2008.11.02. Vasárnap

 Kicsit én is el vagyok már maradva a blogolással, hol idő, hol történések hiányában. Voltak sajnos, amik ki is maradtak, épp az említett okokból kifolyólag.
Kimaradt például a vízpumpa csere dokumentálása. Nem volt nagy meló, de időszerű volt már megválnom a gyári vízpumpától, ugyanis elkopott, aminek el kell kopnia így X-év elteltével, és jelezte, hogy ebből kifolyólag, már nem megfelelő a tömítettsége. Ugyanis úgy van kialakítva, hogy bizonyos kopásnál, egy adott fordulat felett, "pisil"  a tengely mellett, jelezve azt, hogy lassan csere érett lesz az alkatrész. Így beépítésre került egy DOLZ típusú vízpumpa, amivel jelentem maximálisan elégedett vagyok egyenlőre, remélem ez így is marad. ;)
 Vízpumpa cserén kívül ugye volt vagy két váltó csere is ezidő alatt, az egyik tengely törés miatt, a másik sokkal inkább csak amiatt, mert két fél váltóház lett összeházasítva, és némiképp csordogált sajnos az illesztéseknél. Így csak hosszas kínlódás után szántam rá magam, arra, hogy a Keleti Talin megjelenjen a kis kék autó. Bár csúfos lett volna, ha a szervező autója idén sincs ott, (sajnos volt már ilyen máskor is) de féltem attól, nehogy szépen lassan elfolyjon az egész, és hegynek felfelé, vagy lefelé, megsüljön, és beálljon. Szerencsére nem volt ilyen gond, és a találkozó is nagyon jól sikerült, mind az időjárás, mind a programok, mind a hangulat tekintetében. Volt ügyességi verseny, kresz-teszt, műszaki-teszt, rutin pálya. A visszajelzések alapján a résztvevők is jól érezték magukat, és ez a fontos. ;)
 Keleti tali után ugye eltelt némi idő, és közeledetett a Nagykanizsai, Őszi találkozó, így nem tűrt halasztást a váltó renoválása. A táv nem kicsi, hozzávetőlegesen 400 km, ebből kb 360 km autópálya, ahol lehet nyelezni neki, mint a picsa. ;)
 Váltó szerelést követően tünt fel, hogy az oldalirányú közlekedés nem csak a lemezfelniknek nem tesz jót, (mint azt láthattátok is), hanem a lengőkar is erősen megsínyli azt, meg a kemény gátlókat. De hát valamit valamiért ugye... az élmény kárpótol mindíg. Szóval az van, hogy a lengőkaron hajszál repedések láthatóak a gátló csatlakozási pontjainál sugár irányban. Ez annyira nem hiányzott, főleg egy kb 3-3,5 éves lengőkarnál. Tekintettel arra, hogy nagyon közel vagyunk a találkozó időpontjához, a csere már sajnos nem fér bele, így marad a CO-hegesztő.
Jelentem a hegesztést megfogta, kibírta, tartott kellően, pedig volt mikor megcsúsztunk a Nagykanizsai talin is, ezt KG-ék közelről is láthatták, de szerencsére jól vagyunk, így sem mi, sem KG-ék nem izgulnak már... :D Nagyon jó szervezésű volt az Őszi tali, maximális elismerésem a szervezőnek. ;) Mi nagyon jól éreztük magunkat, a kis autó is jól teljesített, bár tény, hogy voltak voltak kisebb nyűgjei, de emiatt nem kezdtem el kiszerelni a motort.... Inkább segítséget kértem poslkis társaimtól, betolás gyanánt, ugyanis vacakolt az önindító, vacakolt a generátor töltése is 3000-es fordulatig, utána megjavult, megszünt a parázslás. KG-val némi beszélgetés után, abban maradtunk, hogy bőven elképzelhető valamelyik csatlakozónak a fellazulása, nem feltétlenül az önindító, és a generátor szart be. Így vasárnap korán reggel csak beleugrottam a motor térbe, a szállás előtti parkolóban. Megérte. Ugyanis a fix 12 V-os kábel volt fellazulva az önindítóra rögzített saruban. Így emiatt volt az, hogy csak egy pár szálon át tudott érintkezni, ami ezek szerint kevés volt, mind az indításhoz, mind a töltéshez. :( Jobb lehetőség hiányában, a sarut leszedtem, és ráhúztam jobban a kábelre, majd izomból összesajtoltam, de nincs mese, ezt szépen le kell majd forrasztani, hogy ez mégegyszer ne fordulhasson elő.
 Maximálisan elégedett vagyok a kis autó teljesítményével, nagyon jól viselte a Miskolc-Nagykanizsa-Miskolc távot, amihez még párosult némi (kb 100-150 km-nyi helyben autózás) Így összesen kb 1000-1100 km-t autóztunk ezen a hétvégén, különösebb gond nélkül. Volt benne szokásos pesti csalingázás, autópályás cikázás, csoportos autózás, némi veretés, hegyi fel, illetve lefutás Bazékkal. Jó formán szerencsére csak tankolnunk kellett, és ennek nagyon örülök.
 Megrendeltem a lengőkarokat, amint megjönnek csere lesz, nem játszunk ezekkel a hajszál repedésekkel. Vésztartaléknak elrakom őket, meg esetleg amiatt, hogy tudom-e erősíteni anélkül, hogy +5 kiló menne fel oldalanként. ;)
 Időközben a hétvégén egyeztettem Doki barátommal is, így a kisebb renoválási munkálatok is elkezdődnek az autón, ami a villamosságát illeti, ugyanis én nem tudom kivitelezni sem idő, sem garázs hiányában, így amint tudok autózomTokajba hozzá, és segítek amiben tudok. Igyekszünk lerelézni mndent, amíg nem lesz belőle gond, megforrasztjuk az előbb említett sarut, és hasonló sarukat.
 Nagy vonalakban kb ennyi maradt ki, igyekszem most már részletesebben írni ismét az autóról. Sőt szerintem bővíteni fogom a garázst, ugyanis becsatolom a Suzukinkat is, bár szerencsére abba csak tankolni kell, de had legyen bent ő is itt a garázsban. ;)
Dolz vízpumpa Dolz vízpumpa Megérkeztünk gyülekezni Hegyre fel... Hegyről le... Testvérek. ;) De egy hiányzik még. :( A parkoló fiú (KG) Toljad neki!!!!

