2008.02.24. Vasárnap

No!

Röpke másfél hetes szívás után , talán úgy néz ki, hogy sikerült megoldani a problémát, ami nem kis fejtörést okozott, meg fejfájást is egyben.
Tudni illik ugyanis, hogy néha kicsikét megtréfált mostanság azzal, hogy ha nem volt kedve menni, akkor bizony sajna nem ment csak alapjáraton... :( Többnyire persze ezt a lehető legjobb helyzetekben volt képes produkálni. Például STOP táblától elindulva a kereszteződés kellős közepén, vagy előzés közben, vagy lámpától történő elinduláskor.... De teljesen random szerűen, mert ha nem volt rossz kedve, akkor szépen elforgott 6000-ig. A probléma kiderítése érdekében elsőkörben a karburátor került leszedésre, majd a gyertyák cserélődtek, majd a gyújtó kábelek, majd a kondenzátor, majd a mexakító, majd a rotor, majd az elosztó fedél, majd komplett gyújtás elosztó, majd ismét karburátor, majd benzin szűrő, majd lereléztük az elektromos ac-t, majd kicseréltük az elektromos ac-t hagyományos lökőrudas ac-ra, majd kicseréltük a benzin csöveket, majd levettük a tankot.... És ezek között mindíg random szerűen, de megjelentek a problémák. :(
Végül harmadszor is széthúztam a karbit atomjaira, amikor is kibújt szög a zsákból.
Többszöri WD-40-ezés hatására, amikor is már kellően úszott minden az olajtól, egyszer csak megjelent egy érdekes képződmény az úszóházban ami a két torkot összekötő csőből bújt elő. Hasonló volt egy gyöngyszemhez, kicsit gömbölyded volt, kicsit ovális, kicsi furattala, ami gondolom néha irányba állt a benzin áramlásával, néha pedig azzal merólegesen esetleg. Ezáltal gátolva a benzin áramlását.
Szóval miután ez eltávolításra került, egyenlőre nem jelentekezett a probléma a Tokaj-Miskolc szakaszon, pedig végig 110-120-at jöttünk, hogy előjön-e a probléma ismét.
Azért Tokaj-Miskolc, merthogy Attila barátomnál voltunk a hétvégén, és ott volt ez a nagyszervíz. Persze volt közben móka, kavagás, szívatás, szívás, iszás, eszés, valamint Attilának élmény vezetés, mert végre rátudtam venni ey próbakörre, valamint hogy ne váltson el 3000-es frdulaton, csak 5500-környékén. :D Jó volt látni az arcát közben, meg amikor kitört a fara a kanyarokban.... :) :) :) :) :)
Egszóval ismét egy jó hétvége áll mögöttünk némi szívással, szereléssel, de sok-sok mókával egybekötve.
Attila mégegyszer köszönöm a hétévégi segítséget, meg Dokinak is, meg persze Balunak is.
;)

 A legjobb részt majd elfelejtettem leírni! Pénteken volt egy megint csak nem egyszerűnek mondható rendőri ellenőrzésben részünk. Róttuk nagyban a próba köröket, ebben a körben éppen a szomszédos településre igykeztünk Tamás barátunkhoz alkatrészekért az autósboltba. Amikor is a Tokaji körforgóból kifelé jövet már igencsak nem normális fordulaton szólt a motor másodikban, miközben haladtunk Rakamaz irányába fel a hídra. Haladtunk tempósan Tokajt elhagyva, ahol játszani támadt kedve egy Peugeotosnak, ugyanis mindíg rámhúzta a kormányt amikor előzni próbáltam volna, így csak toltam magam előtt, mert nem tudtam elmenni jobbról sem. De az is lehet hogy ez volt a szerencsénk, ugyanis a szembejövő oldalon lent állt az út szélén egy rendőrautó bekapcsolt villogókkal. Majd mikor elhaladt mellette a sorunk, hirtelen fényjelzés lekapcsol, majd index, és megfordulva elindult utánunk. Akkor már éreztem, hogy ez erősen nem véletlen lesz, majd párszáz méter után kaptam egy ködlámpa villantást. (nem, nem kezdtem el jobban tolni, éreztem, hogy ez nem olyan villantás volt.... :D ) De nem sokkal ezután jött a kék-kék piros-piros lámpa is, így félre álltunk. Erősen vizslatták az autót, miközben kérték a papírokat, majd előkerült a "gyári motor van benne" kérdés, amire jött, az "igen gyári..." szokásos válasz. Majd folytattam hogy csak nem a sajátja... de közben a másik kolléga már vágta, hogy látta a bejegyzést mely szerint 900-as a motor benne. Majd jött a felkérés, hogy legyek kedves húzzam már fel az első ablakot... ( na ekkor éreztem, hogy innen nem megyünk el már időben...) De csak összehasonlította a hátsókkal, majd megköszönte, és további jó utat kívánt.
Maximálisan korrektek voltak, az éven ez volt az első korrekt intézkedés amiben részem volt, és nem kimondottan a szívatásról szólt.
 Később Atával összeraktuk, hogy valószínűleg átszólhattak Tokajból, hogy megy egy "birka" Rakamaz felé, szedjétek már ki, mert itt próbálgatja a kocsit.... Más magyarázatot nem nagyon láttunk erre az egészre. Na nem gond, volt egy ilyenünk is... ;)

