2009.07.05. Vasárnap

GARAGEBLOG 2. FELVONÁS:

GARAGE 1.0 / 2

Az időjárás konkrétan kinyalhatja a valagunkat most már (tömören, velősen kb ennyi)
Hétvégére ütemeztük a tetőfedést, mivel akkor voltunk mindketten itthon a bratyóval, s tudtuk, hogy ez legalább egy emberes munka, én  meg ugye csak amolyan fél ember vagyok már csak. :(
Szombaton megvettük a zsindely lemezeket, akciósan az utolsó pillanatban, zárás előtt 30-40 perccel 2600.- helyett 1300.- Ft/nm-es áron, ami elég jónak mondható, főleg minőség/ár tekintetében. Előrelátóak voltunk (legalább is ekkor még azt hittük...), s mivel lesz még egy garázs hamarosan, gondoltuk megvesszük egyben a kellő mennyiséget, így vettünk potom 60 nm-re valót (még ekkor is nagyon okosnak, meg ügyesnek hittük magunkat, mert hogy), vettünk hozzávaló szöget is 5 kg-ot, valamint lazúr festéket olcsón, (mivel 2014-ig eláll) 40 litert. :)
Még mindíg büszke voltam magunkra, hogy milyen okosak, és ügyesek is vagyunk, tartott ez mindaddig, amíg ki nem fizettem a kasszánál a saramat, s nem mentünk ki a telepre, ahol a zsindelyeket tárolják. Ekkor kezdődött az izgalmas párbeszéd, amire az elején azt hittem csak szívatás:
Rakodó: - Lesz autó amivel elviszik?
Robika: - Simán, hát itt a Suzuki Ignis. ;)
Rakodó: - Hm.... :D :D :D :D :D :D :D :D
Robika: - Talán nem fér be hátra, ha lehajtom az üléseket???
Rakodó: - Beférni befér......   Csak az autó fog itt maradni. ;)
Robika: - WTF?????? Szívatsz vazze????
Rakodó: - Nem.... (s már hozta is targoncával a raklapra pakolt zsindely csomagokat)
Első körben közölte, hogy a 60nm, az bizony 20 csomagnak felel meg alaphangon, mivel csomagonként 3 nm van benne. (Zsíííííííííííííííír, mert nekem is ennyi jött ki. :D )
Ezt követően megemeltem egyet, talán nem kellett volna a béna hátammal inkább, s szembesültem a ténnyel, hogy ez izgi lesz. De még mindíg bíztam magamban is, autómban is. ;)
Beraktunk 10 csomaggal kíváncsiság képpen, ami annyiból volt jó, hogy megnéztem hogyan is nézne ki az Ignis (hülyére, picsára, szartig, stb...) leültetve. Az autó ugyan tetszett, mivel a hátsó kerék erősen bekandikált a sárvédő pereme alá, de az orra baszottul égnek állt, ráadásul így egy métert nem lettem volna hajlandó menni vele, mert sajnáltam. :( Így felemeltem a telefont, s csörögtem a kis családomnak, hogy jöjjenek, és mentsenek ki, mert ez így esélytelen lesz. Így jöttek jó anyámék a WagonR-el, nővéremék a kombi Renault-val, s gondosan elosztogattuk a súlyt a három autóban. Még így is elég viccesen viselkedett az autó, mikor felhajtottunk a 30-as elkerülőre, mert hogy erre ugyan hosszabb az út, de legalább nincsenek kátyúk (egyenlőre, mivel ezt a szakaszt is magyarok készítették...)
Azt elfelejtettem említeni, hogy egy csomag kb 30-35 kg, tehát 600-700 kg-nyi súlyról beszélgetünk. ;) Most már legalább tudom, mert eddig mindennel számoltam ugyan, csak azt nem vettem számításba, hogy ennek súlya is van... :)
Így a szombati nap kb ennyiről szólt, valamint a tetőszerkezet megerősítéséről, mivel az időjárásnak köszönhetően egy picit megsüllyedt a gerinc. Orvosoltuk, amennyire tudtuk, emeltünk rajta, majd visszaraktuk a tartókat a szarufák közé, ahogyan azt Baztól tanultuk. ;)
Vasárnap kapcsán elhatároztuk, hogy korán kezdünk amiatt, hogy ne kelljen sokat szívni a tűző napon. Hát.. valamelyest sikerült. ;)
Vasárnap reggel 1/2 8-8 körül sikerült felkászálódnom a tetőre, kigurítottuk bitumenes záró réteggel, majd elkezdtük rakni a zsindelyt. Ekkor még nagyon tetszett a dolog, mert ezt megelőzően soha nem csináltam ilyen sem. :) Később, konkrétan a vége felé, már erőteljesen alább hagyott a lelkesedésem, miután kb reggel 8-tól, délután 5-ig fent seggeltem a tetőn, kisebb-nagyobb megszakításokkal. De egyetlen cél vezérelt, mely szerint magunknak csináljuk. ;)
Kicsit szédültem a tűző napon, néha kicsit baszottul elborult a idő, és zengett mint rendesen meg villámlott, de kegyes volt velünk az időjárás, mert pont betudtuk fejezni az egész tető zsindelyezését még az eső előtt.
Szerintem szép lett, sőt mások szerint is, ráadásul nekünk tetszik, a célnak meg ugye bőven megfelel, így már a tető is védve van teljes mértékben. ;)
Jó móka volt a mai nap is, igaz kicsit megviselt az idióta testtartás, meg a tűző nap, de majd kiheverem ahogyan szoktam. Legalább is remélem. ;)