Kommentek

Buszos Petya

Rájöttem a rejtélyre: a vízpumpa eresztette a vizet ott hátul, az valahogy odafröcsöghetett a kerekekhez, és azért csúszott meg olyan sokszor a hátulja, nem? :D :D :D

A "follyon" helyesen leírva meg "folyjon". Ülj le, egyes. > ;) :D :c)

Marczin Róbert

Buszos Petya #25187:
Igen, ez lehetett a gond. :D Hogy én erre nem jöttem rá eddig. :D :D :D :D
És köszönöm a nyeltani javítást, a korrekció megtörtént. ;)

obrotka gyula

:) :) :)

Megint nyertél, nekem 950km volt az a hétvége. :) :)

Zsír az Ignác, szépen tekerte a kerekeit a Duna Plaza parkolóban. :) :) :) :) :) :) :)

Marczin Róbert

obrotka gyula #25195:
Azért azt hozzá teszem, hogy az említett távolság, csak hozzávetõleges. Sajnos nincs alkalmam megnézni, hogy pontosan mennyi volt az annyi.
Mondtam már neked, õ nem Ignác, hanem Martina HIGNIS. ;) És nem voltam túl vidám tõle...

obrotka gyula

Marczin Róbert #25199:
:) :)
Neked volt kétszer Miskolc pluszban, nekem kétszer Kecskemét, meg némi Zalaegerszeg és Hévíz.
Ha szépen megkérsz, kiegyezhetünk döntetlenben. :) :) :) :)