Kommentek

Sztancsik Viktor

Lényeg az, hogy sikerült összehozni a dolgot.
Azért én is kíváncsi lettem volna a srác arcára, hogy milyen képeket vágott. :) Nah meg szó mi szó arra is kíváncsi lennék egyszer mondjuk valamelyik talin, hogy milyen így autózgatni. :) Persze szigorúan csak utasként. :P

obrotka gyula

Az lehetett a baj, hogy nem tiportad neki eléggé és volt ideje lerakódni. :) Nekem a fülembõl jött ki ilyen gyöngy, ha gondolod lefotózom. :) :) :) :) :)

Marczin Róbert

Sztancsik Viktor #14760:
Készítettem róla videót, csak kicsit remegõs, majd feltöltöm, és belinkelem ide. ;)
Utasként nagyon szívesen bárkit, csak szóljatok, mert nem mindíg van eszemben, hogy körbekérdezzek mindenkit... :(
Az autó idegen vezetõi csoportja viszont bezárul kb 5 emberben, ami szerintem érthetõ.

obrotka gyula #14762:
Kussoljál, mert az elõbb említett 5-öt leveszem 4-re... :) :) :) :)
Amúgy szerintem ez már akkor benne lehetett amikor megvettem a bontóban. Esetleg valami gagyi benzinnel járathatták, amitõl lerakódott a cucc benne, ez a mostani meg feloldhatta apránként, és vándorolt a két torok között.

Sztancsik Viktor

Marczin Róbert #14766:
Az 100%ban érthetõ hogy nem adod oda akárkinek. :) Én mint irtam is, csak utasként szeretném kipróbálni majd valamelyik talin. :)
Egyébként megkérdezhetem, hogy ki az az 5 fõ? Báár kettõt már kikövetkeztettem: egyik értelemszerûen te vagy, a másik meg OGY. ugye? :)

obrotka gyula

Nekem a héten volt olyan, hogy 3+1 sáv a Hungárián Jobb szélsõ a kanyarodó, mellette a Hungária külsõ sávjában a fehér Mondeo, kék híddal a dugóban. Gondoltam én inkább csúszva érkezem meg a 20 méterre lévõ célhoz. Rendõrök azonnal kiverekedték magukat a sorból és jöttek utánam. :) :)
Megálltak mellettem, de lassúak voltak, mert gyorsan kipattantam és hívtam Kg-t, mintha ez is lett volna a célom. :) :) :) Kg nem értette, hogy miért röhögve mondom neki, hogy megérkeztem a virágoshoz. :) :)

Marczin Róbert

Sztancsik Viktor #14767:
Az 5 fõ rajtam kívül van.
KG, Baz, OGy, Ata, Andi. Asszem kb ennyi.

Marczin Róbert

obrotka gyula #14770:
Aztapicsa... :D :D :D :D :D Király!!!!
De én minek szálljak ki két település között??? :D :D :D :D :D

obrotka gyula

Marczin Róbert #14771:
Erre tudnék jót írni. :) :)

Marczin Róbert #14772:
Hugyozni? Akkor két dolog miatt is meg tudnak büntetni. :) :) :)

Marczin Róbert

obrotka gyula #14773:
1. Nosza, írjál. (remélem nem hagytam ki senkit)
2. Õõõõ... ja, vagy gittelni esetleg, megnézném, hogy odajönne-e szarás közben a közeg... :D :D :D :D

hollo

Te belül is gyöngyöztetted a karbit? :)

Marczin Róbert

hollo #14779:
Miért? Ti nem???? ;) :) :) :) :) :)

KG

Gratula!
Remélem akkor tényleg megoldódott. :) Így mégsem eladó az autó? :D :D :D :D :D

Marczin Róbert #14771:
Ezek közül az elsõvel még nem járt Robi. ;)

Marczin Róbert

KG #14800:
1.De csak így jelentõsen felment az ára, több mint 5000 Ft-al, mert a GÉPMÛHELYBE is elkellett még menni..... > ;) :D :D :D :D
2. Miért tagadsz le engem te kis csacsi fiúcska? > ;) :D : o) :c)

Ata


Nem hiszem, hogy nekem meg kellene köszönnöd bármit. Mert akkor én is csinálok egy weblapot, ahol felsorolom a dolgaimat, úgy hogy ez ne forduljon elõ mégegyszer, mert akkor mostantól nem hagylak nyerni... :D :D

Sztancsik Viktor #14760:
Nem tetszett ahogy rólam írsz. S ráadásul nem is ismerlek.

Marczin Róbert

Ata #15019:
1. Ok. ;)
2. Ez most élesben megy?

Ata

Marczin Róbert #15020:
/2 Használtam valamilyen édes kis mosolygó pofit?

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!