2008.04.30. Szerda

Aztatat modják, hogy úgy jó az élet, ha zajlik.
Hát nekem zajlik ám rendesen. :(
Első körben észrevettük, hogy a kuplung már nem egy százas, mert meg-meg csúszik váltások után, így csere érett vagy a szerkezet, vagy a tárcsa. De mivel ehhez ígyis, úgyis ki kell venni a motort, így azt
gondoltam, nem tökölök, cserélem komplett mindkettőt.
Szettben a gyári VALEO kuplung tárcsa-szerkezet-kinyomó csapágy a legnagyobb baráti kedvezménnyel került 20-22.000.- Ft-omba, cserébe megjött 2 órán belül, és át is vehettem rögtön. Miután kivettük a motort, kiderült a szerkezet leszerelése után, hogy jó ideje csúszhatott már, mert el van színeződve keményen a lendkerék, meg a szerkezet tapadó felülete is. Így a lendkereket elkellett vinnünk szabályoztatni, hogy ne nyírja szét az új szettet idő előtt.
 Nagyon pofás az új kuplung szerkezet, annyira megtetszett, hogy lehet veszek egyet itthonra is a  TV mellé, hogy gyönyörködhessek benne mindíg.... :) :) :) :) :)
 A próba kör elég jól sikerült, 2-ben még nyikkant, ahogyan KG mondaná, így ezek utn neki álltunk átfúvókázni a karburátor kettes torkát.  Ami szintén elég jól sikerült, mert 6000-ig szinte azonos nyomatékkal húz végig az autó kigyorsítás közben. Így most nagyon jól megy, szép a hangja, nem torpan meg, és nem is csúszik a kuplung sem.
Valeo, kontra gyári kinyomó csapágy Valeo, kontra gyári kinyomó csapágy Valeo, kontra gyári kinyomó csapágy Az új Valeo kuplung szerkezet Az új Valeo kuplung szerkezet Az új Valeo tárcsa A régi kuplung szett Az új kuplung szett

Kommentek

CsuTee

Be is repedezett a lendkerék munkafelülete? Láttam egy pár színes lendkereket, sajnos ártalában mind így végzi, viszont egy szabályozás után (kicsit érdesebb is) olyan jó lesz mint az atom :)

Marczin Róbert

Berepedezve nem volt szerencsére, csak kicsikét el volt kékülve. :)
Szabályozás után viszont isteni lett, tapad, mint az atom vazze. :D

CsuTee

Marczin Róbert #18156:
Én ugyan nem mentem még szabályzott tárcsával, de 1-2-õt csináltattam már, hát gondolom hogy tapadhat azon a rücsnis felületen :)

obrotka gyula

Hétvégére én is ezt találtam ki programnak. :)
Valeot nem teszem be, mert kinyírnám vele a mesztõt, meg a hardyt. :) :)

Kékbe megy majd a Valeo és a sima tárcsa, meg a gömbcsukló, hogy lehessen majd rúgni, fehérbe pedig mindenbõl gyári, kikvéve a Bis tárcsát, hogy kíméljük a hajtásláncot. :)

KG

Robi:
Szép a szerkezet, gratula hozzá!

Gyula: A fehérnek is lehetne rúgni, néha kívánná... :D

Marczin Róbert

obrotka gyula #18166:
Naggggyon jó program! :D
Amúgy 900-asoknak csak ajánlani tudom a szettet, mert sokkal véknyabb egy Sachs-szetthez képest, így abszolút nem ér bele a váltóharangba. Annyi van, hogy ha ilyet tesz be az ember, akkor hamarabb törik az autója sajna.... :(
> ;)
Szerintem KG-é papájának is ilyen lehet a póckiba... ;)

KG #18168:
Köszi, köszi,köszi... :D
Jól is szuperál, amikor éppen nem törnek össze... ;)
Fehérnek bizny kellene rúgni, mert el fog lustizni a mocika benne..... :D :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!