Marczin Róbert

obrotka gyula #25200:
Hm... esetleg vízipipppppa? Te vagy a víz alatt tudod.... ;) : o) > ;)
Pest-Kecsó: Lófasz, meg estifény távolság tekintetében. Valahol 90-100 km ha van.
Ellenben Miskolc-Pest: 175-185 km. Tehát Zalaegerszegen neked igen csak kellett volna Etap távokat futnod a Stifttel kiskancsó. ;) : o) > ;) ;)

obrotka gyula

Marczin Róbert #25201:
Jah, csak amikor Ti már az igazak álmát aludtátok én valahol ungibungiztam olyan 110-es tempónál. Ungibungi után meg a fiúk ugye nagyon álmosak. :) :)

Van még kérdés? :) :) :) :) :) :) :) :)

CsuTee

Na akkor végülis te sem unatkoztál, látom vannak történések :)

Plósz Gyula

CsuTee #25207:
Persze nem is csinál semmit csak alszik :D :D :D

Dave07

jó kis videó, mintha kicsit sietnétek...

Marczin Róbert

obrotka gyula #25206:
Ki mit vallal..., Ennyi. ;)
Ha azzal a csalecsocsu lannyal jottel volna ossze, amelyik falubeli veled, akkor nem lennenek ilyen gondjaid. :D :D :D :D :D

CsuTee #25207:
Azok mindig vannak. :)

Plósz Gyula #25208:
Asztapicsa! Ez kiadta. :D :D :D :D :D

Dave07 #25209:
De csak itt-ott... :)

KG

A véletlen megcsúszásokat egy csomószor videózni akartam, de pont akkor nem csúszott. :D :D :D :D :D

A 6. kép felirata nagyon kedves. :)
Igen, nekem is hiányzik a nyári taliról a piros 900-as. :D

Marczin Róbert

KG #25218:
Nincs mese, össze kell még szoknunk ennek kapcsán. ;)
Örülök, hogy tetszik a kép címe, de csak te lehetsz ilyen hütyüke... :D :D :D :D :D :D

KG

Marczin Róbert #25229:
Más kapcsán is. ;) :D :D :D :D

Tegnap este megtudtam mit érezhettél múlt nyáron, a mûszaki elõtti napokban. :) Nagyon durván tele volt a faszom. :D

Marczin Róbert

KG #25244:
Nem hiszem, hogy átérezted, hacsak nem volt indulás elõtt valami geci nagy zárlatod, hacsak nem kezdtél kifutni a megszabott határidõbõl, hacsak nem volt szar a beépítendõ motorod úgy ahogy volt, stb. Nekem most hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Ne parázz tesó! Fel a fejjel! Ha meg tudok segíteni valamiben, akkor szóljál, s ha tudok megyek. ;) Csak szét kellene már taposni, azt a fém faudi csuklót egy bazi nagy gázfröccsel, amit adtam neked. ,)

VIKY-01

Hali Földi! ;) :)

Marczin Róbert

VIKY-01 #25253:
Gõzöm sincs, ki lehetsz, de neked is szia. ;)

Plósz Gyula

Marczin Róbert #25266:
Én ismerem ;)

Marczin Róbert

Plósz Gyula #25267:
És én???
Ki õ? Most komolyan. Polskis? Láttam már? Nagyon rossz, amikor nem tudom hogy kirõl van szó. :(

Plósz Gyula

Marczin Róbert #25268:
Nemtom szerintem nemtom.
egy aranyos ,kedves polszkis hölgyemény,de majd ugyis megismered mert miskolci. :D :D
http://www.garageblog.net/blog/gerzson/5624

Marczin Róbert

Plósz Gyula #25270:
Jaaaaaaaaaaaaaa! Így már tudom, emlékszem, hogy olvastam a blog bejegyzését, de még nem találkoztam vele eddig. De majd ha legközelebb megyek az Unixba, akkor meglátogatom. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!