Ilyen lett Így emeltük meg a gerincet A felső részen eleinte sajnos 4 mm körüli hézag volt Nem túl szakszerű, de az éknek eleinte csak a hegye fért be. ;) Ez az András meg belekötött, pontosabban bele lógott, de megoldottuk. ;) Andrások nekünk többet nem lógnak be sehova. ;) A hézag is eltünt, kibaszott nagy királyok vagyunk. :):):):) Így kezdődött Majd jöttek a Beduinok a sivatagból, a tűző napon... Jó Beduin küldeni füst jelek a nagy családnak... Itt még minden ujjam épp volt... nap végére ez is megváltozott... :) Alakul a molekula Egyik oldal elkészült A Beduin kémleli a messzi távol homokdűnéit... Majd az időjárás jelentés mániás bátyám elmondja milyen felhőzet ez... :)

Kommentek

Egér

Egér lenni irigy garázsra :) ;)
A felhõ szerintem egy gomolyusz elázolsz :D vagy egy Cumulus mediocris :)

Buszos Petya

Gratula, jó a cucc. Egy ilyen garázs nekem se jönne rosszul. De mé' engedtétek fel az arab csövest a frissen elkészült tetõre? :D :D

Egér #35593: Cumulus lesz az, de abból egy elég érdekes fajta, mert a teteje az simán valahol a troposzféra felsõ határa környékén lehet. Mondjuk egy méterrudat nem ártott volna melléállítani fotózásnál... ;) :D :D

Egér

Buszos Petya #35594:
Na jó. Egyezünk ki csak simán Cumulusba, aztán a nálunk jobban hozzáértõk kibökik az alfajt :D ;)

bexxter

Mifelénk ezt maci, esetenként medve felhõnek hívják :D :D :c)

Plósz Gyula

bexxter #35596:
azt hittem Robira gondolsz> ;) :D

baz

Gratula, nagyon szep lett!
Ugyes kisacsok vagytok! :)
Latom igy a teteje mer nem hajlik annyira!
Nem huzta ossze nagyon az odalfalakat?
Grat megegyszer!

Marczin János

Egér #35593:
Véleményem szerint leginkább Cumulus congestus [Cu con] (Chintamani)...
Erõs, fejlett gomolyfelhõ. Rendszerint erõs feláramlásra utal.

Egér

Marczin János #35602:
Igazad van. Nem tûnt olyan "agresszívnak"

VIKY-01

Tesvííírem! Há gyönyörûû ez az objektum! 7üres faluban nem lehet illllyet tanálni! :P :c)

Viccet félre téve, tényleg tuti lett, nagyon ügyik vagytok!!! :) Gratulka hozzá!
Amúgy szoktam látni a Futó útról!!! ;)

Plósz Gyula

VIKY-01 #35604:
mondjuk ha éjfélkor arra fogok járni, vagy hajnalba akkor lehet h becsengetek Janinak hogy mutimár milyen lett :D :D :D :D

Marczin János

Plósz Gyula #35605:
Gyuszikám ! Azért ezt kétszer gondold át ... ! :) Bár általában fel vagyok az idõtájt. :( De egyébként nyugodtan -viccet félretéve - ha erre jársz ,a héten legkésõbb 16.00-kor itthon vagyok szombatig ... Akkor kezdem a délutánt.

Tibee

Szépességeses lett ez a "kis kuckó". :D Gratula hozzá!

hollo

Buszos Petya #35594:
Arab csöves hihihi

Marczin Róbert

Egér #35593:
Buszos Petya #35594:
Köszi, köszi, köszi. ;)

Plósz Gyula #35597:
Ginnnnnya! :D :D :D :D ;)

baz #35598:
Volt kitõl tanulnunk. :) :) :) :)

VIKY-01 #35604:
Ugye, hogy nagggggyon zsííííííír zsamóóóóóó és faintos, meg raj is? :D :D :D :D
Köszike. :)
Ha ott szoktad látni, akkor ez az is. :)

Plósz Gyula #35605:
Ahhhh.... :)
Az lenne a kedvesség. :D
Bár éjfél körül én is ki tudok ugrani szólni pontos idõjelzés miatt hozzátok. ;) : o) : o) : o) :D

Tibee #35609:
Köszönjük. ;) Amúgy volt aki már az elején kérdezte, hogy biztosan garázs lesz belõle, és nem ház? :) :) :) :)

hollo #35616:
Ahlamne, bda Duri blahma!
Vágod? ;) : o) : o) : o) :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!