2008.06.13. Péntek

 Na jelentem, nekem bejött a péntek 13, az már tuti....
Tekintettel arra, hogy mostanság nem nagyon szívtam a kiskocsival, ennek örömére, ma ketté szakadt a váltóban valami, vélhetőleg a diffi, vagy a nyeles tengely. A pontos diagnózis sajna még rejtély, ugyanis ilyen zuhogó esőben nem volt kedvem aláfeküdni, és levenni a váltót, de megkell oldanom a mai nap folyamán lehetőleg, mivel éjfélre mennem kell vissza melózni. Szép meló lesz, már előre látom, mert vagy vontatnom kell vagy 10 km-t, vagy ott kell úgy felbakolnom, hogy a váltót ki tudjam húzni a kocsi alól. Egyik sem a legszuperebb dolog, de valamit gyorsan ki kell találnom, mert este meló is van, meg hétvégén most már szeretném elvinni végre a festőhöz az autót.
 Annak örülök egyedül ebben az egészben, hogy nem félúton a belváros kellős közepén történt a dolog, hanem még a munkahelyem kapujában, így nemes egyszerűséggel csak visszatoltam, és lezártam.
 A hibba elhárítása során majd dokumentálok ezerrel, és tolom fel a képeket, ha érdekes alkatrész tört esetleg ketté benne. ;)

Kommentek

Törölt felhasználó

tyüüüüh. Ez a péntek 13 nekem annyiba jött be, hogy a rutin ma nem ment jól valahogy szar volt most minden :S .

Sok sikert a javításhoz!

Marczin Róbert

Polski #19520:
Én már azzal is megelégednék, ha nem esne ez a geci esõ... Így nem tudok nekiállni sajna. Lehet hogy már csak holnap lesz belõle valami. :(

Horváth András

Marczin Róbert #19522:
:(
Munkahelyen nincs semmilyen fedett hely, ahova bedumálhatnád magad? Ilyenkor jön az, hogy a te autód is napi használatban van, és egy ilyen kiesés máris felborít sok mindent.:( Ha csak talirajárós díszautó lenne, baja sem lenne, mert nem használnád... :) De ettõl szép az élet... és az autód nem a kertben rohad. :)

CsuTee

Bazz, ez nagy pehh, kíváncsian váltom a fejleményeket...

Marczin Róbert

Horváth András #19525:
Az meg csak csak lenne. De annyira felkellene bakolni az autonak legalabb a farat, hogy ki tudjam szedni alola a valtot, meg a mocit is felkellene tamasztani. Kint a kertben erre megvan a bevett szokas mar, van beallo rampa pont egy nyomtavnyi, es kb 50-60 cm-re emeli a kocsi farat. Igy kenyelmesen kilehet szedni alola a valtot, csak szerettem volna penteken megoldani, hogy a hetvegem ne ezzel teljen el. Sajna azonban ez az eso kozbeszolt, igy halasztanom kell szombatra, amikor is remelem hogy nem fog esni mar.
Igy ma jottem az asszony polskijaval dolgozni, csak hat az nem olyan ugye. :) De azert le a kalappal a kisauto elott, mert nagyon sokszor huzott mar ki a sz@rbol, pedig szegenyke mar erosen rossz allapotban van a karosszeriat tekintve. :(
Amugy meg meg is hulylnek, ha nem a kekkel jarnek, mert akkor minek epitettem? Hogy nezegessem, es allo helyben rohadjon szet? Francokat... Azert csinaltam hogy jarjak vele, ez pedig sajna ezzel jar, hogy kopnak a dolgok. Persze ha sikerulne normalisan kozlekedni vele, az nemikepp megnovelne az auto elettartamat. :)

CsuTee #19529:
Valoban az. En is kivancsi vagyok, hogy most mi engedhetett, de en vagy a diffit tippelem, vagy a nyelestengelyt. Minden esetre ha tudok valamit, akkor megirom majd.

Törölt felhasználó

Marczin Róbert #19542:
Viszont a váltóból az épen maradt dolgokat nem árt kimenteni a jövõre nézve.

Nekem a DSH- van egy felujított váltó, amit a két pókom kap vagy a krómos vagy a facelifting (Ugye DSH-nak nem lesz meg a papírja, így lemondtam róla de a motor a váltós és minden más is nagyon isteni benne :( ), inkább a második ha szükségem van rá. De a régi szar váltót meg összerakom magamnak, mert megkimélt kopásmentes fogaskerekekbõl legalább van 2-2 mindenbõl egy ládában difibõl három is.

Úgyhogy amíg szolgál egy váltó addig a hibásat feljavítom.

Törölt felhasználó

Polski #19546:
Igaz eddig a kis furikázás alatt csak az 1 es és a hátramanet halt meg, most ha végre az isten is ugy akarja rengeteget fogok polskival járni.

Plósz Gyula

Akkor azért jöttetek gyalog 6-7 óra fele?
Meg éjfélkor a vörösmarty-n?Azt hittem h festõnél van a Kisautó.Ja és mind a 2 -szer visszaintegettem :D (ha esetleg nem láttad és bunkónak tartasz. :D )

Marczin Róbert

Polski #19546:
Polski #19547:
Amíg van értelme a javításnak, és nem atomjaira hullanak szét a csoportok benne, addig én is többnyire a cserealkatrészek mellett szavazok, és csak legvégsõ esetben folyamodok ahhoz, hogy kidobjam az egész váltót. Többnyire apránkén válok meg tõlük. :D :D :D :D :D
De most olyan frankó hiba lett, hogy az csuda! :D ;) : o) Kicsit bemosakszom, mert most értem haza a szerelésbõl, és már tolom is fel a képeket, meg a leírást a blogra.

Plósz Gyula #19557:
Nem kimondottan azért sétáltunk, hanem amiatt, mert csak a közelben jártunk jó anyáméknál villám látogatóban. Eéjfél körül meg azért láthattál (intettem én is különben mind a kétszer, meg láttam is az elsõnél, hogy viszonoztad, nincsen ezzel gond. ;) ), mert olyankor járok melózni, és arra visz az utam. Festõhöz sajna nem tudtam elvinni ezen a héten sem, mert melóznom kellett végig, meg pénteken, amikor vihettem volna szétszakadt valami a váltóban, így már nem volt járóképes sajna a vas.
Hamarosan leírom, meg feltöltöm, hogy mi is történt a váltóval. ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!