2008.11.14. Péntek

 Kb 1.5 het utan hazajott Miskolcra a kisauto, ugyanis az elmult par napban Tokajban pihent. Ezido alatt kikuszobolesre kerultek a villamossagi problemai, mert sajnos volt amikkel mar kuszkodtem Nagykanizsan is. Tehat Doki baratomnak koszonhetoen bekerult par rele, kicserelodott par kapcsolo, es par nyomogomb, amik mar kiszolgalta az idejuket, igy csere erettek lettek a kesobbi gondokat elkerulendo. Valamint megforrasztasra kerult a toltoszal is, amivel sajna anno szivtam egy kicsit mar Nagykanizsan is, mert hogy eddig csak ra volt sajtolva a saru a toltoszal vegere, ami sajnos mint kiderult nem volt elegendo, ugyanis lelazult, es nem volt megfelelo kontakt mindig.
 Valamint az idojarasra valo tekintettel megtortent a kisauto teliesitesenek is elso forduloja, konkretan lecsereltuk Attilaval a hutofolyadekot benne telire. Elso korben -35C-koruli fagyallo keveresi aranyt szantam neki, majd valamelyik nap ramerek, hogy konkretan mennyi is lett az annyi... :)
 A masodik lepest is mielobb megkell majd valositani, konkretan a teli gumik felszereleset, ugyanis Tokajbol hazafele mar nem nagyon lehetett virgonckodni a 175/50-es gumikkal a korforgalomban. Konkretan akkor is ment keresztbe a fara, amikor nem akartam, mar kisebb gazadasokra is erezheto volt, hogy nem ugy viselkedik ahogyan nyaron. Nincs mese, itt a tel, eljott a teli gumik ideje.
Kerek korul matatva sajnos azt tapasztaltam, hogy vagy utana kell huznom a kerekcsapagyaknak hatul, vagy cserelnem kell oket, ugyanis van egy minimalis logasuk, aminek nem orulok, de teny, hogy beszereles ota eltelt mar 2-2.5 ev, meg nehany km is belekerult mar, raadasul nem hetkoznapi hasznalat mellett, es nem fokent gyari meretu kerekekkel. Ezt is mielobb ki kell nyomozni, valamint kikuszobolni, ami nem lesz egyszeru amiatt az oknak fogva, hogy nem a sima hardy-meneszto paros van ugye fent a kisauton, hanem a gombcsuklos megoldas, ami nemileg macerasabb a le es felszerelest tekintve. De nincs mese, meg kell oldani ezt is. Egyuttal a fekeket is leellenorzom majd, ha mar szet lesz kapva a hatso tengelyek kornyeke, egy portalanitas azokra is rafer.
 Kicsereltem a fotengely szimeringet is, ugyanis sajna megjelent nemi olajfolyas az ekszijtarcsa alatt, ami nagyfordulaton jelentkezett Nagykanizsa fele szinten. Sokbol nem tartott, csak vennem kellett egy 36-os krova szemet, hogy ezentul ne kelljen mindig kolcsonkernem valakitol, ha hasonlo dolgot tervezek programnak. Erolkodnom sem kellett, ugyanis a jo multkor egy legkulccsal leptem meg magam, hasonlo dolgokkal torteno kinlodas elkerulese vegett. Kompresszorom mar volt, igy nem volt kerdeses, hogy rovid idon belul lesz legkulcsom is, ami remelem sokszor segit majd a csavarkotesek lazitasaban, ha szukseg lesz ra. Egyszer meg egy levegos zsirzora fogok benevezni, hogy ne kezzel kelljen kinlodnom fuggocsapszeg zsirzasnal, ugyelve arra, hogy ne basszam le a dukkot sehol.
 Amint lesz egy kis idom, szeretnek neki latni a Lada gyujtas eloszto Fiatositasahoz, ugyanis a Trabisok is hasznaljak eloszeretettel a Fiat motoros Trabikba. Allitolag minimalis atalakitassal kivitelezheto a beszerelese. En annyival szeretnem megtoldani a dolgot, hogy Hall-os rendszert szeretnek bele telepiteni, a sima elosztos helyett, allitolag szebben szol, jar a motor tole, es teljesitmenyben is erzodik a kulonbseg. Remelem miharabb tudok nyilatkozni majd a dologrol. ;)
jon a tel

Kommentek

CsuTee

A hall-os 1000% hogy jobb lesz mint a mex-es!

Plósz Gyula

És ha meglessz benne a hall-os gyuszi akkor viszel egy kört??? :D :D :D :D

Marczin Róbert

Plósz Gyula #25622:
: o) : o) : o)
Mit csinálsz szombaton??? Mert elvileg még meg is oldható, de szerintem majd csak bent a cégnél inkább, mert ma is nagyon megnéztek maguknak a mocis rendõrök. :( Pedig normálisan mentem.... aránylag... de végül is elõl volt az eleje, hátul meg a hátulja, tehát kivételesen irányban haladtam, ahogyan kell, csak épp a Polo-nak mutattam, hol a helye a sorban mögöttem... :D :D :D

CsuTee #25611:
Remélem, meg azt is, hogy megtudom valósítani majd. ;)

Plósz Gyula

Marczin Róbert #25638:
jól van csak majd csörgessetek meg mert még nekem is elõ kell készitenem dolgokat ;) :D

Marczin Róbert

Plósz Gyula #25644:
Haza értünk mi is. :)
Tegnapi estém kicsit nem úgy sikerült, ahogyan jó lett volna, majd remélem ma máshogyan lesz. :)
Ha visszaértünk Aggtelekrõl (emberi idõben), akkor csörgök. ;)

CsuTee

Marczin Róbert #25638:
jaa hogy személyesen akarod majd megcsinálni?? Akkor sok sikert, nem lesz egyszerû de kíváncsi leszek a részletekre :D

Plósz Gyula

Köszönjük mégegyszer :D :D Fasza volt!! :D

Marczin Róbert

Plósz Gyula #25658:
Igazán nincs mit. ;)
Azt sem tudom mirõl beszélsz.... :)
Majd ha leesik a hó, akkor visszatérünk még, mert akkor élvezhetõbb a dolog jobban, ráadásul ez egy zárt placc. ;)

Plósz Gyula

Marczin Róbert #25718:
Az kemény lessz mert akkor mert akkor megy Andika is csúszkálni :D
Az nagyon adni fogja csak essen már hó :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!