólok Balázsnak, hogy húzzon már fel ide nekem az õrzött parkolóba egyet! :D Ajtaja is lesz, meg minden?

És egy kérés! Magyarázd el, hogy mi az a tehermentesítõ, és minek az? Annyiszor hallottam már, de még sem sosem kérdeztem rá, és tanulni akarok! :D

CsuTee

Jeahh
Hadjuk érvényesülni a többi kollegát is a tájékozódásin...jó van vissza is adom a kupát :P :P
Mellesleg hogy hogy nem indultatok ha egyszer láttalak benneteket baz-al pákozdnál? :D És külön kocsival ? :D

Marczin Róbert

baz #36705:
Balikám! Nem a méret a lényeg. ;) De ezt pont neked magyarázzam??? :D
Letojom a véleményed vazze, mindkét garázs jó lett, mivel a fõ célnak megfelelnek! ;) Megyünk ma (vasárnap) kirándulni, még nem tudni merre indulunk, ha van kedved majd csörögj rám, hátha a környéken leszünk valahol, s megnézzük a vasat. ;)

Marczin Róbert

csajos #36730:
:) Fõ a jó kedv. ;)
Inkább a képek érdemelnek elismerést. ;)
Pé barát szerintem éjjel a csillagképeket nézhette az égbolton, csak gondolom fáradt volt, és elaludhatott. Az is lehet hogy a pohár alját, valamint a benne lévõ folyadékot lencseként használva tartotta a szeme elé, hogy közelebbrõl tanulmányozhassa a Kassziopeia-csillagképet. ;)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kassziopeia_csillagk%C3%A9p

Ezen a második garázson nem lesz ajtó, mert ennek fõként annyi szerepe van csak, hogy az esõ elõl védjen. Ez körbe nyitott marad.

Tehermentesítõ:
A felni közepén található furat, melynek fõként akkor van jelentõssége, ha a gyár által ajánlott autótípusra szereli fel az ember, ugyanis ennek mérete (átmérõje) passzol a gépjármû kerékagyának közepére, amin elvileg fel ül. Ezáltal nem a felnicsavarok kapják az állandó terhelést, hanem a tengely. Ezáltal kímélni lehet a csavarokat, a menetet, na meg a jövetet is egyben. :) Arról nem is beszélve, hogy a felni felszerelését is megkönnyíti, mivel felhelyezése után már nem kell a kerékkel zsonglõrködni hogy a felnicsavarok a furatokba kerülhessenek.
Ha a felni, valamint a már említett tengelycsonk átmérõje eltérõ akkor vagy a felnik közepébõl lehet megfelelõ méretûre kiszedni egy kis esztergályos munkával, vagy ha nagyobb a felni furata, abban az esetben érdemes tehermentesítõ (központosító) gyûrût készíttetni egy esztergályossal, aminek a külsõ átmérõje majd a felni furatába ül bele, a belsõ átmérõje pedig a kerékagyra csúszik rá, vastagságát pedig a felniben kialakított furat, valamint annak kiképzése határozza meg.
Remélem segítettem. :)

Na mi lett a felnivel amit ajánlottam???????? ;)

Marczin Róbert

CsuTee #36734:
Akartam is tanácsolni, hogy aggggggyad vissza. :D :D :D :D :D
Pákozdnál valóban láthattál minket Bazékkal, mert nekik próbáltunk volna segíteni. De segíteni csak azon lehet aki hagyja is. ;) Szóval inkább volt ez autózás.
Pákozdnál ráadásul összefutottunk egy jópofa párocskával, ahol a hölgyemény teljesen el volt halva már a kispolski fogalmától is, és kérdezgette, hogy hol leszünk, mit csinálunk stb, meg hogyan lehet kis hazánkban valami hasonlót építeni, mert ez nagyon régen a szíve vágya. Olyan jó pofák voltak, a lány azért mert látszódott a rajongás a típus iránt, a fiú(k) azért mert látszódott rajtuk, hogy a lányt kicsit "hülyének" nézik a rajongása miatt. Így némi beszélgetés után, felajánlottam neki, hogy ha ült már Polskiban, akkor szívesen elviszem egy kisebb körre, hogy érezze mi lehet a különbség egy gyári, valamint egy átalakított között. A lánynak fülig ért a szája. :D Mikor elindultunk, akkor meg fõleg. :D :D :D :D Szóval az emlékmûtõl úgy vittem le a Szúnyog-szigetre, ami a csövön kifért, szegénykém meg mondta, hogy ez 60-as tábla volt... meg hogy go-kart feelingje van, meg hogy milyen szokatlan neki, hogy nem billen a kanyarban még 100-nál sem. Szóval mire megtettük az oda-vissza utat, a hölgy kapott egy akkora adrenalin löketet, amit szerintem (ha minden jól megy) még jó ideig emlegetni fog. Bátor lány volt, le a kalappal elõtte, félni nem félt, inkább élvezettel hatott rá a próba kör, remélem fogjuk még látni, mivel elkérte a club elérhetõségét, valamint egy telefonszámot, hogy ha kérdései lennének Majd elköszöntünk, de a felvonulásnál újra találkoztunk, és lelkesen integettek az út szélérõl.
Aranyosak voltak.

VadMacs

Marczin Róbert #36756:
legalább helyes jány vót? Fotó róla miért nincs? :D
Azért számoljuk ám kiket viszel, és Andit leszámítva a fiúkák vannak többségben... :P

Törölt felhasználó

Marczin Róbert #36754:
Hiiiiii! Ti jöttök fel??? Meddig lesztek itt?

Plósz Gyula

a Csajos featuring Soma fotó az nagyon üt ;) :D :D

VadMacs

Plósz Gyula #36767:
ja, odab*sz. :D

Törölt felhasználó

VadMacs #36779:
Plósz Gyula #36767:
Na, pont ezt kellett kiszúrni!!!

VadMacs

csajos #36785:
tudhatnád, hogy semmi sem marad titokban :D

Marczin Róbert

csajos #36762:
Végül nem arra vettük az irányt. :(
Ha arra jártunk volna, tuti jelentkezünk. ;)

csajos #36785:
Nem mondod, hogy ki is lettél szúrva??????????
> ;) :D > ;)

KG

Jó kis buli lehetett ez a nyári találkozó. :) :) :) :)

A 24-es kép már ment is háttérképnek. :)

A lengyel túrára azért készüljetek pótalkatrészekkel! > ;) > ;) :D :D :D :D :D :D :D (és most még finom voltam) :D :D :D :D :D :D

Marczin Róbert

KG #36810:
1. Hát ennyire nem emlékszel?????
2. :) :) :) :) Rég voltak már így. :(
3. Erre asszem nem írok semmit, te kis ...., ... ,....., ..., hogy a ...... jöjjön rád, de ....., ................ ..... ..........! :D

Törölt felhasználó

VadMacs #36791:
Hát igen, nem is tudom mit vártam ettõl a bandától! :D


Marczin Róbert #36794:
Naaaaa! Te buzi Te! :D


Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!